Проверяват случай на жестокост към куче

Снимка: Марсел Фенс
Случай на проявена жестокост към животно проверяват служители на полицията в Силистра. Сигналът за причинени наранявания на куче в село Айдемир е подаден на тел. 112 вчера по обед. Установен е мъжът, заподозрян по случая. Той е призован в районното управление, където е дал писмени обяснения. На пострадалото животно е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура и Окръжния следствен отдел в Силистра. Извършва се проверка.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждат екотуризма по Дунав

Експерти от четири общини – Русе, Силистра, Тутракан и Свищов – се събират на работна среща в Тутракан днес и утре ( 21 и 22 май). Те ще обсъждат резултатите от създаването на дунавската перла Регион Русе като дестинация, която прилага концепцията за устойчивата мобилност в туризма. Обект на разискванияата ще са перспективите за развитие и новите..

публикувано на 21.05.19 в 08:10

Смяна на секции

Ръководството на Община Силистра уведомява гражданите на Общината, имащи желание да упражнят правото си на глас в изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 г., за следните промени на местата за гласуване /секции/ както следва: 1.   Секция 104 /офис на автогара „Хари-3“, пл. Съединение/ Е ПРЕМЕСТЕНА в Детска градина „Радост“..

публикувано на 20.05.19 в 14:55

Газ погубил работници в септична шахта

Причина за смъртта на двамата работници в свинефермата в село Попина е остро отравяне със сероводород. Това е установило разследването под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра на базата на резултатите от аутопсията на телата на двамата мъже, които са извършвали ремонтни дейности в септична шахта там. Радио Шумен припомня, че вчера..

публикувано на 20.05.19 в 11:22

Побързайте с личните карти

Сектор „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Силистра ще работи на 24 и 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17:30 ч. и на 26 май от 08.30 ч. до 19.30 ч.  В седмицата преди 26 май 2019 г. е създадена организация за работа с българските граждани, които нямат издадена лична карта или не..

публикувано на 20.05.19 в 11:04

Отличия за най-добрите

Директорът на Основното училище „Цанко Церковски“ в Средище Милена Цветкова, старшият учител по български език и литература в силистренската Езикова гимназия „Пейо Яворов“ Ванушка Йорданова и Светла Йорданова, старши учител в Детската градина „Роза“ в областния град, старшият учител по химия и опазване на околната среда Ивелина Желева от ОУ „Св..св...

публикувано на 20.05.19 в 10:58

Промени в Закона за обществените поръчки искат архитектите

Начинът за провеждането на обществените поръчки в проектирането и строителството и възможностите за промени в законодателството е един от проблемите, обсъждани на заседание на УС на Камарата на архитектите в България, което се провежда в Силистра. Според арх. Борислав Игнатов – председател на УС на камарата, архитектите имат предложения, базирани на..

публикувано на 18.05.19 в 11:02

Осъден за подкуп

Окръжният съд в Силистра е признал Георги Митев - бивш директор на Държавното горско стопанство в Силистра за виновен в искането на подкуп. На 28.11.2018 г. в качеството си на длъжностно лице Митев поискал и взел 4 600 лева от концесионер, който извършва дърводобив в района на Дулово. Бившият директор приел сумата като такса спокойствие. По..

публикувано на 18.05.19 в 08:19