Един пилот отлетя завинаги в небето

Местопроизшествието
Снимка: Радио Шумен

Завинаги в небето отлетя 62-годишният Валери Д., един от пострадалите при самолетната катастрофа край Шумен. Д-р Димитър Костов, директор на болницата в Шумен съобщи, че мъжът до последно е бил на апаратно дишане, с множество наранявания и тежка травма на белия дроб. Инцидентът с частния самолет стана на 22 август, летателната машина се приземи в овощна градина, в района на 5-ти километър, около 19 часа. Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.   

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова цена за депониране на сметището в кв. "Дивдядово"

С над 4 лева нараства цената за депониране на тон отпадък на Регионалното депо в квартал "Дивдядово" от следващата година. Новата цена от 24 лева и 97 ст. за тон без ДДС беше одобрена от общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците на общините от Шуменска област. За сравнение миналата година общините плащаха 20.61 лв. Новата..

публикувано на 21.11.18 в 17:14

Ин витро фондът - догодина

Здравната комисия към Община Шумен одобри да бъде увеличен капацитетът на Центъра за обществена подкрепа в Комплекса за социални услуги в Шумен. Това реши на днешното си заседание Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Общинския съвет. Сега центърът работи с 85 деца, предложението е те да бъдат увеличени с още 6. Всички те ще..

публикувано на 21.11.18 в 16:52
Добромир Драев

Съветник с предложение за ВиК комисия

Да се създаде временна комисия за анализ на работата на ВиК - Шумен. Предложението е внесено от председателят на групата съветници „За Шумен“ Добромир Драев и ще бъде разгледано на заседанието на Общинският съвет в края на ноември. От внесената докладна записка става ясно, че целта на комисията е да изготви анализ и контрол на Договора за..

публикувано на 21.11.18 в 16:09

Студенти ще практикуват в приюта

Студенти от Тракийския университет в Стара Загора и немски студенти по ветеринарна медицина ще проведат съвместна практика в общинския приют за кучета „Тонка Петрова“ в Шумен. "Петима студенти от Тракийския университет ще дойдат с петима немски студенти. Аз лично се обърнах към ръководството на Тракийския университет - студентите да бъдат от Шумен...

публикувано на 21.11.18 в 13:42

Прокуратурата настоява

Окръжната прокуратура в Шумен поиска присъдата на частния съдебен изпълнител Асен Тонев да бъде заменена с ефективно наказание 5 години лишаване от свобода, като за същия период той да не може да заема длъжност и да упражнява професията си. Прокуратурата настоява той да бъде признат за виновен по първоначално внесеното обвинение за длъжностно присвояване..

публикувано на 21.11.18 в 13:17

ВиК авария в Шумен

Заради авария на ул. „Владайско въстание“ в Шумен с намалено водоподаване ще е районът около Пожарната - улиците „Охрид“, „Скопие“ и „Добри Войников“, съобщиха от ВиК Шумен. Водата няма да бъде спирана, но ще е с нарушено налягане до отстраняването на аварията, по която се работи в момента.

публикувано на 21.11.18 в 11:24

20 златни сватби във Велики Преслав

В Деня на християнското семейство 20 семейни двойки от Велики Преслав ще празнуват днес златната си сватба. Празникът се организира от пенсионерския клуб в града. Тържеството ще започне в 11 часа със сватбения марш на Менделсон, в изпълнение на местен музикант. Освен „жива” музика, килим от градински цветя и посрещачи в народни носии, за юбилярите са..

публикувано на 21.11.18 в 09:23