Къде са обещаните мантинели?

Снимка: ПИК

Все още не са поставени мантинели в ремонтирани пътни участъци на територията на община Дулово. За това за пореден път сигнализираха наши слушатели. В края на юли – началото на август от пътната агенция са поставили съоръжения в района на Окорш, но не и в един от най-опасните участъци до помпената станция в Окорш. Мантинели от месеци липсват и в района на гара Безименна.

Слушатели на Радио Шумен съобщиха още, че в отсечката от  Паисиево до Долец не са поставени никакви пътни знаци. Радио Шумен за пореден път ще изпрати писмено запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Достъпна Силистра

Плакети и сертификати за добри резултати в рамките на кампанията „Достъпна България” за достъпна архитектурна среда в Силистренско бяха връчени днес от Комисията за защита от дискриминация /КЗД/.   Сред отличените са Регионалната библиотека „Партений Павлович”, основните училища „Св. Св. Кирил и Методий” и „Отец Паисий”, Областната пощенска..

публикувано на 20.09.19 в 14:24

Откриват паметна плоча

Паметна плоча на загиналите във войните жители от с. Войново, община Кайнарджа, се открива днес в селото.  Паметната плоча е от черен мрамор с изписани имената на загиналите. Изработването на паметната плоча  е съгласувано с областната администрация в Силистра и с Министерството на отбраната. За нейното създаване е изграден инициативен комитет,..

публикувано на 20.09.19 в 11:23

Млад шофьор уцели дърво

21-годишен е с фрактура на шийни прешлени, след като се е ударил с автомобила си в крайпътно дърво. Произшествието е станало около 13:30 ч. на 19 септември по пътя Силистра – Русе, близо до разклона за село Цар Самуил. Пострадалият е настанен в болница. По случая е образувано досъдебно производство, причините за произшествието се изясняват...

публикувано на 20.09.19 в 11:18

Мъж пострада на пътя

20-годишен е пострадал при катастрофа тази нощ по пътя между селата Окорш и Паисиево, съобщават от полицията в Силистра. Младият мъж е бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген“, но е загубил управлението и се преобърнал. Получил е черепно-мозъчна травма. Без наранявания се е отървал друг мъж, пътувал в автомобила. Полицаи от Районното..

публикувано на 20.09.19 в 11:15

Полицията в готовност

Мерки за безпроблемно протичане на Деня на независимостта 22 септември и свързаните с него почивни дни предприе Областната дирекция на МВР-Силистра. За предотвратяване на инциденти е повишен контролът за недопускане на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия. Пътни полицаи ще следят за спазване на скоростните режими по..

публикувано на 19.09.19 в 15:25

Министър Ангелкова в Силистра

„Целта ни е да покажем по-малко познатите прекрасни места, които имаме в България, особено в сферата на културно-историческия туризъм“. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в рамките на открития днес в Силистра българо-руски туристически бизнес форум. В работата му се включиха Владимир Климанов, генерален консул на Руската федерация..

публикувано на 19.09.19 в 15:02

Донор спаси три живота

Трима души продължават живота си с органи на донор от Силистра, съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра. Вчера е „реализирана докрай първата донорска ситуация”, се казва в съобщението. При доказана мозъчна смърт на 43-годишен мъж и след съгласие на семейството му са пристигнали екипи от ВМА – София и болница..

публикувано на 19.09.19 в 14:33