Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетни игри в Русенския университет

Снимка: ruse.bg
Спортната комисия към Студентския съвет при Русенския университет организира вътрешното студентско първенство "Пролетни спортни игри 2018". Състезанията по осем вида спорт се провеждат до 24 април. Началото ще поставят баскетболистите, които ще изиграят своите мачове на 2, 3 и 4 април в обновената зала „Академик“. Официалното награждаване на победителите в различните спортове ще се проведе по време на състезанието за най-силен студент "Стронг мен" на 25 април от 12 ч. в двора на Русенския университет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прегледи за жени

Продължава скрининговата кампания за рак на маточната шийка, която започна в началото на месеца в "Медика Русе". Целта е да бъдат обхванати жените, които са изложени на риск от това заболяване.  Профилактиката включва преглед при гинеколог и цитологично изследване. Могат да се възползват жени на възраст от 20 до 29 години и 40 до 49, без значение..

публикувано на 10.10.24 в 08:48

Нов асфалт за три улици

Започна основният ремонт на улиците „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“ в Русе, съобщиха от местната администрация. Проектът включва цялостно преасфалтиране на пътните платна и обновяване на тротоарите от двете страни. Целта е да се подобри пътната инфраструктура и да се повиши безопасността за русенци.  Улиците „Плиска и „Доростол“ са с дължина 1600 метра..

публикувано на 10.10.24 в 08:44

Обновяват детска градина

Цялостна подмяна на настилката в двора на детска градина „Приказен свят“ в село Николово планира общинската администрация в Русе. Полагането на новата настилка от щампован бетон ще започне в рамките на следващите няколко седмици.  Финансирането на дейностите ще бъде осигурено от общинския бюджет на Русе. През следващата година се предвижда и..

публикувано на 10.10.24 в 08:22

Монтират бетонни панели

Продължават монтирането на бетонните панели и полагане на кофраж в българския участък на Дунав мост, който е в ремонт. Досега са положени общо 131 нови стоманобетонни панела, като във втория участък от 200 метра, в който се работи и към момента те са 31, съобщиха от областната администрация в Русе.  На този етап се работи по изграждане на мостовите..

публикувано на 09.10.24 в 09:48

Находки от Червен

Два сребърни наушника с позлата са разкрити при разкопките на територията на Средновековен град Червен, съобщават от музея в Русе. Накитите са намерени в повърхностният пласт на помещение от сграда, долепена до Междинната крепостна стена. Рядко в проучванията на крепостта се намира добре запазен чифт в жилищна среда, тъй като повечето подобни находки..

публикувано на 09.10.24 в 08:24

Историята на фокус

Да се популяризират резултатите от изследванията и проучванията в областта на тракологията в Румъния и България. Това бе основна тема на работна среща между представители на Румънския институт по археология и Регионалния исторически музей в Русе.  Основен акцент бе поставен върху изследванията на северните траки, които са населявали територията на..

публикувано на 08.10.24 в 15:26

Номинации за награда „Русе - 21 век”

В навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември, кметът на Русе Пенчо Милков ще връчи наградата „Русе - 21 век”.   С нея се удостояват ученици и студенти за изключителни постижения и завоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси.  Номинациите се депозират в Информационния център на Община Русе на пл...

публикувано на 08.10.24 в 08:45