Най-хубавото вино избират в Кубрат

Конкурс за най-хубавите домашни вина ще се проведе на 16 февруари /петък/ и в Кубрат. Конкурсът ще се проведе за девета поредна година, а той е организиран от общината и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“. Конкурсът ще се проведе от 16:30 часа в стола на Домашния социален патронаж, който се намира в двора на Средното училище „Христо Ботев“. Производителите ще могат да представят вина от сортовете бяло, червено и розе. Участниците в конкурса ще бъдат оценявани от жури, а за доброто настроение на присъстващите ще се погрижи оркестър „Славяни“ към читалището в града.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Лозница издават документи за самоличност и през почивните дни

Сектор „Български документи за самоличност“ при РУ-Лозница работи днес до 17.30 и утре, 20.05.2018 – от 8.30 до 19.30 ч. Служителите ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на   изборите за кмет на гр. Лозница, обл.Разград  на 20.05.2018г. В сектор..

публикувано на 19.05.18 в 13:57

Над 300 танцьори се надиграват в Разград

Деветото издание на Националния фолклорен фестивал на клубовете и школите, изучаващи български народни хора „Капанска китка“ 2018 се провежда в Разград. Организатори са Община Разград, Народното читалище „Бузлужда 2010“ и Танцов клуб „Абритус“, а събитието протича  под патронажа на кмета на града. Фестивалът е с конкурсен характер, а тази..

публикувано на 19.05.18 в 13:20

Започват прибирането на боклука в Кубрат днес

От днес започва извозването на боклука от община Кубрат, съобщиха от Областната администрация – Разград. Фирмата, която извършва сметосъбирането в общините Разград и Исперих ще го транспортира до Регионалното депо за отпадъци в Разград. Това е една от спешните мерки, които Областният управител Гюнай Хюсмен предприе във връзка с бедственото..

публикувано на 19.05.18 в 07:56

Млади огнеборци мериха сили

Отборът на Центъра за ученическо и техническо творчество в Разград стана областен първенец в състезанието “Млад огнеборец”. Седем ученически отбора от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Цар Калоян и Лозница премериха сили, бързина и умения в областното състезание. В него се включиха 70 млади огнеборци, а надпреварата премина в две дисциплини –..

публикувано на 18.05.18 в 17:05

Кметски надзор

Кметът на община Разград Валентин Василев провери лично започналото възстановяване на прилежащите площи по булевард “Бели Лом“. От четвъртък по северното платно от Панчоолу до моста на улица “Васил Левски“ се подготвят площите със засипване на почва. Предвидено е озеленяване, подравняване и затревяване на терена, както и засаждането на дървета...

публикувано на 18.05.18 в 13:32

Бедствено положение в Кубрат заради боклука

Община Кубрат обяви бедствено положение заради натрупани и неизвозени битови отпадъци. Бедственото положение е обявено от общинския кмет Алкин Неби за срок от 7 дни за всички 17 населени места в общината. Радио Шумен припомня, че сметоизвозващата фирма прекрати дейността си през април, тъй като не е получила 1,2 млн лв. от Общината, определени със..

публикувано на 18.05.18 в 13:14

Петър Курумбашев на посещение в Разград

Евродепутатът Петър Курумбашев от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент днес ще бъде в Разград. От 18 ч. в конферентната зала на хотел „Централ“ той ще се срещне с жителите на лудогорския град. Темата на разговора с българския евродепутат е "Накъде отива Европа?". Петър Курумбашев е член на Комисията по промишленост,..

публикувано на 18.05.18 в 12:11