Жива вода тече край село Янково

Проект за новата чешма в село Янково, община Смядово
Снимка: Никола Смиленов

Около 5000 лева е отделила Община Смядово за изграждането на чешма до село Янково, за която местните твърдят, че е с лековита вода.

Водата е докарана от извор, намиращ се на малко повече от километър от чешмата, а всички в селото вече вярват, че лекува всякакви стомашни проблеми, разказа кметът на Янково Веселин Петков. "Водата е на километър. Аз съм работил във ВиК и лично съм се заел да я прекарам до тук. Нашият общински багер изкопа канала, положихме тръбата и вече имаме идея как да бъде благоустроен районът. Ще направим отбивка, също и беседка", посочи той.

Чешмата и паркингът до нея ще бъдат изградени до края на лятото с доброволен труд и общинска техника и материали.


ВИЖТЕ ОЩЕ

По-високи заплати и евтина вода искат шуменци

Минимална работна заплата от 750 лева и по-ниска цена на вода поискаха протестиращите в Шумен. Недоволните граждани излязоха днес на пореден протест пред сградата на общината. Шествието затвори за кратко булевард "Славянски", хората блокираха и пешеходната пътека на площад "Кристал". Протестиращите влязоха в сградата на Областната администрация и..

публикувано на 14.11.18 в 16:04

Възстановиха паметна плоча в Хитрино

Възстановиха паметната плоча на загиналите във войните в Хитрино. Радио Шумен припомня, че преди две седмици вандали потрошиха паметната плоча в късните часове. Ръководството на община Хитрино се зае с възстановяването й. Все още не са открити извършителите на вандалския акт.

публикувано на 14.11.18 в 14:41

Безплатна храна за социално слаби

Деца от социално слаби семейства в село Янково ще получават безплатна храна тази зима. Тя е осигурена от доброволците на Българския червен кръст в Шумен, а финансирането е по програмата „Топъл обяд“. Това каза за Радио Шумен секретарят на Областния съвет на червенокръстката организация Пламен Петров. Всеки учебен ден около 20 деца от основното училище в..

публикувано на 14.11.18 в 13:27

Шуменци протестират

Протест срещу високите цени на горивата се провежда в Шумен. Шествието на недоволните тръгна от сградата на Община Шумен и стигна до областната управа. Представители на протестиращите се срещнаха с областния управител проф. Стефан Желев, като му потърсиха сметка за високите цени на водата и ниските заплати в Шумен. Шествието отново се върна пред сградата..

публикувано на 14.11.18 в 13:18

Осъдиха съдебен изпълнител

Шуменският окръжен съд призна за виновен частния съдебен изпълнител Асен Тонев. За длъжностно престъпление и присвояването на над 243 000 лева, както и за неплащане на 66 631 лв. данъци, Тонев получи наказание от 2 години и 10 месеца, като отложи изпълнението му за срок от 5 години. Престъплението е извършено в периода 2009 - 2010г. и 2011 - 2015г...

публикувано на 14.11.18 в 13:14

Най-много дърва са доставени в Североизтока

Най-голямо количество дърва през тази година са доставили на хората горските от ДГС - Шумен - 16 180 кубически метра, това става ясно от справка на Североизточното държавно предприятие. Общо 193 016 кубически метра дърва за огрев са заявили през тази година жителите на областите Шумен, Добрич, Търговище и Варна. От тях към момента са доставени 152 829..

публикувано на 14.11.18 в 12:10

Покрив горя във Върбица

40 кв. м. покривна конструкция са унищожени при пожар през изминалото денонощие в къща във Върбица. Установено е, че пламъците са тръгнали при боравене с открит огън. Къщата е спасена от пожара.

публикувано на 14.11.18 в 11:49