Предоговориха ли силите в коалицията?

Снимка: БНР

"Видяхме, че след коалиционния съвет снощи изведнъж всички позиции, някои от които доста крайни, бяха примирени.  Това означава, че вероятно има предоговаряне на силите вътре в коалицията". Така политологът Иван Начев коментира резултатът от продължилата снощи 4 часа среща на партиите в управлението, след която стана ясно, че управляващата коалиция е стабилна и единна.

"Когато има кризи, такива крайни изказвания, каквито имаше преди и след срещата, говорят за други вътрешни договорки. Защото няма как за толкова кратко време да бъдат примирени толкова крайни позиции, ако не са договорени други неща. Тези други неща, разбира се ние никога няма да ги разберем какви са. Или може би ще ги разберем, следвайки и гледайки какво ще се случи през останалите шест месеца", посочи той.

По думите на Начев обаче, напрежението ще продължи да расте. Политологът заяви още, че не е невъзможно и да има предсрочни парламентарни избори.

"Борисов никога не е изкарвал пълен мандат. Това е много съществено за него, част от неговия имидж и поведенчески стратегии. Ние знаем, че догодина има два избора в България, така че не е невъзможно, да поиска да съчетае изборите за парламент с местните избори или с вота за Европейски парламент", каза още Иван Начев.

Според него, новият политически сезон ще е напрегнат и интересен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето през новата седмица

През периода 26 август – 1 септември времето ще остане предимно ясно и слънчево, около и следобед горещо с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Но само на изолирани места е възможно да превали и прегърми: в понеделник – главно в крайните северозападни части на района, а в четвъртък и петък – по Крайбрежието. През нощта..

публикувано на 25.08.19 в 15:53

КЗП предупреждава

Да не се взимат прибързани решения при онлайн резервация на почивка, препоръчва председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов. Той съветва в спокойна среда да се прегледат няколко оферти, да се съпоставят като цена и условия и едва тогава да се пристъпи към избор. Ако има нещо притеснително, следва да се потърси..

публикувано на 25.08.19 в 10:18

Гореща неделя

И днес ще е предимно слънчево, около и следобед горещо. Сутринта във вътрешността ще е почти тихо, през деня ще духа умерен вятър изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32 и 37, по крайбрежието – 28-33 градуса, за Шумен – около 33-34. Вълнение на морето 2-3 бала. Температурата на морската вода между 25 и 27 градуса.

публикувано на 25.08.19 в 07:36

Конкурс на МРРБ

До 30 септември продължава инициативата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Покажи как обновяваме родното ти място“. Идеята е гражданите да покажат с фотоси как се развиват градовете с инвестициите по Оперативна програма „Региони в растеж“, както и с предходните проекти, реализирани по ръководените от министерството..

публикувано на 24.08.19 в 15:08

Горещо и на 24 август

И днес ще е предимно слънчево, около и след обяд – горещо. Ще продължи да дух слаб северен вятър, който след обяд ще се обърне от североизток. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, за Шумен – около 33.

публикувано на 24.08.19 в 07:43

Къде спират тока на 24 август

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, от 09:00 ч. до 17:00 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Каменар. В русенския гр. Мартен ток няма да има от 09:00 ч. до 16:00 ч. Изключванията ще са с продължителност около 3 часа за отделни клиенти. Режимът..

публикувано на 24.08.19 в 07:38

Адреси без ток

Разград На  23.08 от 16.30 до 17.00 ч. ,заради оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде спрян тока в района на: гр. Кубрат - улиците "Гагарин", "Люлин", "Оборище", площад "Възраждане", площад "Базара", "Рила", "Витоша", "Самуил", "Хр. Ботев", "Гурко", "Лом"; част от улиците "Н. Вапцаров", "Цар..

публикувано на 23.08.19 в 07:32