Дават шанс на децата от Ивански

Здравна служба и нов учебен център към Основното училище „Христо Ботев“ в шуменското село  Ивански, ново помещение, което да поеме още една група в детска градина „Пролетна дъга“ в Шумен, ремонти във филиала на забавачницата, профилактични прегледи за деца и възрасти. Всичко това е направено до момента чрез проект по българо-швейцарската програма "ЗОВ".„Допълнителната работа с деца и родители дава добри резултати, добре са свършили работата си и партньорите ни“. Това каза при посещението си в Шумен Ирина Файон, ръководител на звеното за управление на програма "ЗОВ". С нея разговаря Катерина Петрова. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избраха „Бебе на панаира 2018“ в Търговище

Момче е „Бебе на панаира 2018“. То е родено на 19 май от 26-годишната Хатидже Дъбева от с. Сейдол, област Разград. Жребият беше изтеглен в присъствието на зам.-кмета Емине Якубова и секретаря на общината Христалина Халачева. Майката Хатидже получи лично от зам.-кмета Емине Якубова и секретаря Христалина Халачева специални подаръци за бебето, което е..

публикувано на 20.05.18 в 12:39

13% е избирателната активност към 10 часа в Лозница

1059 души са гласували в частичните избори за кмет Община Лозница. Избирателната активност към 10 часа е 13 %. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Общинската избирателна комисия Румяна Костадинова. Вотът се извършва в 20 секции. Няма  обособена секция за хора с увреждания, но повечето помещения имат приспособления за придвижване на трудно..

публикувано на 20.05.18 в 12:05

В Лозница избират кмет

В Лозница днес се провеждат частични избори за кмет на общината. Изборният ден започна нормално. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Общинската избирателна комисия Румяна Костадинова. "Всичките 20 секции отвориха точно в 7 часа, всички членове на СИК са по местата се. Има интерес, хората чакаха пред секциите още преди отварянето им", допълни..

публикувано на 20.05.18 в 08:11

Слънчево, следобед с краткотрайни валежи

И днес над района въздушната маса ще бъде неустойчива- ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като в часовете около и след обяд на места ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб, в сутрешните часове до умерен вятър от север и североизток. Максимални температури между 20 и 25 градуса

публикувано на 20.05.18 в 08:07

Награди в 12-тият Национален фест "Мини филм"-Попово

Завърши 12-тият Национален фестивал за алтернативно кино- Мини филм Попово - 2018. Награда за къс филм - Бранимир Попов - за филма "Доставката". Награда за дебют -  Ралица и Далия Христови – Шумен - за филма „Теглото на школото“ Награда за монтаж - Радостина Дулева - София за филма "Чудовищни момичета" Награда за..

публикувано на 19.05.18 в 18:08

Днес ще бъде облачно, на места ще превали и прегърми

Днес ще има променлива, често значителна облачност и на много места ще превали и прегърми. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са от 19 до 24 градуса, за района на Шумен – около 21. В неделя все още ще превалява на отделни места. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е..

публикувано на 19.05.18 в 08:29

Решение на кризата с боклука в Кубрат

От утре фирмата,която събира боклука в общините Кубрат и Исперих,започва извозването на отпадъците от община Кубрат до Регионалното депо в Разград.За трайното решение на проблема предстои Общинският съвет в Кубрат да гласува на сесия на 22-ри Май предложение за създаване на общинско звено за сметосъбиране.

публикувано на 18.05.18 в 22:34