Вандали пак вилнеят в Русе

Не спират вандалските прояви в централната част на Русе, а извършителите основно са младежи. Това съобщават от кметството в крайдунавския град.  Поредният акт на вандализъм е извършен в открития преди няколко години подлез на кръговото кръстовище на булевардите "Скобелев" и "Липник". Съоръжението е и връзка със зала "Арена Монбат".

На записите от охранителните камери се вижда как момиче, което се разхожда с две приятелки, рисува по наскоро почистените стени на един от тунелите. Само преди два дни камерите са заснели други трима младежи да драскат в подлеза. От кметството съобщават, че авторите на предишните вандалски прояви, извършени по-рано този месец, вече са разкрити. От община Русе призовават гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения. Анонимността е гарантирана.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Урок по родолюбие

Урок по родолюбие, посветен на Васил Левски и Освобождението на Русе, проведоха децата и учителите от 4 „а“ подготвителна група в ДГ „Слънце“ – Русе. Подрастващите се докоснаха до знамето с легендарните слова „Свобода или смърт“ и тефтерчето на Левски. Специално за тържеството бе представен и комиксът за деца „Апостолът в премеждие“ по разказа..

публикувано на 19.02.19 в 15:50

Строги мерки срещу чумата

Мерки срещу разпространението на африканска чума по свинете бяха обсъдени на заседание на Областната епизоотична комисия в Русе. Поводът е наскоро констатираното ново огнище на болестта в община Девня. Кметовете и кметските наместници ще трябва да подават постоянно информация към полицията и Областната дирекция по безопасност на храните при..

публикувано на 19.02.19 в 14:15

Мария Габриел на форум в Русе

Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще е в Русе в петък, информират от Представителството на ЕК в България. Габриел ще участва в публичен дебат на тема „Цифровите технологии: възможности и предизвикателства“. Форумът започва в 11,30 ч. в Русенския университет. Участниците ще имат възможност да обсъдят значението..

публикувано на 18.02.19 в 14:04

Модерни ВиК тръби в селата

Модернизацията на ВиК инфраструктурата в малките населени места в Русенско ще бъде приоритетна през следващия програмен период. Това стана ясно на заседанието на Асоциацията по ВиК в Русе. За периода на изминалата година разходите надхвърлят 54 500 лв., отчетоха от Асоциацията. Общата икономия в края на годината е 11 700 лв. За 2019 г. е предвидено..

публикувано на 15.02.19 в 16:49

Грамоти за даровити деца

203 момичета и момчета бяха наградени днес с грамоти на специална церемония за насърчаване на талантливите деца на Русе. През 2018 г. 184 русенски ученици от 10 общински и пет държавни училища са получили допълнително материално стимулиране в общ размер на 14 280 лв. за отличното им представяне в конкурси и състезания в областта на..

публикувано на 15.02.19 в 16:28

Храна и дрехи за бедни деца

Млади червенокръстци от Ценово зарадваха социално слаби семейства по повод Световния ден на добротата, който се отбелязва на 17 февруари. В Основното училище „Христо Ботев“ приключи акция, в която раздадоха дарителски пакети на осем социално слаби млади семейства. Две от тях са от с.Караманово. Въпреки затрудненото си материално положение,..

публикувано на 15.02.19 в 14:43

Проверяват русенеца с бойните кучета

Започнала е проверка за участието на русенец в мрежа за организиране на кучешки боеве и търговия с обучени за битки животни. Това обяви директорът на Областната дирекция на МВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов. Проверката е съвместна с Районната прокуратура. Разкрития по случая направиха от британската телевизия ВВС 1. В кадрите от репортажа..

публикувано на 15.02.19 в 08:33