Спасители на животи

14 юни е световен ден на доброволния кръводарител. 

В момента в шуменското отделение по трансфузионна хематология се нуждаят от кръводарители с А положителна група, поясни началникът д-р София Димова.  Желаещи да дарят кръв  се приемат всеки работен ден от 7.30 до 13 ч.

Преди вземане на кръв се попълва анкета и се прави измерване на кръвното налягате и хемоглобина. Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. 2 месеца е минималният период, който трябва да мине от предишно кръводаряване. 

Центърът по трансфузионна хематология се намира в розовата сграда на бившия Тубдиспансер и приема доброволци всеки работен ден от 7.30 до 13 ч. Още за доброволното кръводаряване в репортажа на  Мина Денева.ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Румяна Йовева на 80

Кметът на Шумен Любомир Христов изпрати днес поздравителен адрес до проф. Румяна Йовева, почетен гражданин на Шумен и дългогодишен преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски", по повод нейната 80-годишнина. „Високо ценим Вашето ярко присъствие в българското образование и наука като учител, университетски преподавател и..

публикувано на 23.10.18 в 16:54

Станете част от екипа на Радио Шумен!

Радио Шумен организира събеседване за репортери и водещи. Изисквания към кандидатите: - висше образование или последен курс на обучение във висше училище - много добро владеене на писмения и говорим български език - владеенето на чужд език е предимство - добра компютърна грамотност Необходими документи: - заявление за участие в..

публикувано на 23.10.18 в 16:45
Община Велики Преслав

Улични кучета нападат кози

Безстопанствените кучета и разбитите пътища са основните проблеми по селата в община Велики Преслав. Това стана ясно от докладните на кметове на пет села в общината. Те поставиха въпросите си пред Общинския съвет днес. Кучетата са сериозно изпитание за жителите на село Мостич. Кметът Орхан Исмаил съобщи за изядени кози и изрази опасенията си, че..

публикувано на 23.10.18 в 16:04

Три нови спирки в Шумен

Подновени ще бъдат спирковите заслони на три места в Шумен. Това съобщиха за Радио Шумен от общинска администрация след слушателски сигнал за демонтирани конструкции на някои спирки в града. Нови ще бъдат поставени на автобусните спирки срещу Районно управление "Социално осигуряване", до Кооперативния пазар и до спортна зала „Младост“. През..

публикувано на 23.10.18 в 15:53

Кметът на училище в Мадара

Празник по повод Националната седмица на четенето организираха в ОУ “Панайот Волов” в село Мадара. Гост на празника беше кметът на Шумен Любомир Христов. Той увери учителите, че въпросът с недостига на пари за ремонтни дейности в учебните заведения по селата стои на вниманието на администрацията. Кметът пое ангажимент да постави въпроса за..

публикувано на 23.10.18 в 15:17
МБАЛ - Велики Преслав

Спешни пари за спешната помощ

Част от средствата по националния проект за обновяване на спешната помощ трябва да дойдат в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен д-р Димитър Костов. Парите ще бъдат използвани за обновяване и ремонти в Спешното отделение на болницата и Центъра за спешна медицинска помощ. "По предварителен..

публикувано на 23.10.18 в 15:07

Задържаха две каруци с крадени дърва

Две каруци с незаконна дървесина са задържани при проверки на горските стражари на територията на Държавното горско стопанство „Нови пазар”. Конфискувани са 1,2 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев. В рамките на изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства в обхвата на Североизточно държавно предприятие са..

публикувано на 23.10.18 в 14:31