Наш учител отличен като дигитален посланик

Снимка: Личен архив

Учителят по информационни технологии в СУ "Сава Доброплодни" - Шумен Ангел Ангелов е победител в националния конкурс „Дигитален посланик в час и клас“. Той получи отличията си – грамота и статуетка - от еврокомисаря Мария Габриел и от Гергана Паси, председател на Дигиталната национална коалиция.

Конкурсът издири десетте най-активни и креативни учители в България, които ежедневно повишават качеството на образованието, използвайки дигиталните технологии. За "Дигитален посланик" бе избрана и Сюзан Феимова от русенската ПМГ „Баба Тонка“. Официалната церемония се проведе днес в Лабораторията по киберсигурност на София Tех Парк.

През следващите два дни наградените учители ще представят иновативните методи и техники, които използват в класните стаи. В срещата по проекта e-Start@schoo участват и специалисти от Google. 

Всички победители в конкурса „Дигитален посланик в час и клас“ са поканени да се включат в най-голямото изложение за образователни технологии в света. То ще се проведе през януари в Лондон.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Река Камчия

Река Камчия не е замърсена

Сигнал, че водите на река Камчия са мътни, са проверили експерти от РИОСВ,  Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Регионалната лаборатория към ИАОС в Шумен. Проверката била направена в района на село Хан Крум, специалистите са преценили, водата е бистра и не е оцветена в кафяво. При обхода на река Врана до с. Хан Крум не е била открита мъртва риба, не..

публикувано на 12.11.18 в 17:03

Направете своите еко подаръци

Благотворителен конкурс „Еко Коледа“ за коледна украса, картички и играчки ще проведе РИОСВ - Шумен. Изделията трябва да са ръчно изработени от екологични или отпадъчни материали и ще бъдат продадени на благотворителен коледен базар. Инициативата се организира за шеста поредна година. Могат да участват детски градини и училища от Шуменска и Търговищка..

публикувано на 12.11.18 в 16:26

Монтират коледната украса

Започна поставянето на коледно-новогодишната украса в Шумен. Вече са сложени светлинните елементи по бул. „Велики Преслав“ и бул. „Славянски“, в района от „Кристал“ до площад „България“. От днес работата продължава по крайречния булевард „Симеон Велики“, а през следващата седмица предстоят монтажни дейности както в централната част, така и на..

публикувано на 12.11.18 в 16:17

Слаб интерес към ремонта на Старческия дом

Само една фирма е заявила желание да направи реконструкцията на Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“ в Шумен. Това съобщи Цвета Николова от тръжната комисия на Общината. В срок до 6 месеца експертите ще се произнесат дали документите на фирмата отговарят на критериите за подбор. Радио Шумен припомня, че прогнозната стойност на ремонтите е 1 450 000..

публикувано на 12.11.18 в 14:57

Шумен - столица на информатиката

Десетото юбилейно издание на международния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ ще се проведе в Шумен от 21 до 25 ноември. Над 600 души ще пристигнат в Шумен по повод форума на информатиците. 87 състезатели от Армения, България, Молдова, Полша, Сърбия, Русия и Швейцария са заявили участие в престижния международен форум. Паралелно ще се проведе и..

публикувано на 12.11.18 в 14:26

Обновяват Великопреславско читалище

Започна подмяната на дограмата на читалище „Развитие” във Велики Преслав”. Ремонтът е част от проекта за обновяване на сградата, който започна да се изпълнява през септември. Читалището спечели проект от Програмата за развитие на селските райони, на стойност 350 хил. лв., с които се прави саниране на част от сградата и цялостна подмяна на дограмата на..

публикувано на 12.11.18 в 14:17

Памет за проф. Рашо Рашев

В деня, в който известният български учен и археолог проф. Рашо Рашев, трябваше да навърши 75 години, Шуменският университет събра на церемония негови приятели, колеги и близки. На нея беше връчена годишната награда на сем. Рашеви за най-добрия студент в специалността „История и археология“ в шуменското висше училище. Миглена Стефанова отиде на..

публикувано на 12.11.18 в 13:49