Пожарът в СУ "Васил Левски" само с материални щети

Пожар горя в СУ „Васил Левски“ в шуменския квартал "Тракия". Няма пострадали, нанесени са само материални щети по сградата. Причините се изясняват. 150 ученици са били успешно евакуирани. Огънят обхванал покрива на сградата, където работници на фирма полагали изолация. Пламъците са били потушени от три екипа на пожарната в Шумен. Използвани са около 30 тона вода. Изгорели са 500 квадратни метра изолация. На мястото на инцидента бяха и кметът на Община Шумен Любомир Христов, директорът на полицията, старши комисар Ялчън Расим и началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Иван Иванов. Предстои оглед, едва тогава ще стане ясно дали утре ще учениците ще влязат в сградата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Безсрочна кампания "Достъпна България"

Междинен доклад за хода на кампания „Достъпна България“ изнесе Комисията за защита от дискриминация. С него се установява, че след извършени проверки на 538 обществени обекта, в  478 няма осигурен подходящ достъп за хора с инвалидни колички. 60 са обществените сгради, с осигурен достъп за хора със специфични потребности. В Русе недостъпните сгради са..

публикувано на 05.10.18 в 11:03

Предприемачеството у нас

Обучения по предприемачество се проведоха днес в Радио Шумен. Те са организирани по проект „Предизвикателства на предприемачеството – възможност за самостоятелна икономическа дейност, финансова независимост и самоусъвършенстване“, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на Европейския съюз. Поля Стефанова от Центъра по..

публикувано на 26.09.18 в 15:22

Д-р Нигяр Джафер: Проблемите в сигурността остават

Д-р Нигяр Джафер, заместник-председател на Народното събрание и депутат от парламентарната група на ДПС, коментира за Радио Шумен политическата ситуация след неуспешния вот на недоверие към правителството. 131 депутати при гласуването на вота на недоверие към правителството бяха против, а 104 народни представители от ДПС и БСП гласуваха за него. Д-р..

публикувано на 29.06.18 в 15:02
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер анализира изборите в Турция

Реджеп Ердоган спечели проведените вчера президентските избори в Турция на първи тур. Пет партии влизат със сигурност в турския парламент, оповести председателят на Висшият избирателен съвет Сади Гювен. "Победителят от изборите на 24 юни е Турция, турският народ и потиснатите в региона и света", заяви от своя страна Ердоган, който изнесе традиционната..

публикувано на 25.06.18 в 13:59
Венцислав Караджов

Плюсове и минуси на новия регламент

Нов регламент за защита на личните данни във всички страни на Европейския съюз влезе в сила днес. Той дефинира правата на гражданите и задълженията на операторите на лични данни, както и възможните операции с тях. Според него, всички компании трябва да осигурят служител, който да отговаря за сигурността на личните данни. Дали се спазва законът, ще следи..

публикувано на 25.05.18 в 15:05

Петър Ванев ще тръгне по Апалашката пътека

Общинска фондация "Русе - град на свободния дух", Сдружение "Поломие" и частни спонсори подкрепят Петър Ванев в пътешествието му по Апалашката пътека в САЩ. До момента българин не е минавал по маршрута с дължина 3500 километра. Петър Ванев е първият българин, прекосил Тихоокеанският хребетен път в Северна Америка, екстремен път от границата на САЩ с..

публикувано на 22.05.18 в 11:09

Какво е микрокредитиране със споделен риск

Тихомир Илиев, началник на отдел във „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ЕАД, бе в Шумен за да представи финансовия инструмент микрокредитиране със споделен риск по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. От финансирането му могат да се възползват млади предприемачи, социални и стартиращи предприятия, както и уязвими..

публикувано на 30.04.18 в 12:09