Имренчево поздрави абитуриенти в Прага

Писма с поздравителни адреси до български ученици в Прага пишат в читалището на село Имренчево, съобщи председателката Геновева Христова. Писмата са адресирани до 11 възпитаници на българското училище в чешката столица, а поводът е предстоящия бал и празника на българската просвета и култура.
Ръководството на читалището поддържа връзка с жители на Имренчево, установили се в Чехия. Така ученици от селото получили покана да гостуват за бала на абитуриентите на 24 май. Поради липса на средства в селото са решили да изпратят персонални писма до випускниците с малки сувенири от преславския музей и собствена ръчна изработка.ВИЖТЕ ОЩЕ

Без ток на 18 октомври

Спирания на тока ще има от 8:30 ч до 16:30 ч днес в част от Нови пазар и селата Стан и Зайчино ореше. Част от Смядово и каолиновските села Браничево и Загориче ще са без електричество от 8:00 ч до 17:00 ч. За времето от 9:00 ч до 17:00 ч ток няма да има и в района на Хитрино. По същото време абонатите в две силистренски села - Раздел и Грънчарово ще са..

публикувано на 18.10.18 в 06:46

Облачно и дъждовно до края на седмицата

Между 10 и 14 градуса бяха температурите тази сутрин в Североизточна България. През деня ще бъде облачно, на много места следобед ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса, в района на Шумен около 20 градуса. Предимно облачно ще е времето до края на седмицата. В събота ще превали. Вятърът ще..

публикувано на 18.10.18 в 06:40

Повече европари за България

Близо 50 души участват в обществения форум на тема "Фондовете и регионите през новия програмен период 2021 – 2027 година", който се провежда в Шумен. Той бе открит от областния управител проф. Стефан Желев. Чрез видео обръщение във форума се включиха еврокомисарят Мария Габриел и евродепутът Андрей Новаков. Повече европейски средства от еврофондовете..

публикувано на 17.10.18 в 16:55

Спешната помощ - в Дом "Майка и дете"

Ще ремонтират и разширят Спешното отделение на шуменската болница и ще пребазират Центъра за спешна медицинска помощ. Той ще бъде преместен в сградата на бившия дом „Майка и дете“ в Шумен, където предстои мащабен ремонт. Така ще се даде възможност Спешното приемно отделение да се разшири, като използва и заемания в момента от Центъра за спешна..

публикувано на 17.10.18 в 16:38
Д-р Магдалена Ангелова

Д-р Магдалена Ангелова оглави ДКЦ 1

Д-р Магдалена Ангелова се е класирала на първо място в проведения конкурс за управител на Диагностично-консултативен център 1 в Шумен. От Общината съобщиха, че на конкурса са се явили двама кандидати. Средната оценка от разработката и събеседването на д-р Ангелова е 4.94. Председател на комисията, която оценяваше кандидатите, беше заместник-кметът по..

публикувано на 17.10.18 в 15:59

Дивна Мадара в 3D

Обновен и модернизиран информационен център, възможност за виртуална разходка, интерактивна игра и нови указателни табели са част от новите придобивки, с които резерват „Мадара“ ще посреща туристите. Вложените средства са близо 97 000 лв. и са събрани от кампанията „Ние обичаме България“, проведена от голяма търговска верига. "Едно от важните неща,..

публикувано на 17.10.18 в 15:23

Наркодилър лови наивници в мрежата

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 27-годишен мъж за придобиване и държане с цел разпространение на чай за пушене при условията на опасен рецидив. Подсъдимият ще отговаря за извършено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Мъжът наел квартира в Шумен, в която придобивал и..

публикувано на 17.10.18 в 12:24