Христо Мутафчиев ще се срещне с шуменски театрали на 26.01, потвърди Стефани Лечева

Снимка: theatreshumen.com

С писмо до медиите, изпратено днес, Стефани Лечева, председател на местната структура в Драматично-кукления театър "Васил Друмев" към Съюза на артистите в България, отчита работата си до момента и коментира провелето се вчера събрание на профсъюзната организация. Лечава анализира казусите, свързани с шуменския театър, които станаха обект на публична дискусия: 

"На събранието присъства почти целия състав, както и актьорите Кольо Стайков и Любен Попов, които вече са извън състава на театъра. Информирах колегите за всички мои действия, свързани със случаите на прекъснати договори по програма "Мелпомена", напуснали театъра колеги по "взаимно съгласие", или предизвестие в последните два месеца. Водила съм разговори по всеки един от тези случаи, включително и за уволнението на Кольо Стайков както с директора на театъра, така и с председателя на САБ - г-н Христо Мутафчиев. По настояване на г-н Мутафчиев съм направила и съответните юридически консултации за установяване на евентуални нарушения на трудовоправното законодателство. С уважение към правото на реакция на колегите, които огласиха публично проблема съм категорична, че събранието не бе проведено с цел да осъжда правото им да дадат гласност на своите въпроси, но не отричам, че поставих въпроса: Кой ще иска да ни гледа когато превърнем в махленска кавга изнасянето на вътрешни проблеми? Всички имаха възможност вчера да поставят своите въпроси, да изразят мнения и позиции за всичко, което е свързано с пряката ни работа в театъра. Беше получено и писмо от Николай Гундеров, режисьор на спектакъла "Хористи", адресирано до целия състав. Въпросите, които имаме към ръководството ще бъдат отнесени към директора - г-н Димитър Димитров. Запознала съм г-н Христо Мутафчиев с въпроси на които имам уверението му, че той ще отговори на срещата с целия състав, насрочена за 26.01. от 13.30 ч. в камерна зала на ДКТ "Васил Друмев" Шумен. В заключение бих искала да кажа, че благодаря на всички колеги с които заедно се опитахме да намерим начин да възвърнем диалога и добрия тон помежду си. Благодаря за съдействието на САБ в момент, в който театърът от града на Васил Друмев и Добри Войников трябва да доказва, че е достоен продължител на тяхното дело".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Златина Станева коментира защо театърът в Силистра спира разработването на нови драматични заглавия

Драматично-кукленият театър в Силистра през настоящата 2018 година ще спре временно разработването на нови драматични заглавия. Включените в афиша постановки за деца и възрастни ще продължат да се играят на силистренска сцена и в други селища. Защо се налага тази мярка и на какво финансиране разчита театърът от Минстерството на културата и от Община..

публикувано на 16.01.18 в 17:41

Бестселъри в читалищна библиотека

60 от най-нашумелите заглавия на книги и бестселъри на книжния пазар, излезли през последните няколко месеца, вече са на разположение на читателите в библиотеката на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово. Един от приоритетите на читалищното настоятелство е постоянно да обновява и обогатява книжния фонд и да отговаря на потребностите на читателите от различните..

публикувано на 16.01.18 в 15:43

Книгата „Иска ми се сладък сън да засънувам“ представят в Разград

Книгата „Иска ми се сладък сън да засънувам“ ще бъде представена от 17:30 часа на 18.01.2018 г., в Регионалната библиотека в Разград. Тя е последното заглавие, публикувано от Павлин Павлов. Авторът е доктор по история, бил е контраразузнавач от Държавна сигурност, а за себе си споделя, че е писател по призвание. В двутомното издание „Иска ми се сладък..

публикувано на 16.01.18 в 15:43

"Голямото зимно четене" в Шумен

Първото издание на „Голямото зимно четене“ в Шумен за годината ще се състои днес от 18:30 ч. Домакин на инициативата е Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, а организатор – сдружение „Общество 528“. “Изкушените от четенето ще имат възможност да споделят откъси от любими книги, а по-късно – и да се включат в дебати по темата „Книга или..

публикувано на 16.01.18 в 15:20

Зорница Иларионова и Хандол Ким на шуменска сцена в четвъртък

Цигуларката Зорница Иларионова и пианистът Хандол Ким от Корея ще бъдат солисти на коцерта на Държавната филхармония в Шумен на 18.01.2018 г. Началото е от 18:35 часа. Зорница Иларионова е носител на редица награди в национални и международни конкурси, Хандол Ким е аспирант в Германия, композитор и солиращ пианист, възпитаник на професор Томислав..

публикувано на 16.01.18 в 14:36

"Кино в длан" с удължен срок

Заради засиления интерес удължиха срока за участие в Международния фестивал „Кино в длан” до 31 януари. Това е третото издание на фестивала за късометражни филми, заснети с мобилно устройство – таблет или мобилен телефон. Жури оценява филмите, присъжда се и награда на публиката. Наградите за победителите са таблети и мобилни телефони. Няма ограничение..

публикувано на 15.01.18 в 16:36
Нидал Алгафари

Нидал Алгафари и книгата "Орисани да избираме" гостуват в Разград

Книгата на Нидал Алгафари „Орисани да избираме” ще бъде представена в Регионалната библиотека на Разград днес. Тя формира своеобразна тетралогия, заедно с романите „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли, ти Бог си”. В изданието авторът се спира на живота на българите в миналото и опитва да реабилитира образа на чорбаджиите,..

публикувано на 15.01.18 в 13:07