Глобяват шофьора на микробуса на ФК "Олимпия"?

10 000 лева глоба грози шофьора на микробуса, който катастрофира снощи на главния път София - Варна в района на военния завод в Лясковец. Водачът на возилото, в което пътуваха момичетата от футболния клуб "Олимпия" Шумен може да бъде санкциониран за това, че е превозвал деца извън регламентираните часове. Микробусът не е имал категоризация за "Случаен превоз" на деца, научи Българското национално радио. Малко след 20 ч. снощи, при изпреварване, лек автомобил, управляван от 20-годишен мъж от Горна Оряховица, ударил странично идващия срещу него пътнически микробус, който се преобърнал в канавката. Футболистките са с охлузни рани, няма по-сериозно пострадали. След оказаната им медицинска помощ са откарани с друг микробус до Шумен. На двамата водачи са направени проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Шофьорите не са задържани. Назначени са автотехнически екпертизи на двете превозни средства. По първоначална информация вина за катастрофата има водачът на лекия автомобил, който е шофирал с превишена скорост. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Herencia Mexicana” на гости в Смядово

Изпълнители от Мексико гостуват днес в Смядово. Балетът „Herencia  Mexicana” ще изнесе концерт на сцената на читалище „Братство-1860“ от 20 часа. Пътуващата трупа идва в града по покана на кмета Иванка Петрова и ще изнесе безплатно представление. Балетната формация изпълнява фолклорни танци от всички региони на Мексико, създадена е преди 2..

публикувано на 21.07.18 в 09:03

Бойко Борисов реже лентата на "Арена Шумен"

Многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“ ще бъде открита официално днес. Лентата на новото съоръжение ще пререже министър-председателят Бойко Борисов. Церемонията е от 19,00 часа. За откриването са поканени представители на всички спортни клубове в Шумен, на институциите, бизнеса, представители на спортните федерации, както и известни..

публикувано на 21.07.18 в 08:10

Велики Преслав с три нови проекта

С три проекта за подобряване на енергийната ефективност на обществени сгради и условията за спорт кандидатства Община Велики Преслав по Програмата за развитие на селските райони. 500 000 лева се търсят за саниране на ДГ „Снежанка” и нейния филиал в общинския център. Вторият проект е за изграждане на спортна площадка под бившото пътно училище във..

публикувано на 20.07.18 в 16:15

Пети ден с. Бяла река без вода

Пети ден върбишкото село Бяла река е без вода. Сигнал за това подадоха местни жители. Причината е в аварии по 20-километровия довеждащ водопровод, който се намира в планински терен. Проблемът е, че след отстраняването на една авария, се получава пробив на друго място по изключително амортизираното трасе. От 16 до 20 юли работници и техника на ВиК..

публикувано на 20.07.18 в 16:06
Petrovden apples

Над 4000 еднодневни договора в Шуменско

4564 еднодневни трудови договори са сключени до момента от 88 земеделски производители в Шуменска област. От тях 380 са за 4-часов работен ден, а останалите – на пълен работен ден, каза за Радио Шумен директорът на инспекцията по труда в Шумен Стела Методиева. От началото на годината досега в региона са извършени 92 проверки в селското..

публикувано на 20.07.18 в 15:50

Искат управленските приоритети на МБАЛ

Директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов да представи управленските си приоритети пред здравната комисия в Общинския съвет през есента. Около това становище се обединиха членовете на комисията по предложение на колегата си от БСП Анатоли Стоянов. Поводът бе поисканото от новия директор на шуменската болница пренасочване на гласуваните 100 000..

публикувано на 20.07.18 в 15:26

Обновиха войнишкия паметник на Пети полк

Изцяло обновен и реставриран е войнишкият паметник на Пети полк, който се намира в близост до новата многофункционална зала "Арена Шумен". „Искахме да съхраним историята, защото тя е важна за поколенията след нас“, коментира кметът Любомир Христов. Паметните плочи са изцяло обновени, възстановена е чешмичката, която до момента не беше действаща,..

публикувано на 20.07.18 в 14:10