Дават шанс на децата от Ивански

Здравна служба и нов учебен център към Основното училище „Христо Ботев“ в шуменското село  Ивански, ново помещение, което да поеме още една група в детска градина „Пролетна дъга“ в Шумен, ремонти във филиала на забавачницата, профилактични прегледи за деца и възрасти. Всичко това е направено до момента чрез проект по българо-швейцарската програма "ЗОВ".„Допълнителната работа с деца и родители дава добри резултати, добре са свършили работата си и партньорите ни“. Това каза при посещението си в Шумен Ирина Файон, ръководител на звеното за управление на програма "ЗОВ". С нея разговаря Катерина Петрова. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Части от Разград и Търговище без вода

И днес част от квартал „Запад“ 2 в Търговище е без вода заради авария, съобщават от ВиК дружеството в града. Подаване няма за абонатите в блоковете от номер 31 до номер 41. Очаква се проблемът да бъде отстранен до 14 ч. В Разград след час ще бъде спряна водата в зоната между улиците „Паркова“, „Васил Левски“, „Гаврил Кръстевич“ и „Княз Борис“...

публикувано на 15.08.18 в 10:02

Приключи жътвата на рапица

Над 99 процента от площите засети с пшеница и ечемик в Шуменско са ожънати. Това съобщиха от Областната дирекция „Земеделие“. Произведеното количество пшеница е 244 340 тона, а средният добив е 481 кг/дка. Пропадналите площи в областта са 1873 дка. Произведеното количество ечемик в Шуменско е 36 001 тона, а средния добив е 492 кг/ дка. На 100 % приключи..

публикувано на 14.08.18 в 17:03

Повишен е рискът от пожари

Рискът от горски пожари се повишава заради засушаването и очакваното през следващите десет дни повишение на температурите. За това предупреди инж. Красимир Христов от Държавното горско стопанство – Шумен. От началото на годината на територията на стопанството е възникнал само един пожар, който е угасен своевременно и опожарената територия е..

публикувано на 13.08.18 в 15:21

Промени в пенсионното осигуряване

Удовлетворяващи са промените в Кодекса за социалното осигуряване, които прие работната група, каза за Радио Шумен Даниела Петкова, член на Управителния съвет на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. Освен предложението за три варианта за плащане на втора пенсия (втора пожизнена пенсия за старост, разсрочено плащане на..

публикувано на 13.08.18 в 14:43

20 тежки катастрофи за денонощие

Две бързи производства срещу пияни шофьори са образувани през почивните дни в полицейските управления в Търговище и в Попово, съобщават от Областната дирекция на МВР. При полицейска проверка в Търговище е установено, че 25-годишен мъж от Омуртаг шофира след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 1,51 промила. Вчера сутринта полицейска проверка в Попово..

публикувано на 13.08.18 в 11:39

Няма опасност за живота на пострадалите на "Хемус"

Трите жени, които пострадаха при катастрофата, която стана тази сутрин на АМ „Хемус“ в района на пътен възел „Неофит Рилски”, са транспортирани от екип на Спешната медицинска помощ във Варненската многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна”. По информация на Радио Шумен, няма опасност за живота на пострадалите. Както ви съобщихме,..

публикувано на 13.08.18 в 11:16

Трима ранени при катастрофа на "Хемус"

Движението по пътен възел „Неофит Рилски“ на АМ „Хемус“ в посока Варна временно се осъществява в едната лента заради пътнотранспортно произшествие, предуреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“. От там съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на пътните полицаи. Ще припомня, че тази сутрин, на..

публикувано на 13.08.18 в 10:15