Пожарът в СУ "Васил Левски" само с материални щети

Пожар горя в СУ „Васил Левски“ в шуменския квартал "Тракия". Няма пострадали, нанесени са само материални щети по сградата. Причините се изясняват. 150 ученици са били успешно евакуирани. Огънят обхванал покрива на сградата, където работници на фирма полагали изолация. Пламъците са били потушени от три екипа на пожарната в Шумен. Използвани са около 30 тона вода. Изгорели са 500 квадратни метра изолация. На мястото на инцидента бяха и кметът на Община Шумен Любомир Христов, директорът на полицията, старши комисар Ялчън Расим и началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Иван Иванов. Предстои оглед, едва тогава ще стане ясно дали утре ще учениците ще влязат в сградата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Емил Димитров за видеоигрите и електронните спортове

Емил Димитров е организатор на турнири и събития, свързани с електронните спортове, а също така и активен състезател. През 2010 г. е треньор на българския национален отбор по „WarCraft III“, който постига добри резултати на Европейското първенство. Емо Бийста, както е известен в гейм средите, е роден на 8 ноември 1988 г. Журналист и продуцент е по..

публикувано на 04.01.19 в 12:32

Румен Христов за ролята на СДС

Председателят на СДС Румен Христов гостува в Шумен в петък, 30.11.2018 г. От 17:00 ч. ще има брифинг с негово участие в Народно читалище „Напредък“. „Престоят избори и за тях трябва да подходим много отговорно. Първи по календар са евроизборите“, коментира Румен Христов в интервю за Радио Шумен. Той заяви, че се водят неофициални разговори за сформиране..

публикувано на 30.11.18 в 09:00

Без комисия за ВиК на общинско ниво

6 от 7 членове на общинската комисия по Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество в Шумен присъстваха на днешното заседание, което продължи близо час.   Сред най-обсъжданите точки в него бяха докладната записка от общинския съветник Добромир Драев, с искане за създаване на комисия, която да анализира..

публикувано на 26.11.18 в 14:08

Коментари на Хамид Хамид и АЕЖ за медийния закон

Асоциацията на европейските журналисти в България се обърна с критична декларация към новия медиен закон, приет на второ четене в Народното събрание в началото на месец ноември. Асоциацията поиска президентът Румен Радев да наложи вето, но „вече е издаден указ на президента за публикуване на закона в Държавен вестник и вето няма да има“, коментира за..

публикувано на 14.11.18 в 13:55

Системната несигурност в крайните квартали

Нова ескалация на напрежението между полиция и жители на крайни квартали в провинцията можем да отчетем вчера и днес. Няколко полицаи са пострадали при специализирана акция в Мъглиж. Местните жители на ромския квартал там пък казват, че са бити от униформените. Акцията идва след организиране на нерегламентирани кушии с каручки на пътя между селата..

публикувано на 29.10.18 в 15:38

Безсрочна кампания "Достъпна България"

Междинен доклад за хода на кампания „Достъпна България“ изнесе Комисията за защита от дискриминация. С него се установява, че след извършени проверки на 538 обществени обекта, в  478 няма осигурен подходящ достъп за хора с инвалидни колички. 60 са обществените сгради, с осигурен достъп за хора със специфични потребности. В Русе недостъпните сгради са..

публикувано на 05.10.18 в 11:03

Предприемачеството у нас

Обучения по предприемачество се проведоха днес в Радио Шумен. Те са организирани по проект „Предизвикателства на предприемачеството – възможност за самостоятелна икономическа дейност, финансова независимост и самоусъвършенстване“, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на Европейския съюз. Поля Стефанова от Центъра по..

публикувано на 26.09.18 в 15:22