Послание за безопасност на пътя

3
Снимка: Община Русе

Община Русе се включи в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“. Като част от акцията в града бяха боядисани четири  пешеходни пътеки на натоварени кръстовища – две на бул. „Цар Освободител“ и две на ул. „Плиска“. Деца от трите детски градини „Снежанка“, „Звездица“ и „Детелина“ бяха преведени през пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с ул. „Ангел Кънчев“, която бе освежена днес.

Зам.-кметът Наталия Кръстева призова родителите да бъдат отговорни към бъдещето на младото поколение. Тя заяви, че Община Русе до момента е обновила 95 % от пешеходните пътеки в града, като до първия учебен ден предстои този процес да бъде завършен на 100 %. Ще бъдат подновени и пътните знаци в Русе.

Посланието „Убий скоростта, спаси дете“ се разпространява в градовете чрез информационни табели в близост до училища и стикери с логото на инициативата, залепени на задните стъкла на колите от градския транспорт.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
РИОСВ - Русе

Цветни води

Няколко нарушения в завода за мая в Русе са установили от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите. Извънредната проверка е направена след постъпил сигнал за изтичане на оцветени води и неприятна миризма в района на заустването на предприятието „Българска хлебна мая“. При оглед на кейовата алея и прилежащия скат към..

публикувано на 22.02.19 в 16:33

Цифрова Европа и младите

Срещи и дискусии на тема "Цифровите технологии: възможности и предизвикателства" проведе в Русе днес еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел. Как да използваме безопасно новите технологии. Това бе един от акцентите в срещите на Мария Габриел с ученици от Английската гимназия "Гео Милев". По-късно тя посети Русенския..

публикувано на 22.02.19 в 15:04

Гражданска дискусия с Мария Габриел в Русе

Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество  Мария Габриел днес ще бъде в Русе. От 11:30 часа в Аулата на Корпус 2 на Русенския университет тя ще участва в публичен дебат на тема " Цифровите технологии: възможности и предизвикателства" . Основните въпроси, които ще бъдат засегнати по време на дискусията,   са: как бързото развитие на..

публикувано на 22.02.19 в 06:19

Пишат Наредба за околната среда

Смесена експертна работна група, която да изработи и приеме Наредба за опазване на околната среда на територията на община Русе ще бъде утвърдена от Общинския съвет на следващата сесия. Предложението е по инициатива на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, групите на ГЕРБ, „Демократична България“, ДПС, „Атака“,  БДЦ, БСД и ПП „Зелените“. В..

публикувано на 21.02.19 в 15:54

Отрязаха местния референдум в Русе

Общинският съвет в Русе отказа провеждането на местен референдум за чиста околна среда. Решението бе гласувано на днешното заседание и беше подкрепено от 29 съветници. 13 гласуваха "против", а шестима - "въздържал се". Според инициативния комитет, организирал подписката, искането било подкрепени от над 15 500 души. След проверка на "ГРАО" е..

публикувано на 21.02.19 в 13:51

Ваксини у дома

15 деца от русенския квартал „Селеметя“ вече са ваксинирани против морбили през последните три дни.  Провокирани от актуалната тема за огнища на заразни заболявания, специалистите по проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе“ посещават лично по домовете хората от квартала с преобладаващо ромско население...

публикувано на 21.02.19 в 11:58

Автобус горя в движение

Автобус е изгорял рано тази сутрин на главния път Русе – Бяла, съобщават от русенската полиция. По първоначална информация причината за пожара е късо съединение. В автобуса, който е с турска регистрация, нямало пътници, само трима шофьори. Никой от тях не е пострадал. Пламъците били потушени от два екипа на противопожарната служба в Бяла...

публикувано на 21.02.19 в 11:47