Хиляда ловци в битка с чумата

Снимка: БГНЕС
Над хиляда ловци от 26  дружинки от Ловно-рибарското  сдружение в Търговище ще се включат  в различните дейности, които предприемат институциите за неразпространение на болестта африканска чума по свинете. За да бъде гарантирана безопасността на ловците, всеки излет трябва да е съгласуван и документиран от горските служители, които при възможност ще придружават ловците, уточни директорът на Държавното горско стопанство в Търговище инж. Стела Атанасова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затворен участък от улица

От 19 до 22 февруари, включително, заради ремонт в Търговище е затворен за движение на моторни превозни средства участък от улица „Г. С. Раковски“ – от кръстовището й с ул. „Лудогорие“ до ул. „Александър Стамболийски“. Общинското предприятие БКС в момента извършва ремонт на линейния оток на посочената отсечка. Екипи на предприятието почистват..

публикувано на 19.02.19 в 14:09

Общоградско поклонение

Общоградско поклонение и ритуал за поднасяне на венци и цветя се състояха днес в Търговище по повод 146 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Проявите започнаха с отслужване на панихида в храм „Св. Йоан Рилски“ по инициатива на Обществен комитет „Васил Левски“ и Архиерейското наместничество. Десетки граждани поднесоха венци и..

публикувано на 19.02.19 в 13:26

Лекар извън закона

46-годишен лекар от София, който извършва медицински прегледи в нарушение на законови разпоредби, е открит в Търговище. Това е установено при проверка на служители на Областната дирекция на МВР,  РЗИ, Българския лекарски съюз и НАП - Варна Мъжът не е имал право да упражнява професията си, тъй като през 2018 г. името му е заличено от регистъра на..

публикувано на 18.02.19 в 16:27

Мъж подпали семейната къща

Извършител на палеж на къща е задържан в Районното управление в Попово, съобщиха от полицията в Търговище. Сутринта на 15   февруари е получен сигнал за горяща къща в града, собственост на 45-годишна жена и 50-годишен мъж. При пожара са унищожени 90 кв. м покривна конструкция, покъщнина и 25 кв. м покривна конструкция на съседна постройка. По..

публикувано на 18.02.19 в 11:18

Нови правила за прием в ясли и градини

Нови правила за прием в детските ясли и яслените групи в детските градини в община Търговище са утвърдени със заповед на кмета д-р Дарин Димитров. С тях се въвеждат срокове за кандидатстване, както и нови критерии при класиране на децата. Родители, които планират детето им да тръгне на ясла през септември, подават заявления за прием до 31 март...

публикувано на 18.02.19 в 11:01

Избират Цар на виното

Цар на виното ще бъде избран днес на празник в търговищкия квартал „Въбел“. Събитието под надслов „Вино и любов в Герен“ започва в 11 часа, съобщиха организаторите от Народно читалище „Развитие“. Според регламента за конкурса за домашно вино, не се допускат изкуствено ароматизирани и оцветени вина. Освен избора на най-добрия винар, на празника..

публикувано на 17.02.19 в 08:47
posevi

Пшеницата в добро състояние

Към момента няма данни за пропаднали площи с есенници в Поповско. Това заяви за Радио Шумен председателят на Сдружението на зърнопроизводителите в района Георги Георгиев. „В сравнение с други части на страната при нас посевите са в сравнително добро състояние“, допълни той. По думите на Георги Георгиев, на отделни места рапицата не е поникнала..

публикувано на 15.02.19 в 11:55