"Свободно петъчно кино" в Шумен

Снимка: архив
„Свободно петъчно кино“ е новата инициатива на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ и сдружение „Общество 528“. Два пъти в месеца ще се организират безплатни прожекции. Първата е предвидена за днес от 18:30 ч. в изложбената зала. „Избрахме френския филм от 1996 година „Прекрасно зелено“, защото е забавен, но и ни дава повод да се замислим накъде сме тръгнали като общество“, обясни за Радио Шумен организаторът на събитието Пламена Стоянова. Второто издание на „Свободно петъчно кино“ ще се проведе на 26 януари. Тогава любителите на седмото изкуство ще могат да видят историята за бежанците от Етиопия - филма „Солта на земята“ от 2014 година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Златина Станева коментира защо театърът в Силистра спира разработването на нови драматични заглавия

Драматично-кукленият театър в Силистра през настоящата 2018 година ще спре временно разработването на нови драматични заглавия. Включените в афиша постановки за деца и възрастни ще продължат да се играят на силистренска сцена и в други селища. Защо се налага тази мярка и на какво финансиране разчита театърът от Минстерството на културата и от Община..

публикувано на 16.01.18 в 17:41

Бестселъри в читалищна библиотека

60 от най-нашумелите заглавия на книги и бестселъри на книжния пазар, излезли през последните няколко месеца, вече са на разположение на читателите в библиотеката на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово. Един от приоритетите на читалищното настоятелство е постоянно да обновява и обогатява книжния фонд и да отговаря на потребностите на читателите от различните..

публикувано на 16.01.18 в 15:43

Книгата „Иска ми се сладък сън да засънувам“ представят в Разград

Книгата „Иска ми се сладък сън да засънувам“ ще бъде представена от 17:30 часа на 18.01.2018 г., в Регионалната библиотека в Разград. Тя е последното заглавие, публикувано от Павлин Павлов. Авторът е доктор по история, бил е контраразузнавач от Държавна сигурност, а за себе си споделя, че е писател по призвание. В двутомното издание „Иска ми се сладък..

публикувано на 16.01.18 в 15:43

"Голямото зимно четене" в Шумен

Първото издание на „Голямото зимно четене“ в Шумен за годината ще се състои днес от 18:30 ч. Домакин на инициативата е Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, а организатор – сдружение „Общество 528“. “Изкушените от четенето ще имат възможност да споделят откъси от любими книги, а по-късно – и да се включат в дебати по темата „Книга или..

публикувано на 16.01.18 в 15:20

Зорница Иларионова и Хандол Ким на шуменска сцена в четвъртък

Цигуларката Зорница Иларионова и пианистът Хандол Ким от Корея ще бъдат солисти на коцерта на Държавната филхармония в Шумен на 18.01.2018 г. Началото е от 18:35 часа. Зорница Иларионова е носител на редица награди в национални и международни конкурси, Хандол Ким е аспирант в Германия, композитор и солиращ пианист, възпитаник на професор Томислав..

публикувано на 16.01.18 в 14:36

"Кино в длан" с удължен срок

Заради засиления интерес удължиха срока за участие в Международния фестивал „Кино в длан” до 31 януари. Това е третото издание на фестивала за късометражни филми, заснети с мобилно устройство – таблет или мобилен телефон. Жури оценява филмите, присъжда се и награда на публиката. Наградите за победителите са таблети и мобилни телефони. Няма ограничение..

публикувано на 15.01.18 в 16:36
Нидал Алгафари

Нидал Алгафари и книгата "Орисани да избираме" гостуват в Разград

Книгата на Нидал Алгафари „Орисани да избираме” ще бъде представена в Регионалната библиотека на Разград днес. Тя формира своеобразна тетралогия, заедно с романите „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли, ти Бог си”. В изданието авторът се спира на живота на българите в миналото и опитва да реабилитира образа на чорбаджиите,..

публикувано на 15.01.18 в 13:07