Пожарът в СУ "Васил Левски" само с материални щети

Пожар горя в СУ „Васил Левски“ в шуменския квартал "Тракия". Няма пострадали, нанесени са само материални щети по сградата. Причините се изясняват. 150 ученици са били успешно евакуирани. Огънят обхванал покрива на сградата, където работници на фирма полагали изолация. Пламъците са били потушени от три екипа на пожарната в Шумен. Използвани са около 30 тона вода. Изгорели са 500 квадратни метра изолация. На мястото на инцидента бяха и кметът на Община Шумен Любомир Христов, директорът на полицията, старши комисар Ялчън Расим и началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Иван Иванов. Предстои оглед, едва тогава ще стане ясно дали утре ще учениците ще влязат в сградата.ВИЖТЕ ОЩЕ
Венцислав Караджов

Плюсове и минуси на новия регламент

Нов регламент за защита на личните данни във всички страни на Европейския съюз влезе в сила днес. Той дефинира правата на гражданите и задълженията на операторите на лични данни, както и възможните операции с тях. Според него, всички компании трябва да осигурят служител, който да отговаря за сигурността на личните данни. Дали се спазва законът, ще следи..

публикувано на 25.05.18 в 15:05

Петър Ванев ще тръгне по Апалашката пътека

Общинска фондация "Русе - град на свободния дух", Сдружение "Поломие" и частни спонсори подкрепят Петър Ванев в пътешествието му по Апалашката пътека в САЩ. До момента българин не е минавал по маршрута с дължина 3500 километра. Петър Ванев е първият българин, прекосил Тихоокеанският хребетен път в Северна Америка, екстремен път от границата на САЩ с..

публикувано на 22.05.18 в 11:09

Какво е микрокредитиране със споделен риск

Тихомир Илиев, началник на отдел във „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ЕАД, бе в Шумен за да представи финансовия инструмент микрокредитиране със споделен риск по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. От финансирането му могат да се възползват млади предприемачи, социални и стартиращи предприятия, както и уязвими..

публикувано на 30.04.18 в 12:09

Пътят до Осмарските скални манастири е недостъпен

Жителите на великопреславското село Осмар не търпят никакви несправедливости и се готвят за протест. От месеци в гората над селището се извършва регламентирана сеч, но тежките камиони са направили надостъпен пътя до най-атрактивната забележителност в района – Осмарските скални манастири. Какво предприеха осмарчани и защо този път е толкова важен -..

публикувано на 05.04.18 в 16:22
Шуменски университет

Ден на кариерата в Шуменския университет

Ден на кариерата в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” се проведе днес. Организатор бе Центърът за кариерно развитие. На събитието се очакваше появата на представители на две фирми и на Агенцията по заетостта в Шумен. Частният бизнес закъсня повече от 10 минути за срещата, което стана повод да бъде обсъден в трето лице от другите..

публикувано на 27.03.18 в 12:40

Условията за предприемачество коментира Борис Колев

Борис Колев, един от най-успешните млади български предприемачи, гостува днес от 19 часа в Регионалната библиотека „Любен Каравелов” в Русе. Той ще коментира с публиката през какво трябва да мине един предприемач днес за да успее, как се намират правилни бизнес партньори, можем ли да разчитаме на държавата и на други финансиращи организации. Борис..

публикувано на 15.03.18 в 11:39

За незаконните жилищни постройки

Разширено заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси се състоя в Областната администрация в Разград. В заседанието участваха и кметовете на общини в област Разград, експерти и представители на неправителствения сектор. На срещата беше обсъден докладът по темата за събарянето в някои български градове на..

публикувано на 14.03.18 в 14:56