Най-хубавото вино избират в Кубрат

Конкурс за най-хубавите домашни вина ще се проведе на 16 февруари /петък/ и в Кубрат. Конкурсът ще се проведе за девета поредна година, а той е организиран от общината и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“. Конкурсът ще се проведе от 16:30 часа в стола на Домашния социален патронаж, който се намира в двора на Средното училище „Христо Ботев“. Производителите ще могат да представят вина от сортовете бяло, червено и розе. Участниците в конкурса ще бъдат оценявани от жури, а за доброто настроение на присъстващите ще се погрижи оркестър „Славяни“ към читалището в града.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турнир по мини футбол за деца от домове и центрове започна в Разград

В Разград започна 22-ото издание на благотворителния турнир по мини футбол за деца от домове за деца лишени от родитески грижи, SOS-детски селища и Центрове за настаняване от семеен тип. Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов даде старт на надпреварата. Участван четири отбора от Перник, Кубрат, Исперих и Разград . Сред..

публикувано на 13.10.18 в 13:18

Залесяват поречието на Бели Лом

Кметът на Община Разград Валентин Василев и заместниците му дадоха старт на залесяване на поречието на река Бели Лом в града. Инициативата започна от терена до моста срещу сградата на „Български пощи“ и продължи в посока към площад „Възраждане“. До кроя на деня ще бъдат засадени от служители на Общинското предприятие „Паркстрой“ 55 броя дървета от..

обновено на 12.10.18 в 15:41

Денят на българската община в Кубрат

„Да си общински служител, кмет или общински съветник означава да не забравяме, че подобряването условията за живот в общината ни е нашето основно призвание, смисълът на дейността ни като местни и изборни представители“. Това каза по повод 12 октомври - Деня на българската община, кметът на Кубрат Алкин Неби. „Нашата огромна отговорност е..

публикувано на 12.10.18 в 13:03

Хванаха две момчета да крадат в магазин

Двама непълнолетни, избягали от Възпитателното училище - интернат в Завет, са установени като извършители на кражби в село Острово. На 10 срещу 11 октомври момчетата на 16 и 17 години направили опит да проникнат в смесен магазин, като разбили  входната врата. В друг търговски обект счупили прозорец на фасадна стена и отмъкнали 30 лв, два мобилни..

публикувано на 12.10.18 в 12:49

Кола на заден ход блъсна жена

77-годишна жена е блъсната от лек автомобил на булевард „Княз Борис“ в Разград, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 16 ч. вчера, докато 40-годишният водач на „Ситроен Берлинго“ извършвал маневра на заден ход. Възрастната пешеходка е откарана в МБАЛ - Разград, където при преглед е установена фрактура на лявата китка. Настанена е за..

публикувано на 12.10.18 в 12:43

Община Кубрат загуби дело за запор

Община Кубрат загуби делото, с което искаше да се отмени запорирането на общинско имущество. До запорите се стигна, след като Общината беше осъдена от сметоизвозващата фирма заради неизпълнен договор. Дължимата сума е 1.218 млн. лева и тя се събира чрез съдебен изпълнител. Дългът е обезпечен с пет имота и движими вещи. От администрацията заведоха..

публикувано на 12.10.18 в 12:39

Кметът проверява

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и неговият екип инспектираха механизираното почистване на речните легла в селата Раковски и Побит камък. Заради дългогодишното затлачване на дерето в Раковски често са се наводнявали къщи. Следващата седмица работата продължава в село Ясеновец. Превантивните дейности по почистването на дерета и речни..

публикувано на 11.10.18 в 16:14