Учредиха "Диабет Исперих"

Сдружение с нестопанска цел „Диабет Исперих“ беше учредено днес в лудогорския град. Председател ще бъде Митко Николаев. Основната цел на организацията ще бъде насочена към профилактика на заболяването, като ще бъдат организирани скринингови кампании. Ще бъдат канени специалисти  ендокринолози. Предвижда се също закупуване на глюкомери и апарат за кръвно налягане. Кметът Бейсим Руфад е обещал съдействие за тази инициатива. В община Исперих има над 300 членове на Националното сдружение „Диабет, преддиабет и метаболен синдром".

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разградчани – на крос и в снега

Парково бягане №200 по ред се състоя днес в Разград. Въпреки минусовите температури, десетки любители на движението и здравословния начин на живот участваха в кроса, организиран от местния клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка”. В юбилейното издание на ежеседмичната градска активност се включиха и бегачи от клубовете „Русе тича” и „iRun”-..

публикувано на 25.02.18 в 13:57

Стягат пешеходните пътеки в Разград

312 пешеходни пътеки в Разградска област са проверени от комисиите по общини. Най-масовото нарушение е липса на осветление. Над 170 пешеходни пътеки са без надпис „погледни“, 130 са без пътни знаци, а 95 без маркировка или с избеляло оцветяване. В Завет и Лозница вече е започнало опресняване на маркировката и поставянето на знаци, където липсват, в..

публикувано на 23.02.18 в 15:40

10 млн. лв. за пътя Пристое - Исперих

Агенция „Пътна инфраструктура“ е предприела конкретни действия за подобряване цялостното състояние на участъка   Пристое – Подайва - Исперих, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. До средата на април ще бъде изготвен технологичен проект за превантивен ремонт на участъка с дължина 20 км. Изготвено е задание за..

публикувано на 23.02.18 в 15:30

Две жени пострадаха при катастрофа

Две жени пострадаха при пътно-транспортно произшествие на пътя между селата Пороище и Студенец. От полицията в Разград съобщиха, че инцидентът е станал около 12.10 ч. вчера. Автомобилът „Ситроен“, с който жените пътували, бил управляван от 63-годишен мъж от Студенец. По стръмен участък на заснежения път мъжът изгубил контрол над колата, излязъл от..

публикувано на 23.02.18 в 12:15

Отново дрогиран водач зад волана

Криминално проявен и осъждан мъж е хванат да шофира след употреба на дрога. Мъжът е спрян вчера около 18.30 ч. в исперихското село Вазово. В хода на проверката е установено, че 26-годишният жител на селото управлява МПС под въздействието на амфетамин. Образувано е бързо производство.

публикувано на 23.02.18 в 12:12

Заплашват горски с убийство

Закани за убийство спрямо служител на ДГС „Сеслав“ отправял 33-годишен криминално проявен мъж от село Китанчево. Заплахите са били към горския по повод изпълнение на служебните му задължения. Мъжът е задържан в Районно управление-Исперих, а по случая е започната проверка.

публикувано на 23.02.18 в 12:09

Кметът на Лозница с условна присъда

Кметът на Лозница Айхан Хашимов е осъден условно и ще трябва да се раздели предсрочно с поста си. ВКС потвърди наказанието на Хашимов за неправомерно изразходване на средства от общинския бюджет. Делото срещу кмета започна през 2009 година заради изхарчени от общинската управа 662 хиляди лева от фонда за борба с бедствията за ремонт на църкви и..

публикувано на 23.02.18 в 07:36