Празни автобуси за час и половина

Снимка: pixabay.com

Предупредителни протестни действия в цялата страна срещу проектозакона за Българска автомобилна камара организират днес браншовите организации в сектора. В знак на протест голяма част от автобусните фирми ще спрат работата си за час и половина. Още по темата от интервюто на Георги Софронов с Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Да помогнем на Елизабет да живее!

От няколко дни във Фейсбук върви активна благотворителна кампания в помощ на 25-годишната Елизабет Донкова от Шумен. През миналия октомври Елизабет се разболява от Лимфом на Ходжкин. В клиника в Истанбул установяват, че болестта е в напреднал стадий 2А и започват лечение. Младото момиче преминава през 8 курса химиотерапия и 20 курса лъчетерапия. Този..

публикувано на 15.10.18 в 13:56

Чисти ръце

Сред десетките дати в календара, които насочват вниманието на човечеството към важен проблем, е днешният 15 октомври - Световен ден на чистите ръце. Ще го откриете още като ден за миене на ръцете. Известно е ,че мръсните ръце са най-разпространения канал за заразяване с причинители на различни болести. По този начин се предават 80% от заразните..

публикувано на 15.10.18 в 13:33

"Твоят час" мотивира децата да учат

Завършват дейностите по проекта на Министерството на образованието „Твоят час“. Финансирането бе осигурено от Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ чрез европейските фондове. В продължение на две учебни години 70% от учебните заведения у нас се възползваха от безвъзмездната финансова помощ и направиха възможното да..

публикувано на 11.10.18 в 14:09

И шуменци в битката с вредните емисии

За намаляване на емисиите на вредните газове от автомобилите с 35 на сто до 2030 г. се споразумяха министрите на околната среда на Европейския съюз след заседание, проведено преди ден в Люксембург и продължило повече от 13 часа. Преди седмица Европейският парламент декларира амбиция въглеродните емисии от нови автомобили да намалеят с 40% до..

публикувано на 11.10.18 в 10:53

Богдан Милчев: Само говорим за пътна безопасност

„България трябва да има ясна визия и държавна политика за развитие на пътната ни безопасност“. Това заяви пред Радио Шумен Богдан Милчев от Института по пътна безопасност. Проблемите с войната по пътищата на страната бяха дискутирани вчера на мащабен международен форум с участието на експерти от България, държави от ЕС, политици и граждани. „Надявам..

публикувано на 11.10.18 в 10:44

Камелия Кондова с награда "Дора Габе"

Родената в Добрич поетеса Камелия Кондова получава престижната Национална литературна награда „Дора Габе“. Решението  бе гласувано единодушно от всички общински съветници. Призът се връчва на всеки 5 години за значителни художествени постижения в духа на посланията на Дора Габе и за принос в националната литература. До края на ноември ще излезе..

публикувано на 10.10.18 в 12:34

Днешните наследници на Вълчан Войвода

С автора на една от книгите за Вълчан войвода -  д-р Любомир Златев разговаря Станислав Буковалов в предаването "Истории за историята" на 07.10.2018 г. Какъв е истинският Вълчан войвода и защо има толкова много предавания за него, чуйте в прикачения файл:

публикувано на 10.10.18 в 10:57