Боя с перли на пешеходните пътеки

Снимка: Община Шумен

Започна работата по проект за цялостна пътна маркировка на уличната мрежа в Община Шумен. В момента служители на фирмата изпълнител обновяват хоризонталната маркировка в града. С приоритет се работи по пешеходните пътеки пред училищата и детските градини, които трябва да бъдат подновени до началото на новата учебна година. Общинската фирма „Строителство и благоустройство“ приключи с освежаването на останалите пешеходни пътеки, включени в списъка за работа на предприятието. 

За първи път пешеходните пътеки тип „зебра“ ще бъдат направени със студен сприц пластик, обясни зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров. За осевите и крайни линии ще се използва акрилатна боя със светлоотразителни перли. Община Шумен сключи договор за изпълнение на проекта с фирма "Автомагистрали - Черно море" след проведена обществена поръчка за 130 000 лева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца се учат на безопасно движение

В детска градина „Пролетна дъга“ в Шумен се проведе занимание по безопасност на движението. Децата усвояват знания за адекватно поведение на улицата и правилата за уличното движение с помощта на специален макет за обучение по безопасност на движението. На близо 10 квадратни метра са обозначени в умален размер улици със съответната хоризонтална..

публикувано на 21.09.18 в 13:25

Помогнете! Открадната чанта с медицински документи

Вчера между 16 и 17 ч. в района на старата поликлиника в Шумен от лек автомобил е открадната чанта с медицински документи. Слушателят ни предполага, че тези документи не са интересни на крадците и те са захвърлили някъде чантата. Призивът му към гражданите е, ако някой я открие захвърлена някъде, да се обади на тел: 0888 85 0498.

публикувано на 21.09.18 в 13:01

Нови пакетни цени за ловен туризъм

Нови пакетни цени за ловен туризъм ще представят от Североизточното държавно предприятие в XXVI издание на изложението „Наслука - лов, риболов, спорт“, което ще се проведе от 26 до 29 септември в „Интер експо център“ в София. „Новите оферти са разработени във връзка с възстановените запаси от едър дивеч в предприятието и необходимостта броят на..

публикувано на 21.09.18 в 11:59
Младежка геосфера в Шумен

Младежката геосфера отваря врати

Младежката геосфера, изградена с доброволен труд, ще бъде открита официално днес в Шумен. Съоръжението е направено по проект на Общинския младежки съвет, финансиран от фондация „БГ-Бъди активен“ с 10 000 лв. и се изгражда от членове на младежки клубове в Шумен и дизейнерска фирма партньор. Строителството започна в началото на септември. Геосферата се..

публикувано на 21.09.18 в 11:41
Гроздобер

Лозови масива модернизирани с европари

11 лозови масива в област Шумен са модернизирани с европейски пари. Средствата са по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. За област Шумен към момента са подадени 11 заявления за плащане по сключени договори. От тях до момента са изплатени парите по 9 заявления на обща стойност от над 1,630 млн. лв. До края на финансовата..

публикувано на 21.09.18 в 09:35

Общо събрание на ВиК – Шумен

Общо събрание на ВиК – Шумен ще се проведе от 10 ч. днес. Ще бъдат гласувани предложения за удължаване договора на контрольора на водното дружество, както и за разширяване на одитния съвет. В дневния ред на заседанието е включена и точка, свързана с уеднаквяване на изискванията за избор на управители на водните дружества. Предлага се те да имат..

публикувано на 21.09.18 в 09:19
Мая Манолова в Хитрино

Манолова иска проверка за злоупотреби с парите за Хитрино

Омбудсманът Мая Манолова ще се обърне днес към главния прокурор Сотир Цацаров с искане за проверка на разходените публични пари за Хитрино. Средствата бяха предоставени за пострадалото население на селото след взрива в края на 2016 г., от Министерството на труда и социалната политика през фонд „Социална закрила“. Повод за исканата проверка са..

публикувано на 21.09.18 в 09:11