Млада жена пострада при катастрофа

Снимка: Радио Шумен
29-годишна жена е пострадала при пътно-транспортно произшествие на пътя Разград - село Дянково. Сигналът за инцидента е подаден малко преди 14 ч. Лек автомобил "Ауди", в който се возела жената и управляван от 32-годишен мъж, се ударил в крайпътно дърво. По първоначални данни, пред колата се движел камион, който намалил скоростта си с намерение да завие. За да избегне сблъсък, водачът на "Ауди"-то опитал да отклони колата и така се стигнало до удара в дървото. Пострадалата е откарана в МБАЛ - Разград за изясняване на здравословното й състояние. В момента се извършва оглед на местопроизшествието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Първите стъпки на Еля

Еля Шаидинова вече прави първите си стъпки с нови протези на краката, съобщиха от Община Разград. Радио Шумен припомня, че малката Еля е родена без крайници.С нея работят рехабилитаторите от Центъра за работа с деца и младежи с увреждания към Общината. Проф. Евгени Дюкенджиев от Горна Оряховица работи безвъзмездно по случая, а за протезите..

публикувано на 20.07.18 в 17:17

Областният управител на проверка

Проверка на ремонта на пътя Исперих – Пристое направи днес - 20 юли, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Реконструкцията на шосето с дължина 20 км. е на стойност 12 300 000 лева. Ремонтът се извършва от три фирми, които ще работят едновременно по цялото трасе и няма да има спиране на движението. След проверката по шосето Исперих –..

публикувано на 20.07.18 в 17:11

Хванаха крадци на охранителни камери

Две кражби на охранителни камери са разкрити и документирани от криминалистите в Кубрат. Първото посегателство е извършено на 1 срещу 2 юли в землището на село Острово. Тогава изчезна камера за видеонаблюдение, монтирана на дърво. След оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител е 23-годишен мъж от Острово. Дни по-късно около..

публикувано на 20.07.18 в 16:48

Измамници предлагат дърва на наивни

17-годишен младеж от град Тутракан е измамил възрастен мъж с дърва. Престъплението е станало в началото на юни. Тогава момчето заблудило 67-годишен жител на Разград, че ще му достави 5 кубика дърва за огрев. Потърпевшият дал 300 лв., влязъл за малко в дома си, а когато излязъл, установил, че дървата са под половин кубик, а измамникът е изчезнал. След..

публикувано на 20.07.18 в 15:16

Важно за издаването на паспорти в Лозница

Сектор „Български документи за самоличност“ при Районното управление в Лозница ще обслужва гражданите в четвъртък   и петък в сградата на РУ - Лозница  от 8,30 ч. до 12,00 ч. и от 13,00 ч. до17,30 ч. През останалите дни от седмицата, желаещите ще бъдат обслужвани в Разград от 8,30 ч. до 17,30 ч. Промяната влиза в сила от понеделник – 23 юли.

публикувано на 20.07.18 в 15:12

Отровени са девет бездомни кучета

9 безстопанствени кучета са умъртвени през изминалата нощ в Исперих, съобщиха за Радио Шумен природозащитници от града. Те са намерени в района на жилищен квартал “Васил Априлов”. Това е четвърти пореден случай на умъртвени животни за последните две години в града. Най-вероятно са отровени с антифриз. Възможно е да има още умъртвени кучета, каза..

публикувано на 20.07.18 в 14:40

4000 цветя пред пощата

С 4000 цветя облагородиха градинките пред "Български пощи" в Разград. Заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов провериха изпълнението на дейността по засаждане на цветята от вида тагетес и агератум от служители на Общинското предприятие „Паркстрой“. През миналата седмица дърветата в същата градинка бяха почистени от надвиснали клони,..

публикувано на 19.07.18 в 09:29