Деца с полицейски палки на пътя

Снимка: Радио Шумен

В Шумен бе даден старт на кампанията „Да пазим нашите деца“. Тя е част от мероприятията на Областната дирекция на МВР за безопасността на децата преди и по време на новата учебна година.

Седем са пътните произшествията с участие на деца, които са възникнали на територията на областта през летните месеци. Три от тях са били през юни, когато деца са пострадали като пътник и пешеходец. За щастие инцидент, в който дете е било зад волана на лек автомобил и е участник в произшествие, се е разминал без последствия. През юли в произшествия като пътник и водач на велосипед  са били леко ранени  две деца, а през август са регистрирани инциденти с деца като водачи на велосипед и мотопед, като и в двата случая не са получили наранявания.

Кампанията за намаляване на инцидентите с участието на ученици ще продължи през цялата учебна година с различни инициативи. Първите уроци по пътна безопасност децата получават от своите родители и продължават да ги учат цял живот.  Призоваваме родителите винаги да бъдат за пример и никога да не правят компромиси със сигурността на децата на пътя.

Още подробности за кампанията чуйте от репортажа на Георги Софронов.

ВИЖТЕ ОЩЕ
vezmo

Народните песни на Кюлевча

Народните песни винаги са били и ще бъдат вдъхновение за всеки човек, докоснал се до културата на страната ни. Всяка народна песен е единствена по рода си и в нея са вплетени хиляди истории, животи, съдби, а пламъчето за създаването им идва съвсем спонтанно. Това пламъче носи в душата си и народната певица Стоянка Манолова от Кюлевча, с нея ни среща..

публикувано на 20.11.18 в 14:48

Астор на 75

Астор покори публиката в Народния театър- София, където избра да празнува 75-тата си годишнина с грандиозен спектакъл. В минутите преди появата му на сцената, Станислав Буковалов го включи на живо по телефона в предаването "Истории за историята". Чуйте разговора им.

публикувано на 20.11.18 в 14:45

Силистренският "Титаник"

21-годишният Йордан Стоянов от Силистра е направил умален макет на кораба „Титаник”. Дължината му е 270 см, ширината 35 см, а височината от кила до комините - 70 сантиметра. Теглото на макета е близо 80 килограма. Работата е отнела на младия човек около 5 месеца. Вложил е близо 800 лева. Корабът е изработен от дърво. Може да се разглобява, за да се..

публикувано на 20.11.18 в 13:52

Дизайнерската дрога - все по-разпространена

Все повече млади хора посягат смело и без да се замислят към дизайнерските наркотици. Те обаче не са никак безобидни, а дори е смъртоносни, сигнализират експерти. Наистина ли могат да се намерят лесно и да се купят у нас т. нар. "шмика, ароматен тамян или спайс", при това съвсем законно, и какво ги прави предпочитани от младите хора? Отговорите на тези..

публикувано на 20.11.18 в 13:35
Политологът доц. Стойчо Стойчев

Протестите у нас са изгодни на Русия

От седмици слушаме за протести и пътни блокади в цялата страна. Докъде ще стигне недоволството срещу високите цени на горивата и бедността? Чуйте експертното мнение на политолога доц. Стойчо Стойчев, който твърди, че полза от протестите у нас има Русия. С него разговаря Невена Николова.

публикувано на 15.11.18 в 14:55

Нови методи за преподаване в Шумен

Шест различни игрови форми ще помагат на малчуганите от най-голямата детска градина в Шумен - „Светулка“ - да усвояват основни умения и компетенции. Децата в учебното заведение ще продължават да научават все по-нови и нови неща, но по още по-интересни и различни начини. На тези начини пък, ще се учат техните учители. Всичко това става възможно..

публикувано на 14.11.18 в 15:21

Съвременна апаратура за болницата

Поредно дарение на съвременна медицинска апаратура направи днес фирма „Алкомет“ на шуменската болница. Как техниката ще помогне на пациенти и лекари? Информацията събра Мина Денева.

публикувано на 14.11.18 в 14:54