Вечерно градско бягане и колоездене за Пирин

Разград се включва в шестия ден от протестите за Национален парк "Пирин" с нетрадиционна инициатива - вечерно градско бягане и колоездене. Събитието се организира от местния клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка”, а началото му е в 18.30 часа в четвъртък, когато започват повечето протести в столицата и страната. Бегачи и колоездачи се събират пред „Момина чешма” в центъра на Разград и ще направят с бавно темпо, бягайки или карайки велосипеди, поне една обиколка по централните градски улици до Градския парк и обратно, облечени в дрехи с надписи „Спаси Пирин”. С бягането и колоезденето за Пирин клубът възобновява през тази година традицията си за вечерни градски бягания.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Язовир

Безопасни язовири

„Състоянието на язовирните стени в Североизточна България е задоволително“. Това заяви за Радио Шумен Явор Димитров, началник на Регионалния отдел към Главната дирекция "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“. „За 7 язовира сме дали предписание да се поддържа кота мъртъв обем, тоест водоемите да са изпразнени“, допълни експертът. "Има и..

публикувано на 18.03.19 в 13:39

Бензинова криза заради бележки

„Голяма част от бензиностанциите ще затворят, защото няма да имат възможност да изпълнят изискванията за нови касови бележки, заради които се налагат промени в софтуера. Това заяви за Радио Шумен експертът на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев. Той припомни, че от 1 април по-малките обекти трябва да си купят изцяло ново фискално..

публикувано на 18.03.19 в 13:28
Архив

Спасителят на щъркели - достоен българин

Сафет Халид, който не спа цяла нощ на 18 март 2018 г., за да спасява премръзнали щъркели, бе отличен от вестник "24 часа" като достоен българин. Добрината на Сафет зарази хората от Дуловско и те масово тръгнаха да спасяват още бедстващи птици. Някои щъркели дори нощуваха в стари бебешки кошчета "Тази история е пример за много естествена човещина. Няма..

публикувано на 18.03.19 в 11:24

Компенсират щети на фермери

От днес се приемат заявления по схемата за държавна помощ за компенсиране на материални щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни семейства в резултат на природни бедствия. Общият размер на финансовия ресурс по схемата е 30 000 лв., реши Управителният съвет на ДФ „Земеделие“. Финансова подкрепа могат да получат стопани, включени..

публикувано на 18.03.19 в 09:13

Деца пазят езика ни

Започна кампанията „Пазим езика си“ на Гражданското сдружение „Живата вода на България“. В края на април ще се проведе състезание по български език за ученици от 5 и 6 клас, което е доброволно и безплатно. Желаещите трябва да се запишат до 13 април при своите учители по български език в училище, уточни за Радио Шумен Доротея Николова от Гражданското..

публикувано на 18.03.19 в 09:04

Адреси без ток

Поради извършване на строителни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, от 09:00 ч. до 16:30 ч. днес, ще бъде прекъснато електрозахранването в Разград, по булевардите "България" 15, 18, 20, 24 и "Бели Лом" 3, 5, 7, 21, 23, 25. От 08:30 ч. до 13:00 ч. няма да има ток в част от с. Осенец. От 08:30 ч. до 09:30..

публикувано на 18.03.19 в 07:15

Слънчев и топъл 18 март

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 24°, за района на Шумен – около 24°. Във вторник до обяд ще е предимно ясно и слънчево, но следобед ще се заоблачи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще има временни увеличения на облачността, главно в планините на места ще..

публикувано на 18.03.19 в 06:21