Дават шанс на децата от Ивански

Здравна служба и нов учебен център към Основното училище „Христо Ботев“ в шуменското село  Ивански, ново помещение, което да поеме още една група в детска градина „Пролетна дъга“ в Шумен, ремонти във филиала на забавачницата, профилактични прегледи за деца и възрасти. Всичко това е направено до момента чрез проект по българо-швейцарската програма "ЗОВ".„Допълнителната работа с деца и родители дава добри резултати, добре са свършили работата си и партньорите ни“. Това каза при посещението си в Шумен Ирина Файон, ръководител на звеното за управление на програма "ЗОВ". С нея разговаря Катерина Петрова. 
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират големите камиони

От 16 ч. до 20 ч. днес се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна Инфраструктура“. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност по пътната мрежа. Във връзка с очаквания интензивен трафик, агенцията апелира към шофьорите..

публикувано на 20.09.19 в 15:13

Спиране на тока на 20 септември

За планови прекъсвания на тока днес в областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен предупреждават от електроразпределителното дружество на Североизтока. Причина са профилактика и неотложни ремонти на електросъоръженията. В Разградска област спиране на електрозахранването ще има от 9 до 17 ч. в селата: Равно , Каменово ; Сеслав , Черешово..

публикувано на 20.09.19 в 06:49

Дъждовен петък, очакват се слани

Времето над Шумен е облачно, духа слаб северозападен вятър (4м/сек.). Количеството на падналия дъжд е 0,8 л/кв.м. Температурата на въздуха е 11 градуса, относителната влажност на въздуха е 78%, а атмосферното налягане е 994 хектохпаскала и през деня ще се повишава. В Русе температурата е 14 градуса, вали дъжд, количеството на валежа е 2..

публикувано на 20.09.19 в 06:25

СЕМ сезира прокуратурата

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще сезира прокуратурата с искане за проверка по изнесените твърдения за натиск върху Българското национално радио (БНР). Това стана ясно, след като редколегията на „Хоризонт“ беше изслушана от членовете на регулатора по казуса „БНР“. СЕМ реши, че на БНР ще бъде наложена имуществена санкция за нарушаване на..

публикувано на 19.09.19 в 16:14

Масови проверки в детски кухни

Проверки в кухненските блокове на детските ясли, градини и кухни, както и в обектите за хранене в училищата започват от 24 септември в страната, обявиха от Българската агенция по безопасност на храните. Инспекторите ще следят за качеството на доставените и приготвените храни, плодове, зеленчуци и напитки, за правилно етикетиране и съхранение, както..

публикувано на 19.09.19 в 11:58

Безплатен Wi-Fi навсякъде

Европейската комисия ще отправи нова покана за кандидатстване за ваучери по инициативата  WiFi4EU  за изграждане на мрежи за безжичен интернет на обществени места, в това число кметства, обществени библиотеки, музеи, паркове, площади. Кандидатстването на специално създадения портал е от 14 ч. българско време днес до 18 ч. утре. Ще бъдат..

публикувано на 19.09.19 в 09:56

Дърва за огрев отсега

Близо 98 000 пространствени кубически метра дърва за огрев са доставили на желаещите стопанствата от Североизточното държавно предприятие. Повече от 17 000 домакинства вече са получили заявените от тях дърва. Близо 28 000 пространствени кубика дърва за огрев са доставили стопанствата от област Шумен. В Търговищка област са поискани 10 433..

публикувано на 18.09.19 в 13:38