90-годишни празнуват в Царев брод

3
Иван Тодоров, Еленка Кънева, Димитричка Стоянова, Цена Гълъбова и Янка Стойкова
Снимка: Радио Шумен

Днес - 8 август в шуменското село Царев брод има празник. Не е нито ден на селото или събор, а празник в чест на петима 90-сет годишни души от селото. Местният пенсионерски клуб е организирал тържество по повод началото на тяхното девето десетилетие. Клубът в центъра на Царев брод бе побрал десетки гости на възрастните хора. Близки и роднини бяха приготвили питки, баници и торти. Жулиета Герова бе там, за да срещне с рождениците и с част от гостите им.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Ангел Кунчев показа, че препоръчва  антигрипната ваксинация не само на думи

При грип веднага на лекар!

Характерна особеност за грипната епидемия тази година е, че тя има по-малка интензивност. Усложненията след грипа зависят от това дали сме потърсили навреме лекарска помощ. Обикновено високата температура се задържа в продължение на 3-4 дни, каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той бе категоричен, че хората не трябва да..

публикувано на 22.01.19 в 14:41

Захари Тодоров с национална награда

С есе, което е посветил на своите баба и дядо, деветокласникът Захари Тодоров от Търговище спечели национален конкурс. Той разказва за старите семейни истории, които са го впечатлявали силно през детството и с които завоюва първо място в конкурса „Най-живата традиция на моя роден край“. Надпреварата бе в град Брезник. Захари Тодоров е член на..

публикувано на 22.01.19 в 10:02

Ще се стреснат ли джигитите на пътя

Нови драконовски мерки за борба с войната по пътищата на страната подготвя държавата. Една от идеите е максималната разрешена скорост за движение в градовете да бъде намалена от 50 на 30 километра. С цел да бъде осигурена по-добра подготовка на кандидат-шофьорите пък държавата планира да увеличи и часовете им по кормуване от 31 на поне 50 часа...

публикувано на 22.01.19 в 09:42
Калоян Методиев

Спешно обновление спасява ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов вчера отправи остри критики към съпартийците си. Това стана по време на националната среща преди изборите, която се проведе в НДК. Борисов поиска активът на ГЕРБ да прочисти редиците си от корумпираните, да решава проблемите на хората по места и да има съпротивителна сила към упреците на опонентите си. От лидера си ГЕРБ..

публикувано на 21.01.19 в 14:39
Сенсей Даниел Димитров

В карате не се напредва задочно

"За разлика от висшето образование, в карате не можеш да напреднеш задочно". Това каза в предаването на Радио Шумен "Извън играта" сенсей Даниел Димитров - треньор в СК "Киокушин" в Шумен. Чуйте интервюто на Красимир Кънчев с Даниел Димитров.

публикувано на 21.01.19 в 14:23

Децата са въпрос на приоритет

За 2018-та година родените у нас деца са малко повече от 46 хиляди, без това да са окончателни данни, защото забележете - от здравното министерство уточняват, че данните в регистъра им се актуализират и трябва да се изчакат тези от Статистиката. С колкото и да се увеличат, откакто има статистика в България – т.е от 1888 година - 2018 година  е с..

публикувано на 18.01.19 в 17:42

Диамантени съпрузи

Точно преди 60 години - на този ден /18 януари 1959/  Тодор и Мария Георгиеви от Силистра стават семейство. „Като ми пристана в една снежна зимна вечер я заведох пеш до моето село.  …У дома тогава  нямаше нито ток, нито вода. …Посрещнахме гостите на сватбата с пиле с булгур“.  Това са само щрихи от впечатляващата семейна история на..

публикувано на 18.01.19 в 17:14