Ученици срещу тютюнопушенето

Учениците от 10в клас при СУ "Сава Доброплодни"в Шумен, заедно със своите приятели от Танцов състав "Луди млади", танцуваха народни танци в голямото междучасие. ,,Децата желаят инициативата да се превърне в традиция” сподели за Радио Шумен класният ръководител Веселин Жечев. Тя е част от планираните дейности по проекта "Не се нуждаеш от това. Помисли за себе си - не си вреди" и е посветена на борбата с тютюнопушенето сред подрастващите. Народните танци в междучасието са част от Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" към Министерството на здравеопазването.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Майките искат оставката на Валери Симеонов

Майки на деца с увреждания излизат днес на протест с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Този път те са се заканили, че ще стоят пред Министерския съвет докато оставката не стане факт. В София протестът започва от 12:30 ч. Освен в столицата, протести ще има и във Варна, Враца, Стара Загора, Силистра, Пловдив, Плевен и Лондон. Повод за..

публикувано на 22.10.18 в 08:41

Времето тази седмица

Между 8 и 11 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин, в Шумен – 11 градуса. През тази седмица времето ще бъде динамично. Днес ще има променлива облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса, за Шумен – около 17. Утре отново ще..

публикувано на 22.10.18 в 06:45

Без ток на 22 октомври

Неотложни ремонти и профилактика на електросъоръженията ще са причина за спиране на тока в Североизточна България и днес, на 22 октомври, съобщават от Енерго-про. Във времето от 9 до 16 часа, за по три часа без ток ще остават отделни абонати от русенското село Ряхово и от град Сливо поле (улиците: „Никола Обретенов“, „Йордан Лютибродски“,..

публикувано на 22.10.18 в 06:11
Д-р Стоян Тодоров

"Остеопорозата е лечима!"

20 октомври е Световен ден за борба с остеопорозата. Намаляването на костната маса се среща при все по-млади хора. Особено застрашени са жените. „Движението на открито и здравословното хранене са ключови за профилактиката на остеопорозата“. Това каза шуменският ревматолог д-р Стоян Тодоров. Той допълни: „При вече открито заболяване, то трябва да се..

публикувано на 20.10.18 в 12:05

Работническа спартакиада в Русе

Тази година в спартакиадата са включени индивидуални и отборни състезания в няколко популярни спортни дисциплини, съобщиха от пресцентъра на община Русе. Съвместно със спартакиадата ще се проведе и ученически лекоатлетически трибой в две възрастови групи: 3-4 клас; 5-6 клас. В работническата спартакиада тази година има над 160 участници, 50..

публикувано на 20.10.18 в 10:59

Жокеи от три държави на турнир в Шумен

Международен турнир по прескачане на препятствия ще се проведе в Шумен. Организатори са шуменските клубове по конен спорт "ЕК Шумен 2010“, „Шумен“ и „Кабиюк“, както и клубът на действащия състезател и треньор от Турция Фету Мехмед Алиев. Двудневната надпревара е в памет на починалите треньори и състезатели от Шумен – Данчо Гайдаров, Труфчо..

публикувано на 20.10.18 в 08:23

Без ток днес

И днес от  09:00 ч. до 16:00 ч., заради неотложни ремонтни дейности, ще бъде прекъснато електрозахранването в част от Сливо поле. Изключвания ще има само за отделни клиенти с продължителност около 3 часа. Без ток ще са улиците захранвани от ТП 2 и ТП "Училище": „Никола Обретенов“, „Йордан Лютибродски“, „Добри Чинтулов“, „България“, „Орфей“, „П.Волов“,..

публикувано на 20.10.18 в 08:18