Дават шанс на децата от Ивански

Здравна служба и нов учебен център към Основното училище „Христо Ботев“ в шуменското село  Ивански, ново помещение, което да поеме още една група в детска градина „Пролетна дъга“ в Шумен, ремонти във филиала на забавачницата, профилактични прегледи за деца и възрасти. Всичко това е направено до момента чрез проект по българо-швейцарската програма "ЗОВ".„Допълнителната работа с деца и родители дава добри резултати, добре са свършили работата си и партньорите ни“. Това каза при посещението си в Шумен Ирина Файон, ръководител на звеното за управление на програма "ЗОВ". С нея разговаря Катерина Петрова. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ролята на образователния медиатор

Около 100 директори на училища от Североизточна България, сред които и директори на учебни заведения от Шумен и областта, работещи по проекта „Всеки ученик ще бъде отличник-2“ към Център „Амалипе”, с подкрепата на Тръст за социална алтернатива,  се събират на двудневна регионална работна среща във Варна. На нея ще бъдат обсъдени предстоящите дейности..

публикувано на 15.10.18 в 11:32

БСП внася вота на недоверие

Очаква се днес БСП да внесе третия поред вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“, който е в сектор „Здравеопазване“. Този път социалистите сами ще внесат искането, без да провеждат консултации с другите политически формации. От столетницата проведоха редица срещи с лекарски и пациентски организации, с представители на общопрактикуващи лекари и..

публикувано на 15.10.18 в 11:23

Спират движението по АМ "Хемус" край Ябланица

От 12 до 15 часа днес ще бъде ограничено движението по автомагистрала "Хемус" край Ябланица между 74-ти и 79-ти километър, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината - дейности, свързани със строителството на новия участък от автомагистралата. В този интервал движението ще се пренасочва по пътя Ботевград - Ябланица.

публикувано на 15.10.18 в 08:12

ГЕРБ печели кметските избори в Суходол

ГЕРБ спечелиха частичните избори за кмет в село Суходол, община Главиница на Силистренска област. В кметската надпревара се включиха кандидатите Абедин Нури Рушид  от ГЕРБ и Недрет Юсеин Алил от ДПС. Изборите спечели кандидатът на партия ГЕРБ  Абедин Нури Рушид със 191 гласа срещу 189 на кандидата на ДПС Недрет Юсеин Алил, съобщиха за Радио Шумен..

публикувано на 15.10.18 в 07:49

Без ток на 15 октомври

Русе За времето от 9  до 16 часа, поради извършване на неотложни ремонтни дейности ще бъде прекъснато електрозахранването в района на град Сливо поле, клиентите, захранени от ТП1 и улиците: “Търговски център“, “България“, “Чавдар войвода“, “Стефан Караджа“, “Раковски“, “Младост“, “Пазарна“. Изключвания ще има само за отделни клиенти с..

публикувано на 15.10.18 в 05:46

Времето на 15 октомври

През деня във вътрешността на страната ще бъде предимно слънчево, а над югоизточните райони и по крайбрежието ще има разкъсана и променлива облачност, като на изолирани места на юг не е изключено слабо да превали. Вятърът постепенно ще стане от североизток до умерен. Максимални температури от 18 до 23 градуса. ​

публикувано на 15.10.18 в 05:36

Криминални вести от Исперих

   Нарязан тютюн без бандерол е открит в хода на специализирана полицейска операция в Исперих. Около 10 часа на 12 октомври в билетен център, стопанисван от 54-годишна криминално проявена и осъждана жена, са намерени 0,400 кг тютюн. При последвало претърсване в дома й са открити и иззети още 3,100 кг нарязан тютюн без бандерол и 127 л..

публикувано на 14.10.18 в 11:46