Хиляда ловци в битка с чумата

Снимка: БГНЕС
Над хиляда ловци от 26  дружинки от Ловно-рибарското  сдружение в Търговище ще се включат  в различните дейности, които предприемат институциите за неразпространение на болестта африканска чума по свинете. За да бъде гарантирана безопасността на ловците, всеки излет трябва да е съгласуван и документиран от горските служители, които при възможност ще придружават ловците, уточни директорът на Държавното горско стопанство в Търговище инж. Стела Атанасова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтираха 14 км от пътя Опака - Попово

Ремонтирани са близо 14 км от третокласния път Опака – Попово. Инвестицията е за 6 млн. и 800 хил. лв. с ДДС, а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщават от там. Участъкът, който не е ремонтиран повече от 25 години, е с нова асфалтова настилка, хоризонталната и вертикална маркировка и ограничителни системи. Отсечката започва..

публикувано на 20.11.18 в 17:00

Работа за трайно безработни

Работа за трайно безработни ще бъде осигурена в община Попово. Общината продължава да работи по програми и проекти за заетост. Идеята на администрацията е да се създаде дългосрочна заетост. На 30 безработни с трайни увреждания ще бъде осигурена работа в община Попово. Наемането им става възможно по два проекта по Оперативната програма "Развитие..

публикувано на 20.11.18 в 15:03

Безплатно училище за бременни

Информационен форум за репродуктивното здраве и училище за бременни ще има в Търговище. Градът ще е втората спирка на националната кампания на фондация "Искам бебе" на тема "Репродуктивното здраве - наша обща грижа". Заедно с медицинския екип на Акушеро-гинекологичното отделение към Областната болница "Искам бебе" започва поредица от безплатни беседи,..

публикувано на 20.11.18 в 10:49

Награди за най-хубава украса

Конкурс за коледна украса обявиха в Община Търговище. В него могат да се включат всички 51 населени места от общината, от кварталите "Въбел" и "Бряг", както и всички жители на Търговище, които поставят външна украса на домовете си.   В категорията за населените места ще се оценяват най-оригинално украсени централна част и/или улици...

публикувано на 19.11.18 в 15:35

МБАЛ Търговище - с отлична акредитация

Висока оценка получи Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище от Акредитационната комисия след цялостна проверка на лечебното заведение. Това съобщи днес изпълнителният директор д-р Иван Светулков. Повечето от отделенията имат отлична оценка по всички критерии за срок от 5 години. Там, където има недостатъчно персонал, са получили много..

публикувано на 16.11.18 в 16:55

Заедно срещу домашното насилие

Полицаи, психолози и социални работници се обучаваха как да помагат по-добре на пострадали от домашно насилие в малките населени места в Търговищко. Тренингът е организиран от "Асоциация НАЯ". През последните шест месеца сдружението проведе срещи и семинари в общините Търговище, Омуртаг и Антоново. "Кметовете по селата, районните полицейски..

публикувано на 16.11.18 в 15:54

Основни ремонти на улици в Антоновско

Две улици в антоновското село Добротица са основно ремонтирани и асфалтирани. Това съобщи за Радио Шумен кметът на общината Хайредин Мехмедов. За всички дейности общината е платила 180 хиляди лева. „Други 160 хиляди, също от бюджета на общината са предвидени за рехабилитация на три улици в село Разделци. Постепенно със средства от капиталовата програма ще..

публикувано на 16.11.18 в 11:25