Имренчево поздрави абитуриенти в Прага

Писма с поздравителни адреси до български ученици в Прага пишат в читалището на село Имренчево, съобщи председателката Геновева Христова. Писмата са адресирани до 11 възпитаници на българското училище в чешката столица, а поводът е предстоящия бал и празника на българската просвета и култура.
Ръководството на читалището поддържа връзка с жители на Имренчево, установили се в Чехия. Така ученици от селото получили покана да гостуват за бала на абитуриентите на 24 май. Поради липса на средства в селото са решили да изпратят персонални писма до випускниците с малки сувенири от преславския музей и собствена ръчна изработка.ВИЖТЕ ОЩЕ

Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в тържествата във Велики Преслав

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчи във Велики Преслав голямата общинска награда „Златен век” за принос към образованието, културата, спорта и обществения живот. Носител на престижното отличие е Валя Янкова - ръководител на групи за фолклорно пеене към читалище „Развитие” в града. Учителката Ралица Андреева от средно училище „Черноризец..

публикувано на 24.05.18 в 07:49

24 май - шествия, награди и концерти

Шумен отбелязва 24 май с празнично шествие, което тръгва от 10 ч. от пл. „Кристал“. Ще се включат деца, ученици, учители и дейци на просветата и културата, След преминаването по бул. „Славянски“ на откритата сцена на пл. „Освобождение“ ще започне концерт под мотото „Младите хора на Шумен“. От 11 ч. ще бъдат връчени наградите на Шумен в системата на..

публикувано на 24.05.18 в 07:41

„Алкомет" с участие в конференцията „Шумът на парите“

На 22 май стартира деветото издание на двудневната специализирана финансова конференция „Шумът на парите“. Форумът се проведе в София. Изпълнителният директор на „Алкомет“ АД Хюсеин Йорюджю все участие във втория панел на форума „Двигатели на растежа“. „Решението на президента на САЩ Доналд Тръмп за налагане на мита за вноса на стомана и алуминий създаде..

публикувано на 23.05.18 в 17:32

Издирва се!

МВР - Шумен издирва по молба на близките му Осман Хикмет Осман на 28 години от Шумен. Тази сутрин мъжът е напуснал дома на дядо си в село Хитрино и оттогава е в неизвестност. Бил е облечен с тениска с къс ръкав в жълто-бял цвят, тънко синьо яке, обут с черно долнище на анцуг, носил е сиви обувки. Мъжът е среден на ръст, с кафяви очи, продълговато лице,..

публикувано на 23.05.18 в 16:58

Наградиха шуменските отличници

Тринайсет изявени зрелостници от Шумен получиха днес отличия от кмета на града на тържествена церемония в Комплекс „Създатели на българската държава“. Точно под композиция със светите братя Кирил и Методий им бяха връчени медал с лента в цветовете на знамето на Шумен и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на..

публикувано на 23.05.18 в 16:45

Засилени мерки заради баловете

Областната дирекция на МВР в Шумен въвежда засилени мерки за сигурност и опазване на обществения ред по време на предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви, свързани с 24 май. От утре в града започва специализирана полицейска операция. Ще бъде засилен контролът на пътното движение при организирано придвижване на абитуриенти. Полицейски служители..

публикувано на 23.05.18 в 16:40

Чиста вода до 2 години в Шумен?

Около 23 милиона лева е прогнозната стойност на Пречиствателната станция за питейни води, която ще бъде изградена в Шумен. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК - Шумен инж. Красимир Марков. Първите обществени поръчки ще бъдат обявени веднага след сключване на договора за финансиране. "След изграждането на пречиствателната станция, показателят..

публикувано на 23.05.18 в 15:34