Автобус пламна в движение

15 души бяха евакуирани от автобус, след като пламна в движение. Инцидентът е станал в района на Ришкия проход към 14.00 часа днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Рейсът е превозвал работници от шуменското село Янково в посока Люляково. Внезапно шофьорът забелязал, че от предната част излиза гъст дим. Спрял и свалил всички пътници на безопасно разстояние. Причините за инцидента се разследват.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътищата в Североизтока са проходими

Пътищата в Североизточна България са мокри, но обработени и опесъчени, съобщават дежурните от областните пътни управления. С понижаването на температурите през следващите часове опасност от заледявания има по усойните места. Като такива от Пътното в Силистра посочиха пътя Силистра – Ситово, в района на "Сребърна", както и около село Богорово. На тези..

публикувано на 16.01.18 в 17:04
Любомир Дацов

Влизането в еврозоната - стъпка напред

„Няма никакви доказателства, че еврото може да провокира такъв процес, който да е свързан с висока инфлация“. Това заяви пред Радио Шумен икономическият анализатор и бивш заместник-министър на финансите Любомир Дацов за намеренията на страната ни да подаде документи за влизане в ERM2, валутния механизъм, който предшества влизането в еврозоната. Той даде..

публикувано на 16.01.18 в 16:28

Теглят жребия за частичните избори

От 10:30 ч. днес ще бъде теглен жребият за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, в бюлетините за гласуване в частичните избори за кметове, насрочени за 18 февруари 2018 г. От Централната избирателна комисия съобщиха, че на 18 февруари 2018 г. са насрочени частични избори за кмет на с. Средище, община Кайнарджа, на..

публикувано на 16.01.18 в 09:21

Къде спират тока днес

Поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия в Шумен, ще бъде прекъснато електрозахранването от 10:00 ч. до 10:30 ч. в района на ул. "Цар Освободител", "Алианц България", част от ул. "Христо Ботев", пл. "Оборище" и част от ул. "Никола Михайлов". В Разградско, токът ще спре от 9.00 до 16.30..

публикувано на 16.01.18 в 08:09

Очаква се затопляне на времето

С температури между -5 и 0 градуса започва днешния ден. Ще бъде облачно, до обяд ще превалява слаб сняг. Вятърът постепенно ще се обърне от запад – югозапад и ще остане предимно слаб. Максималните температури ще са от минус 1 до 5 градуса, за Шумен – около 1. Затоплянето ще продължи и утре, но още от следващата нощ ще започне да нахлува студен..

публикувано на 16.01.18 в 06:35

Котленският проход остава затворен за автомобили над 12 тона

Зимната обстановка в Североизточна България е спокойна. Навсякъде вали слаб сняг, времето е тихо, видимостта е добра. Пътните настилки са мокри и заснежени, в момента се разчистват и опесъчават, съобщават от пътните управления в областите Шумен, Разград, Търговище и Силистра. Котленският проход остава затворен за камиони с тегло над 12 тона...

публикувано на 16.01.18 в 06:08

Мокри и заснежени пътища в Североизтока

Пътищата в Североизточна България са мокри и заснежени, но обработени, съобщават от пътните управления в областите Шумен, Разград, Търговище и Силистра. Котленският проход остава затворен за камиони с тегло над 12 тона. Върбишкият проход е затворен за всички видове моторни превозни средства. Ришкият проход е отворен. 19 машини обработват..

публикувано на 15.01.18 в 17:05