Учредиха "Диабет Исперих"

Сдружение с нестопанска цел „Диабет Исперих“ беше учредено днес в лудогорския град. Председател ще бъде Митко Николаев. Основната цел на организацията ще бъде насочена към профилактика на заболяването, като ще бъдат организирани скринингови кампании. Ще бъдат канени специалисти  ендокринолози. Предвижда се също закупуване на глюкомери и апарат за кръвно налягане. Кметът Бейсим Руфад е обещал съдействие за тази инициатива. В община Исперих има над 300 членове на Националното сдружение „Диабет, преддиабет и метаболен синдром".

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Първите стъпки на Еля

Еля Шаидинова вече прави първите си стъпки с нови протези на краката, съобщиха от Община Разград. Радио Шумен припомня, че малката Еля е родена без крайници.С нея работят рехабилитаторите от Центъра за работа с деца и младежи с увреждания към Общината. Проф. Евгени Дюкенджиев от Горна Оряховица работи безвъзмездно по случая, а за протезите..

публикувано на 20.07.18 в 17:17

Областният управител на проверка

Проверка на ремонта на пътя Исперих – Пристое направи днес - 20 юли, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Реконструкцията на шосето с дължина 20 км. е на стойност 12 300 000 лева. Ремонтът се извършва от три фирми, които ще работят едновременно по цялото трасе и няма да има спиране на движението. След проверката по шосето Исперих –..

публикувано на 20.07.18 в 17:11

Хванаха крадци на охранителни камери

Две кражби на охранителни камери са разкрити и документирани от криминалистите в Кубрат. Първото посегателство е извършено на 1 срещу 2 юли в землището на село Острово. Тогава изчезна камера за видеонаблюдение, монтирана на дърво. След оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител е 23-годишен мъж от Острово. Дни по-късно около..

публикувано на 20.07.18 в 16:48

Измамници предлагат дърва на наивни

17-годишен младеж от град Тутракан е измамил възрастен мъж с дърва. Престъплението е станало в началото на юни. Тогава момчето заблудило 67-годишен жител на Разград, че ще му достави 5 кубика дърва за огрев. Потърпевшият дал 300 лв., влязъл за малко в дома си, а когато излязъл, установил, че дървата са под половин кубик, а измамникът е изчезнал. След..

публикувано на 20.07.18 в 15:16

Важно за издаването на паспорти в Лозница

Сектор „Български документи за самоличност“ при Районното управление в Лозница ще обслужва гражданите в четвъртък   и петък в сградата на РУ - Лозница  от 8,30 ч. до 12,00 ч. и от 13,00 ч. до17,30 ч. През останалите дни от седмицата, желаещите ще бъдат обслужвани в Разград от 8,30 ч. до 17,30 ч. Промяната влиза в сила от понеделник – 23 юли.

публикувано на 20.07.18 в 15:12

Отровени са девет бездомни кучета

9 безстопанствени кучета са умъртвени през изминалата нощ в Исперих, съобщиха за Радио Шумен природозащитници от града. Те са намерени в района на жилищен квартал “Васил Априлов”. Това е четвърти пореден случай на умъртвени животни за последните две години в града. Най-вероятно са отровени с антифриз. Възможно е да има още умъртвени кучета, каза..

публикувано на 20.07.18 в 14:40

4000 цветя пред пощата

С 4000 цветя облагородиха градинките пред "Български пощи" в Разград. Заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов провериха изпълнението на дейността по засаждане на цветята от вида тагетес и агератум от служители на Общинското предприятие „Паркстрой“. През миналата седмица дърветата в същата градинка бяха почистени от надвиснали клони,..

публикувано на 19.07.18 в 09:29