Вечерно градско бягане и колоездене за Пирин

Разград се включва в шестия ден от протестите за Национален парк "Пирин" с нетрадиционна инициатива - вечерно градско бягане и колоездене. Събитието се организира от местния клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка”, а началото му е в 18.30 часа в четвъртък, когато започват повечето протести в столицата и страната. Бегачи и колоездачи се събират пред „Момина чешма” в центъра на Разград и ще направят с бавно темпо, бягайки или карайки велосипеди, поне една обиколка по централните градски улици до Градския парк и обратно, облечени в дрехи с надписи „Спаси Пирин”. С бягането и колоезденето за Пирин клубът възобновява през тази година традицията си за вечерни градски бягания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Променлива облачност на 19 април

Днес ще има променлива облачност, която след обяд ще намалява на места до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север, който следобед ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури между 18 и 23 градуса. За района на Шумен – около 20. В петък ще е облачно, на много места – с краткотрайни превалявания. По-значителни ще са..

публикувано на 19.04.18 в 07:06

Без ток в Североизтока на 19 април

До края на месеца в Търговище продължава обезопасяването на съоръженията за доставка на електроенергия. По тази причина всеки работен ден до 30 април от 8:30 до 17 часа ще бъде спиран токът в района на вилната зона „Момина чешма“. В община Попово до 20 април се извършват неотложни ремонти на електросъоръженията. Поради тази причина и днес от 9 до..

публикувано на 19.04.18 в 06:29

Община Търговище шеста по прозрачност

Община Търговище е класирана на 6-та позиция в рейтинга за прозрачност на общините в България. Това показва проучването   на Програмата „Достъп до информация“ за тази година.  Община Разград се нарежда на 20-то място, а община Шумен на 48-ма позиция. По-надолу в класацията са Община Русе – на 66-то място и Силистра на 191-во. Целта на проучването е..

публикувано на 18.04.18 в 16:51

Безплатни правни и здравни консултации

Безплатни правни и здравни консултации предлагат от пациентските организации „Заедно с теб“. Националната кампания стартира на днешния Eвропейски ден за правата на пациента. В продължение на месец приоритетно ще се консултират пострадали при катастрофи и техните близки. След това инициативата ще продължи и с други правни казуси, свързани със..

публикувано на 18.04.18 в 14:34

85 млн. лв. за тютюнопроизводителите

До 85 млн. лв. национална помощ ще получат над 41 000 тютюнопроизводители у нас, съобщиха от Министерството на   земеделието, храните и горите. За сортовата група „Басми“ земеделските стопани с количества до 1 тон включително ще получат по 2,41 лв./кг, а тези с между 1 и 2 тона – по 2,35 лв./кг. Подпомагането на по-големите производители с количества..

публикувано на 18.04.18 в 13:59

Губим 60 % вода заради течове

Около 60 % от питейната   вода се губи от скрити и явни течове в системата. Това беше съобщено по време на национален семинар на представители на ВиК дружествата, който се провежда в Търговище. Присъстват експерти от 19   водни дружества от цялата страна. Програмата предвижда и практическо състезание за бързо откриване на аварии в системата. "Една част..

публикувано на 18.04.18 в 12:08

Приемат курсанти в Академията на МВР

Стартира кампанията за прием на курсанти в Академията на МВР за учебната 2018/2019 г. Кандидатите подават документи в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи по местоживеене в срок до 4 юни. Те подлежат на медицинско изследване, проверка на физическата годност, психологическо изследване с тест за интелигентност и личностен..

публикувано на 18.04.18 в 11:36