Автобусни превозвачи на протест

Снимка: БГНЕС

В 14.00 ч., за час и половина, автобуси в цялата страна няма да тръгват от началните спирки по маршрута си и няма да превозват пътници. Това е протест срещу подготвения от управляващите Закон за автомобилна камара.

Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива каза, че за времето на протеста до 15.30 ч. няма да бъдат изпълнени над 2000 курса.

От БДЖ информират пътниците, че имат готовност да пуснат допълнителни каси и да увеличат състава на влаковете.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пръскат срещу комари по Дунав

Авиационното пръскане срещу комари по поречието на река Дунав продължава тази седмица, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. Предвиденият препарат е Ефциметрин 10 ЕК. В четвъртък, на 18 юли , ще бъдат третирани площите от село Сомовит, община Гулянци, Плевенска област, до сухоземната ни граница с Румъния край Силистра. От..

публикувано на 16.07.19 в 09:22

Нови огнища на африканска чума

Българската агенция по безопасност на храните потвърди огнище на африканска чума при домашни свине в нерегистрирано лично стопанство в град Мизия. На 15 юли взетите проби са потвърдени като положителни за вируса. Болестта е установена и в лично стопанство в село Дъбован, община Гулянци, Плевенска област. Създадени са зони на рестрикция, в..

публикувано на 16.07.19 в 09:15
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

НАП атакувана от чужбина

Сървърът на Националната агенция за приходите (НАП) е бил обект на хакерска атака, най-вероятно от чужбина, съобщава БНР, като се позовава на изказване на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Все още се прави проверка кога е извършена атаката и какъв е размерът на щетите.  Очаква се Националната агенция за приходите да представи..

публикувано на 16.07.19 в 09:07

Без ток заради профилактика

В Силистренска област без ток от 9 до 17 ч. ще са жителите на селата: Иширково, Сърпово, Смилец, Ламбриново, Йорданово , както и част от с. Казимир . В Шуменска област днес и утре (16 и 17 юли) от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: ПС ВиК в с. Трем . Неотложни ремонти на електросъоръженията..

публикувано на 16.07.19 в 08:26

Краен срок за седмокласниците

Днес е последният ден, в който седмокласниците, приети на първия етап, е нужно да посетят училището, в което са класирани. Ако ученикът е приет по първо желание, трябва да се запише.   Ако е приет по второ и следващо желание и е удовлетворен от това, също се записва в съответната паралелка. Но ако желае да получи шанс за класиране на по-предно..

публикувано на 16.07.19 в 07:52

Отново слънце и дъжд

Днес преди обед ще има слънчеви часове, но около и следобед облачността ще се увеличи и на места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, който през втората половина от деня ще отслабне и ще се обърне от североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 23 и 28 градуса,..

публикувано на 16.07.19 в 07:44

Безработицата пада

5.2% е регистрираната безработица в страната през юни. Запазва се тенденцията за намаляването ѝ, съобщават от Агенцията по заетостта. В края на месеца регистрираните безработни в бюрата по труда са близо 170 000, с около 5700 по-малко спрямо май. Най-голям дял свободни работни места са заявени в преработващата промишленост (28.6%),..

публикувано на 15.07.19 в 15:13