Истинският дебат за ВиК - на сесията

Всички точки от дневния ред на Общото събрание на ВиК - Шумен бяха приети. Община Шумен гласува против по първа точка, а именно приемането на отчетния доклад на дружеството за 2017 г. Делът на общината е 23 % и затова нашият глас не може да промени нищо, каза зам.-кметът Росица Антонова, която присъства на събранието.

"Коментирахме различни проблеми, но не бъдещото изграждане на пречиствателната станция за питейни води. Обсъждахме причините за резултатите, отразени във финансовия годишен отчет на ВиК - Шумен. Според тях, това са отрицателни резултати, но по-добри от миналата година. Всеки прави различни сравнения и анализи", посочи тя.

"Всички въпроси, които касаят водата на шуменци, ще бъдат коментирани на извънредната сесия на ОбС и там надявам се да получим и отговори", коментира още Антонова

ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето от 20 до 26 август

През повечето дни от следващата седмица времето над Североизточна България ще бъде по-често слънчево, главно в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Малка вероятност на изолирани места за кратко да превали дъжд има в сряда, петък и в неделя. Вятърът през деня ще е до умерен от североизток, през почивните дни ще се ориентира..

публикувано на 19.08.18 в 13:26

Температурите днес ще са от 29 до 34 градуса

15 градуса е измерената температура тази сутрин в Шумен. Атмосферното налягане е 916 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 91%. Слънчево ще е времето днес преди обяд в региона, но следобед с увеличение на облачността на отделни места, предимно в северните райони, се очакват краткотрайни валежи придружени от гръмотевична дейност. Ще..

обновено на 19.08.18 в 07:26

Рицари в Шумен

Трима македонци ще бъдат приети тази вечер за членове на Българския орден на рицарите тамплиери на Йерусалим. Церемонията ще се проведе в района на паметник „Създатели на българската държава“. Тази вечер край Шумен ще бъде произнесена и голямата тамплиерска благословия. Ритуалът се извършва веднъж годишно и се прави от 900 години насам. „Работим..

публикувано на 18.08.18 в 17:26

Фестивал на чергата във Веселиново

Второто издание на Фестивала на чергата и тъканите изделия ще се проведе от 10 ч. в смядовското село Веселиново. Занаятчии и любители ще покажат уменията на българите в тъкането на черги, чаршафи, възглавници и ризи. Поканени са майстори, оценени у нас и в чужбина, каза за Радио Шумен Мария Трифонова от Народното читалище „Съзнание“, което е организатор..

публикувано на 18.08.18 в 09:38

Слънчева и почти безоблачна събота

Между 18 и 23 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин. В Шумен са отчетени 21 градуса, атмосферното налягане е 882 хектопаскала, а влажността на въздуха е 78%. През деня ще е слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който привечер ще отслабне. Очакваните..

публикувано на 18.08.18 в 07:24
Недовършената кула в Шумен

Момчета по покривите на Шумен

Със сигурност сте чували, а може би и сте виждали момчета, които тичат по стени, скачат по покривите на сгради, правят салта и красиви превъртания, докато прескачат огради и други. Изглежда, че за тях в градската среда няма препятствия. Фрийрън е модерен градски спорт, много красив и ефектен, но и труден за практикуване. А ако не се практикува..

публикувано на 17.08.18 в 17:07

Нова група в училището за бременни

Нова група в училището за бременни организира Комплексът за   социални услуги за деца и семейства  в Шумен. Оттам уточниха, че заниманията ще започнат в началото на септември. Записванията се правят на телефоните на комплекса или чрез Фейсбук страницата му. Повече от 50 са групите с родители, преминали през училището в Шумен. Лектори са..

публикувано на 17.08.18 в 16:04