Хиляда ловци в битка с чумата

Снимка: БГНЕС
Над хиляда ловци от 26  дружинки от Ловно-рибарското  сдружение в Търговище ще се включат  в различните дейности, които предприемат институциите за неразпространение на болестта африканска чума по свинете. За да бъде гарантирана безопасността на ловците, всеки излет трябва да е съгласуван и документиран от горските служители, които при възможност ще придружават ловците, уточни директорът на Държавното горско стопанство в Търговище инж. Стела Атанасова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Блъснатият е 16-годишен младеж

Във връзка с катастрофата на „Момина чешма“ край Търговище късно снощи, от полицията уточняват, че е установена самоличността на пострадалия. Това е 16-годишен младеж. Радио Шумен припомня, че момчето е с опасност за живота след катастрофа до автобусната спирка „Момина чешма“ на първокласния път София - Варна. Младежът се е движел по пътното..

публикувано на 16.07.18 в 12:12

Хайка за нелегален алкохол в Омуртаг

Над 70 литра високоградусен алкохол без бандерол са задържани в Омуртаг при специализирана полицейска операция. Установени са двама души, съхранявали нелегалното пиене. При проверка в дома на 48-годишен мъж от село Угледно, община Омуртаг е било установено, че в стопанската постройка на имота се съхраняват 70 литра високоградусен алкохол без бандерол..

публикувано на 16.07.18 в 11:39

Камион блъсна неизвестен мъж

Мъж е с опасност за живота след катастрофа край Търговище, съобщават от Областната дирекция на МВР. Пътното произшествие е станало около 23,08 ч. снощи (15 юли) на първокласния път София - Варна, на около 500 м от автобусната спирка „Момина чешма“. Пострадалият е с неустановена самоличност. Той се е движел по пътното платно и е бил блъснат от..

публикувано на 16.07.18 в 11:32

В болница остават пострадалите при катастрофата в Търговищко

Няма опасност за живота на двамата пострадали при катастрофата на разклона за поповския квартал „Сеячи“, съобщават от полицията в Търговище. Припомням, че инцидента стана тази сутрин малко преди 9:00 часа между товарен и лек автомобил БМВ. От полицията съобщават, че 21-годишният водач на леката кола нарушил правилата за движение, като е карал с..

публикувано на 14.07.18 в 16:14

Двама пострадали при катастрофа край Попово

Мъж и жена са пострадали тази сутрин при катастрофата на разклона за поповския квартал „Сеячи“ на второкласния път Дралфа-Попово-Бяла, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. Двамата са приети в болница за изследвания, при което са били контактни. Радио Шумен припомня, че катастрофата стана между товарен автомобил и лека кола, а сигналът..

публикувано на 14.07.18 в 11:24

Катастрофа затвори пътен участък

Затворен е участък от второкласния път Дралфа-Попово-Бяла при квартал Сеячи на град Попово, съобщават от областната дирекция на полицията в Търговище. На разклона за квартала тази сутрин е станало пътнотранспортно произшествие. На пътуващите в двете посоки се предлага обходен маршрут през квартал Невски на гр. Попово, а движението се регулира от..

публикувано на 14.07.18 в 10:46

Лято без дрога в Търговище

В Търговище започна кампанията  “Лято без дрога“, организирана от общинския съвет по наркотичните вещества. Главни участници са доброволците от Българския младежки червен кръст, които искат да помогнат на своите връстници да не употребяват наркотични вещества, обясни организаторът Цветомира Петрова. "Нашата крайна цел е колкото се може повече..

публикувано на 13.07.18 в 17:18