Автобус пламна в движение

15 души бяха евакуирани от автобус, след като пламна в движение. Инцидентът е станал в района на Ришкия проход към 14.00 часа днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Рейсът е превозвал работници от шуменското село Янково в посока Люляково. Внезапно шофьорът забелязал, че от предната част излиза гъст дим. Спрял и свалил всички пътници на безопасно разстояние. Причините за инцидента се разследват.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Снежно пролетно равноденствие

Астрономическата пролет в Северното полукълбо настъпва днес в 18:15 ч. българско време. Това е и денят на пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта. В Североизточна България през целия ден ще превалява сняг, а по Черноморието – дъжд. Има условия за поледици. Следобед валежите ще спрат. Вятърът ще е от..

публикувано на 20.03.18 в 07:35

Без ток на 20 март

От 09:00 ч. до 16:30 ч. поради ремонти по електросъоръженията без ток ще бъде част от Кооперативния пазар в Разград, между улиците "Цар Симеон", "Марица", "Хан Кубрат" и "Бели Лом". От 09:00 ч. до 11:45 ч. спиране на тока ще има  в Гецово, а от 09:00 ч. до 15:00 ч. - в  Кубрат по улиците:  "Самуил",  "Христо Ботев", "Н. Вапцаров", част от ул...

публикувано на 20.03.18 в 07:24

Пътната обстановка се усложнява

Пътят Русе – Варна е затворен за тежкотоварни автомобили над 12 тона заради обилния снеговалеж. Със същото ограничение са участъците Разград-Търговище и Разград-Попово. Снежната покривката е между 10 и 15 сантиметра. 34 машини обработват пътните настилки, които в цялата област са заснежени. В Силистренско вали поледица. Пътищата са заледени и в..

публикувано на 20.03.18 в 06:13

Пътищата са проходими при зимни условия

До 150 метра е ограничена видимостта поради мъгла на места в Силистренска област, главно по поречието на Дунав. Това съобщи дежурният в Областното пътно управление. Пътищата в региона са мокри, на места заледени, но обработени. Работят 16 машини. В Шуменско през деня са пуснати 58 машини, настилките са обработени, пътищата са проходими при зимни..

публикувано на 19.03.18 в 17:30

Прокуратурата ще разследва и министри

Шест са образуваните към момента досъдебни производства за безстопанственост за болниците в Попово и университетските болници в Бургас, Благоевград, Русе, Велико Търново и Кърджали. Вече се разследва и болницата в Ловеч, заяви при посещението си в Шумен говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Разследванията са за така наречения модел "болница..

публикувано на 19.03.18 в 17:02

И кайсиевите дръвчета измръзнаха

Между 54 и 98 % е степента на измръзване при различните сортове кайсии. Това каза за Радио Шумен Люляна Иванова от опитната станция по кайсията в Силистра. По думите й пораженията са от ниските температури в началото на месеца, които продължиха около 6-7 дни. "Има сортове, които са по-силно поразени, има и такива, които са по-слабо засегнати. Това се..

публикувано на 19.03.18 в 16:34

Щъркелови гнезда по жицата

Завърши пролетното инсталиране на платформи за гнезда на бял щъркел, съобщават от електроразпределителното дружество в Сeвероизточна България. Платформи са сложени по стълбове в общините Попово, Търговище, Омуртаг и Опака в област Търговище, в община Ветово в област Русе, в общините Долни Чифлик и Аврен, област Варна и в община Добрич, област Добрич...

публикувано на 19.03.18 в 15:36