30 фиданки засадиха в Нови пазар

30 фиданки бяха засадени днес в Нови пазар от деца, учители и граждани от името на сдружение "Децата и природата". Организацията си поставя за цел подрастващите да обичат, опазват и полагат грижи за природата. Дръвчетата са от видовете албиция, обикновен явор и червен дъб. Те бяха предоставени от Държавното горско стопанство – Нови пазар чрез горския разсадник в Салманово. Фиданките бяха засадени до параклиса „Свети Илия“ в местността „Станата“. Акцията по залесяване на фиданките е част от инициативите, посветени на Седмицата на гората в Нови пазар.ВИЖТЕ ОЩЕ
Празник на БЧК

БЧК на 140 години

През този месец Българският червен кръст отбелязва с различни събития 140 години от създаването си. По този повод доброволците на шуменската червенокръстка организация днес проведоха две обучения с ученици от различни училища. С децата от Природоматематическата гимназия в Шумен занятието бе по първа долекарска помощ, а с ученици от 11 клас на СУ..

публикувано на 16.10.18 в 16:05

Обновени площадки ще радват децата

Новите детски площадки, които са изградени в Шумен през годината, са шест. Толкова е и броят на изцяло ремонтираните, обяви заместник-кметът по строителство и екология Боян Тодоров. За целта общинската администрация е отделила 200 000 лв. Основните проблеми идват от вандалските прояви, извършвани предимно от млади хода, добави той. Още преди..

публикувано на 16.10.18 в 15:44

Лов без разрешително

Ловци от Ловно-рибарското дружество „Преслав 1“ са актувани заради лов без разрешително в района на Държавното горско стопанство "Преслав", съобщиха от стопанството. Двамата бракониери са установени от ловните специалисти по време на обход. При оглед на един от най-трудно достъпните участъци служителите на горското стопанство в Преслав чуват..

публикувано на 16.10.18 в 14:16
Елизабет Донкова

Кампанията за Елизабет продължава

Продължава кампанията за набиране на средства за лечението на 25-годишната шуменка Елизабет Донкова. Освен да преведете средства по банковата й сметка, можете да подкрепите младата жена и като дарите в специално поставени кутии. Такива има в: - магазини Bul Mag, на информация - магазин „Tigra“ в City Center - магазини „Йора“ на бул. „Славянски“..

публикувано на 16.10.18 в 13:40

Европроект бори речта на омразата

Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" започва работа по нов европроект, който ще се реализира в пет държави - България, Унгария, Чехия, Словакия и Хърватска. Той се нарича „Свободни от омраза“. „Искаме младите да осъзнаят, че с хейтване и думи на омраза не печелят нищо“, каза за Радио Шумен Силвия Станчева, регионален педагогически..

публикувано на 16.10.18 в 11:23

Горските задържаха коли с крадени дърва

Горските стражари към Североизточното държавно предприятие задържаха автомобил и 14 куб. м незаконна дървесина. Моторно превозно средство и натоварените в него 3 куб. м дърва за огрев без документи са задържани при обход на територията на Държавното горско стопанство „Нови пазар”. Служителите на ловно стопанство „Тервел” са разкрили незаконна сеч..

публикувано на 16.10.18 в 11:10

Закъсняват заплатите в преславската болница

„Изостанали сме с 40% от изплащането на заплатите на работещите в болницата за последния месец. Надяваме се до края на годината да наваксаме“. Това каза за Радио Шумен управителят на общинската болница във Велики Преслав д-р Иван Димитров. Той обясни , че основният проблем е лимитът, който е наложен на болницата и който се изчерпва още около 20-то..

публикувано на 16.10.18 в 08:51