Ученици срещу тютюнопушенето

Учениците от 10в клас при СУ "Сава Доброплодни"в Шумен, заедно със своите приятели от Танцов състав "Луди млади", танцуваха народни танци в голямото междучасие. ,,Децата желаят инициативата да се превърне в традиция” сподели за Радио Шумен класният ръководител Веселин Жечев. Тя е част от планираните дейности по проекта "Не се нуждаеш от това. Помисли за себе си - не си вреди" и е посветена на борбата с тютюнопушенето сред подрастващите. Народните танци в междучасието са част от Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" към Министерството на здравеопазването.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща с "Да, България!"

Представители на Движението "Да, България“ ще обсъдят от 10:30 ч. в БТА в Шумен предварителните електронни избори, провеждани от партийната структура, Евроизбори 2019 и актуалните политически теми за България и Европа. В срещата ще участват председателят на партията Христо Иванов и кандидати на „Да, България!“ във вътрешните избори за определяне на..

публикувано на 24.01.19 в 09:35

Времето на 24 януари

Днес ще е облачно. На много места с прекъсвания ще превалява предимно слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който следобед в Североизточна България ще се обърне от североизток, ще проникне по-студен въздух и на места, главно по поречието на Дунав, е възможно да превали и сняг. Максимални температури между 7 и 12 градуса, по поречието на..

публикувано на 24.01.19 в 07:19

Без ток на 24 януари

Русе В периода  от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Сливо поле: Изключвания ще има само за отделни клиенти с продължителност около 3 часа, захранвани от ТП 2 и улиците: „Никола Обретенов“, „Йордан Лютибродски“, „Добри Чинтулов“, „България“, „Орфей“, „П...

публикувано на 24.01.19 в 06:42

С променен статут заради чумата

Чумата по дребните преживни животни е овладяна и под контрол. България обаче продължава да има статут на страна, инфектирана с болестта, защото не е ликвидирано огнището в   Болярово. Това съобщи днес изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев. Мерките от страна на ветеринарните власти за превенция и..

публикувано на 23.01.19 в 15:34

Работа в Германия за студенти

Започна приемът на документи за лятна ваканционна заетост на български студенти в Германия. Тя ще е по договореност с Федералната агенция по труда – Кьолн. Заявления се приемат по образец до 15 февруари в бюрата по труда, на чиито територии има висше учебно заведение. Изискванията към кандидатите са да бъдат български граждани на възраст между 18..

публикувано на 23.01.19 в 09:18

По-малки данъци за нови автомобили

Общинският съвет във Велики Преслав намали данъка за новите коли като занижи коефициента на автомобилите от големите еврокатегории. Решението беше взето на сесия снощи. От общинската администрацията не възразиха, въпреки, че приходите в хазната ще намалеят с не по-малко от 8000 лв., тъй като някои данъци падат с 40 на сто. За собствениците на коли,..

публикувано на 23.01.19 в 06:32

Дъждовна сряда

Днес ще е облачно. На места с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури от 8 до 13 градуса, на северозапад малко по-ниски.

публикувано на 23.01.19 в 06:24