"Свободно петъчно кино" в Шумен

Снимка: архив
„Свободно петъчно кино“ е новата инициатива на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ и сдружение „Общество 528“. Два пъти в месеца ще се организират безплатни прожекции. Първата е предвидена за днес от 18:30 ч. в изложбената зала. „Избрахме френския филм от 1996 година „Прекрасно зелено“, защото е забавен, но и ни дава повод да се замислим накъде сме тръгнали като общество“, обясни за Радио Шумен организаторът на събитието Пламена Стоянова. Второто издание на „Свободно петъчно кино“ ще се проведе на 26 януари. Тогава любителите на седмото изкуство ще могат да видят историята за бежанците от Етиопия - филма „Солта на земята“ от 2014 година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мислите наум на Наталия

Имаше време, когато в ефира на Радио Шумен звучаха детски приказки и единият от гласовете беше на Наталия Дукова. Младата актриса е завършила театралния колеж „Любен Гройс“ и вече няколко години проправя своя път в столицата. За Наталия началото на лятото е свързано с две премиери – на първия й авторски спектакъл „Мисли наум“ и на книгата й с..

публикувано на 15.06.18 в 15:09

Търсят млади таланти

Вторият етап от Националния фестивал „Детска мелодия на годината” започва от 10 ч. днес в Шумен. Прослушванията ще се провеждат в залата на "Телепол" в Индустриалната зона на Шумен. В този етап на Фестивала могат да участват деца на възраст до 14 години (включително). Тези, които се явят на прослушванията, ще имат възможност да бъдат избрани за..

публикувано на 15.06.18 в 09:39

Заменят "Спри Ма" с "Fire Souls"

Една от групите, включени в изданието на фестивала "Шумен рок", отпада и ще бъде заменена в афиша на форума. Причината е трагично събитие в семейството на един от музикантите. „Със съжаление ви информираме, че поради непредвидени житейски причини група "Спри Ма" не може да участва на "Шумен Рок". Всички сме съпричастни с болката на нашия колега и..

публикувано на 14.06.18 в 17:01

Фестивал на китарата в Силистра

Фестивал „Дунавски струни“ ще се проведе от 22 до 24 юни в Силистра. Това съобщи организаторът и преподавател по китара Виктория Цветкова. Проявата се подкрепя от Община Силистра и родители на деца, които учат китара. „Искаме да раздвижим през лятото малкия град, да го популяризираме и да направим нещо интересно за развитието на децата“, каза за..

публикувано на 14.06.18 в 11:24

The Lefties - първи в програмата на "Шумен рок 2018"

Шуменската банда The Lefties ще открие тазгодишното издание на фестивала "Шумен рок 2018" в петък от 18 часа. Радио Шумен е медиен партньор на форума. Групата е формирана през 2011-2012 година под името "Nasty Kids". В първоначалния състав са трима членове. Сега след промени отново са трима. Свирят предимно авторски парчета, в най-различни стилове, сред..

публикувано на 13.06.18 в 17:09

Ученици на Марио Хосен с концерт в Шумен

Солисти в концерта на Шуменската филхармония на 14.06.2018 г. ще бъдат шестима ученици на професор Марио Хосен. Те са Боряна Желева, Виктория Маринова, Александър Зайранов, Дамяна Каменова, Зорница Иларионова и Мартин Зайранов. Под диригенството на Калина Василева ще бъдат изпълнени произведения на Вивалди, Брух, Виенявски, Моцарт и Паганини. Концертът..

публикувано на 13.06.18 в 14:55

Boomerang Band - част от фестивала "Шумен рок 2018"

Boomerang Band  ще участва във втория ден на фестивала "Шумен рок 2018". Радио Шумен е медиен партньор на фестивала. В събота от 18:50 музикантите от варненската банда ще бъдат на сцената под светлината на прожекторите. Boomerang Band залага на рок, блус, поп-рок и мелодичен рок. В групата са четирима: Красимира Борисова - вокал, Станислав Борисов -..

публикувано на 13.06.18 в 13:20