Теодосий Спасов със специален концерт за шуменки

Теодосий Спасов
Снимка: Ани Петрова
Шумен е вторият град в страната, където ще бъде изпълнен концерта за кавал, кларинет и оркестър – единственото подобно произведение в света на гениалния Теодосий Спасов. Той, заедно с не по-малко талантливия кларинетист Илиян Илиев, ще направят своя специален подарък и за дамите, тъй като музикалното събитие е тази вечер, навръх 8 март.  Виртуозните музиканти ще бъдат дирижирани от маестро Станислав Ушев, който ги приема след участието им в зала „България“, където през ноември миналата година беше премиерата на произведението. Миглена Стефанова разговаря с Теодосий Спасов и Илиян Илиев за тяхната музикална планина, събрана в концерта за кавал, кларинет и оркестър.
Концертът с участието на Теодосий Спасов и Илиян Илиев, изпълнителите със съвършеното светоусещане за музиката, е тази вечер от 18.35 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“. Диригент е Станислав Ушев, който заедно с оркестъра ще предложи на публиката и още от произведенията, родени от фантазията на Теодосий Спасов.ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо ни е кръст на Шуменското плато?

Да се постави 33-метров православен кръст на Шуменското плато. Това предлага общинският съветник от Националния фронт за спасение на България Наталия Стефанова. Докладната записка е внесена за предстоящата сесия на общинския съвет на 29 март. Публикуването на информацията по медиите веднага предизвика противоречиви реакции дали да се слага още един..

публикувано на 21.03.18 в 15:43

Едносменният режим е възможен

Министерство на образованието започна преглед на училищната инфраструктура в цялата страна. Целта е до 2021 г. да започне подготовката и въвеждането на едносменен режим на обучение. Какво се случва с това намерение на образователното министерство и каква е ситуацията в едно от големите средни училища в Шумен и региона чуйте в интервюто на колегата..

публикувано на 21.03.18 в 13:10

Щастието е за всички

Откровеност, професионална подготовка и екипна работа между родители и учители са необходими, за да бъдат добре приети децата със специални потребности от връстниците си.  По темата Мина Денева разговаря с Татяна Николова и Мая Ангелова - педагози в ДГ ”Братя Грим” в Шумен. В тяхната група „Червената шапчица”  5-годишната Рая  с диагноза детска..

публикувано на 21.03.18 в 10:07

Ударни ремонти в Шумен

Община Шумен ще даде за ремонт на улици, тротоари и детски площадки през тази година над 2,5 млн. лв. Сумата е 3 пъти по-голяма от миналогодишната. За планираните ремонти съобщи зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров, който показа и списък с улиците. Чуйте репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 20.03.18 в 15:31

Цяло Дулово на крак за бедстващи птици

Община Дулово обяви спасителна акция за щъркели. Служители, граждани и бизнесмени са изявили готовност да изхранят птиците. Ловните дружинки са ангажирани да обхождат землищата, а служители на общината проверяват за бедстващи птици край пътищата. С подробностите слушаме Айше Лятиф, която разговаря с кмета д-р Юксел Ахмед.

публикувано на 20.03.18 в 13:24

Пролетта идва в Шумен в 18 ч. въпреки снега

Пролетното равноденствие отбелязваме днес. А точно в 18 ч. довечера в Шумен ще настъпи астрономическата пролет. Само два са дните в годината, когато слънцето изгрява точно в източната точка на хоризонта и залязва точно в западната. В тези два дни през половината денонощие слънцето е над хоризонта, а през останалата половина – под него. Денят е равен..

публикувано на 20.03.18 в 13:12

С церебрална парализа животът продължава

Увеличава се броят на   хората с диагноза детска церебрална парализа през последните години. С ДЦП може да се води пълноценен живот при правилно лечение. Кой е верният път, по който родителите да потърсят помощ за детето си? Мина Денева разговаря по темата с д-р Лиляна Куздова - началник на отделението по Неонатология в МБАЛ - Шумен.

публикувано на 20.03.18 в 13:06