Започна брането на ябълки в Шуменско

Petrovden apples

Започна брането на ябълки в Шуменско, съобщиха от Областната дирекция “Земеделие”. Средният добив в Община Шумен достига до един тон от декар, а в Нови пазар 320 кг, като най-вероятно там има нови насаждения.

Реколтата от сини сливи е прибрана при среден добив от 485 кг/ дка, като най-висок е добивът в Община Каспичан - близо тон. Приключи прибирането на праскови в областта. Отчетен е среден добив от 573 кг/дка. По-ниски в сравнение с минали години, заради снега, който унищожи цветните пъпки. На 100 % е унищожена реколтата в общините Никола Козлево и Нави пазар, както и в Хитрино.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отвориха детелината на Белокопитово

Протестиращите от Шумен вече се изтеглиха от пътния възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус“. Образувалите се колони в различните направления на детелината се пропускат поетапно, уточняват от полицията. Колоната от автомобили на протестиращите се насочи към кръговото кръстовище на Руския паметник в Шумен. Там движението бе блокирано за..

публикувано на 18.11.18 в 14:47

Алтернатива за пътуващите през п.в. Белокопитово

Протестиращи граждани затвориха принудително движението за автомобили на пътен възел (п.в.) Белокопитово. Полицейски служители са на място. Създадена е организация за пренасочване на преминаващите автомобили по алтернативни маршрути. Пътуващите от Русе и Разград към Варна се отклоняват през селата Струйно- Длъжко- Тимарево – Хитрино,  по I-7 и..

публикувано на 18.11.18 в 13:29

Минута мълчание за жертвите на катастрофи

С минута мълчание в памет на загиналите в пътнотранспортни произшествия започна дежурството на полицейските екипи в Областната дирекция на МВР в Шумен. По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, във всяка трета неделя на ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от катастрофи. Ежегодно при..

публикувано на 18.11.18 в 13:23

Два застрашени живота след ПТП-то край Дибич

В безсъзнание и с опасност за живота са двама младежи (на 18 и на 16 години), пътували в леката кола, която тази сутрин катастрофира край Дибич. Автомобилът се преобърна в река на изхода на село Дибич в посока към село Илия Блъсково. Екипите на полицията, пожарната и спешната помощ са установили, че произшествието е станало, след като 18-годишният..

публикувано на 18.11.18 в 12:34

Блокираха движението при п.в. Белокопитово

Протестиращите в Шумен блокираха пътния възел Белокопитово. Движението на детелината е спряно във всички посоки . Ще бъдат пропускани само автомобили със специален режим като линейки, пожарни коли и др., бяха категорични протестиращите. Шумен се вдигна на пореден протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. В гражданското..

публикувано на 18.11.18 в 12:03

По-добър живот за децата си искат шуменци

На пореден протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот излязоха шуменци днес. "Излязохме заради децата си. Искаме да живеят по-добър живот. Валери Симеонов си подаде оставката, но нашите искания остават" - заявиха протестиращите. Те се отправиха към една от големите бензиностанции в квартал „Боян Българанов“, където..

публикувано на 17.11.18 в 13:17

П.Симеонов: Протестите ще продължат и след оставката

„Валери Симеонов вероятно е искал да поотмине малко пикът на протестите срещу него и ако прави това действие, то да не изглежда под натиск“. Така политологът Първан Симеонов коментира в ефира на радио Шумен оставката на вицепремиерът. По думите му, поредицата протести срещу Валери Симеонов са направили неволна услуга на Бойко Борисов, като са..

публикувано на 17.11.18 в 11:29