Вандали пак вилнеят в Русе

Не спират вандалските прояви в централната част на Русе, а извършителите основно са младежи. Това съобщават от кметството в крайдунавския град.  Поредният акт на вандализъм е извършен в открития преди няколко години подлез на кръговото кръстовище на булевардите "Скобелев" и "Липник". Съоръжението е и връзка със зала "Арена Монбат".

На записите от охранителните камери се вижда как момиче, което се разхожда с две приятелки, рисува по наскоро почистените стени на един от тунелите. Само преди два дни камерите са заснели други трима младежи да драскат в подлеза. От кметството съобщават, че авторите на предишните вандалски прояви, извършени по-рано този месец, вече са разкрити. От община Русе призовават гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения. Анонимността е гарантирана.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Светлинно шоу за ледената пързалка

Началото на зимното приключение „Сребърните кънки“ бе дадено тази вечер на ледената пързалка в град Русе - на площада пред Операта. Десетки зрители  се насладиха на виртуозните изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от клуб „Ледени искри“, град София. За първи път в България беше показано и светлинно шоу на кънки от артистите на..

публикувано на 20.11.18 в 21:15
Северин Красимиров, обвинен за убийството на тв водещата Виктория Маринова, ще бъде настанен в психиатричната клиника към затвора в Ловеч за експертна оценка на психичното му състояние към момента на извършвани на престъплението.

Настаняват Северин в психиатрична клиника

20-годишният Северин Красимиров, обвинен в убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, ще бъде настанен в психиатричната клиника към затвора в Ловеч. Това реши Окръжният съд в Русе, след като от прокуратурата поискаха пълна оценка на вменяемостта на обвиняемия. До четири месеца ще приключи досъдебното производство и делото ще влезе в съдебната..

публикувано на 20.11.18 в 16:32

Русенци с ледена пързалка

Ледената пързалка в Русе ще бъде открита официално   днес. Церемонията ще започне в 18:00 ч. В програмата ще бъдат включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне. За първи път в България ще бъде показано и светлинно шоу на кънки. Съоръжението е на пл. „Света Троица“ пред Държавната опера. Пързалката е с площ 450 кв. м.  Работното й време ще..

публикувано на 20.11.18 в 09:36

Избират паметник на Апостола

Над 10 нови проекта за паметник на Левски ще избират русенци. От днес макети на предложенията са изложени във фоайето на Пленарната зала в Общината. Две седмици гражданите ще могат да гласуват как да изглежда паметникът. Още по темата чуйте от Галя Савова:

публикувано на 19.11.18 в 15:42

Снегът в Русенско достигна 12 см

До 12 см достигна снежната покривка на места в Русенска област. Всички пътища са проходими при зимни условия - почистени и обработени със сол срещу заледяване, съобщиха от Областното пътно управление в крайдунавския град. В региона са работили 29 машини. Обилен снеговалеж е имало между полунощ и 3:00 часа, като в определени участъци е валял и леден дъжд...

публикувано на 19.11.18 в 10:32

Трапезария за бездомни хора в Русе

Четирите кризисни центъра на територията на област Русе са готови да приемат бедстващи пътници при нужда. Местата за приютяване при тежки зимни условия са разкрити на три от основните пътни артерии в областта със съдействието на общините Бяла, Русе и Сливо поле. Те се намират в Бъзън - на пътя за Варна, в Пиргово и гара Бяла - в посока Велико Търново, и в..

публикувано на 19.11.18 в 10:13

Фестивалът „Дунавска перла“ събра гимнастици в Русе

Официалното откриване на втората част на „Дунавска перла“ започва в 13.00 часа в „Арена Монбат“. Уникалното във фестивала тази година е това, че ще участват и ветерани над 30-годишна възраст. Ще присъстват почти всички български клубове по гимнастика, както и участници от Молдова и Румъния. Освен 3-те награди за отличените първи трима, журито е..

публикувано на 17.11.18 в 09:50