Послание за безопасност на пътя

Снимка: Община Русе

Община Русе се включи в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“. Като част от акцията в града бяха боядисани четири  пешеходни пътеки на натоварени кръстовища – две на бул. „Цар Освободител“ и две на ул. „Плиска“. Деца от трите детски градини „Снежанка“, „Звездица“ и „Детелина“ бяха преведени през пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с ул. „Ангел Кънчев“, която бе освежена днес.

Зам.-кметът Наталия Кръстева призова родителите да бъдат отговорни към бъдещето на младото поколение. Тя заяви, че Община Русе до момента е обновила 95 % от пешеходните пътеки в града, като до първия учебен ден предстои този процес да бъде завършен на 100 %. Ще бъдат подновени и пътните знаци в Русе.

Посланието „Убий скоростта, спаси дете“ се разпространява в градовете чрез информационни табели в близост до училища и стикери с логото на инициативата, залепени на задните стъкла на колите от градския транспорт.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът „Дунавска перла“ събра гимнастици в Русе

Официалното откриване на втората част на „Дунавска перла“ започва в 13.00 часа в „Арена Монбат“. Уникалното във фестивала тази година е това, че ще участват и ветерани над 30-годишна възраст. Ще присъстват почти всички български клубове по гимнастика, както и участници от Молдова и Румъния. Освен 3-те награди за отличените първи трима, журито е..

публикувано на 17.11.18 в 09:50

Млади предприемачи се състезават в Русе

Русенският университет отново е домакин на иновационен лагер в Световната седмица на предприемачеството. Лагерът е организиран от Клуба „Успешните хора“ при МГ „Баба Тонка“. Отбори от ученици от 10 до 12 клас днес търсят пътища за решаване на проблема с младежката безработица. Екипите имат достъп до Интернет, компютри и четири часа за да..

публикувано на 17.11.18 в 09:45

Къде спира токът на 17 ноември

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Русенско , от 08:30 ч. до 16:30 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Николово: ТП 10 и улиците: "Мусала", "Рила", "Христо Ботев". От 09:30 ч. до 15:00 ч. няма да има ток в района на гр. Русе - трафопостовете: “Карантинна..

публикувано на 17.11.18 в 07:43

На посещение в съда

„Ден на отворените врати" се провежда днес в Районния съд в Русе. До 12.00 ч. гражданите могат да посетят Съдебната палата и да се запознаят с организацията и дейността на съда, със съдебните процедури, с работата и функциите на магистратите и съдебните служби. Целта на инициативата е да се повиши правната култура на гражданите и доверието на..

публикувано на 16.11.18 в 10:08

Блокират пътя Русе - Кубрат

Жители на с. Тетoвo ще блoкират републиканския път Русе - Кубрат тази събoта - 17 нoември. Тoва съoбщи за Радио Шумен oрганизатoрът на протеста Стoян Стефанoв oт русенскoтo селo. Протестът е срещу лошите пътища в района. „Тетoвчани ще блoкират кръстoвищетo на държавния път между Русе, Кубрат, Тетoвo и Смирненски. Ще излезе и тежкoтoварна..

публикувано на 16.11.18 в 09:11

Глоба за мръсен въздух

Глоба от 1500 лева е наложена на оператора на русенското сметище. Причината е възникналият пожар на 3 ноември, който замърси въздуха на Русе. Инцидентът стана повод за протести за чист въздух. Повече чуйте от репортажа на Ася Пенчева - кореспондент на БНР.     

публикувано на 15.11.18 в 14:36

Съветниците в Русе заседават днес

Общинският съвет в Русе ще заседава от 9:00 часа днес. Ще бъдат отправени питания във връзка с избухналият пожар на сметището. Администрацията ще трябва да отговори и на въпрос за начина, по който се управлява Центъра за подкрепа на личностното развитие – Ученическа спортна школа в Русе. На сесията днес ще бъдат приети и вътрешни правила за..

публикувано на 15.11.18 в 07:48