Кръгла маса за социалната икономика

2
Снимка: Областна администрация - Русе

Демографската криза и ефектите от нея в последните години налагат необходимостта от осигуряване на работна сила в редица професии, които изпитват недостиг от работници. Върху това акцентира заместник областният управител на Русе Валентин Колев при откриването на кръгла маса, посветена на обмена на добри практики между държавните администрации в България и Румъния за бъдещето и перспективите на социалната икономика. Той подчерта, че подобни съвместни инициативи са стъпка в преодоляване на тези тенденции.

В кръглата маса участва и заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, експерти и представители на Община Русе.

Участниците в кръглата маса почетоха с едноминутно мълчание паметта на Виктория Маринова.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

1700 лв. събра изложба в Окръжния съд в Русе

1700 лв. са събрани от продадените произведения на ученици и студенти от изложбата, посветена на 140-годишнината от създаването на Окръжния съд в Русе. Това съобщи председателят на институцията Искра Блъскова.  Дарителските кутии ще останат на двата входа на Съдебната палата и днес, когато в присъствието на комисия от служители на съда, ще бъдат отворени..

публикувано на 19.12.18 в 11:40

Близначки родиха в един ден

Сестри близначки родиха в един и същи ден. Щастливото събитие се случи в русенския Акушеро-гинекологичен комплекс към Университетска болница „Канев“. 19-годишните сестри забременяват почти по едно и също време и се оказват с един и същи термин за раждането на своите две момиченца. Впоследствие и двете преносват бебето с няколко дни, а лекарите..

публикувано на 18.12.18 в 15:39

За здраве по кметска гърбина

Шестима малчугани от Ресурсния център поздравиха днес кмета на Русе Пламен Стоилов с коледни стихотворения и му подариха ръчно изработени картички и сувенири. Децата бяха придружени от директорката на центъра г-жа Евгения Стоянова и техните ръководители. Г-н Стоилов подари на децата лакомства, а те наричаха за благополучие през новата година..

публикувано на 18.12.18 в 13:42

Мини пелени за недоносени бебета

Специализирани пелени за недоносени бебета получи неонатологичното отделение на Университетската болница „Канев“ в Русе. Дарението е част от мащабна инициатива на "Pampers", в рамките на която у нас ще бъдат дарени над 350 000 пелени, специално създадени за нуждите и размерите на най-малките бебета с тегло от 800 грама. Кампанията ще обхване 45..

публикувано на 18.12.18 в 11:43

Дар от Българската Коледа

Апарат за ударно-вълнова терапия от благотворителната инициатива Българската Коледа получи отделение "Физикална и рехабилитационна медицина" при Университетската болница „Канев“ в Русе. Темата на последната кампания 2017/2018 беше „В подкрепа на спасения детски живот“ и бе насочена към продължителното лечение и активната рехабилитация. Новият..

публикувано на 18.12.18 в 11:33

Теглят заем за регионално сметище

Община Ценово подкрепя Бяла за безлихвен заем за доизграждане на Депото за битови отпадъци. Това решение бе гласувано единодушно от общинските съветници на извънредната сесия днес. Отпуснатите финансови средства ще бъдат насочени за закупуване на превозно средство за транспортиране на контейнери. Машината е част от мобилното оборудване по проект..

публикувано на 18.12.18 в 11:03
РИОСВ - Русе

Проверки в мебелни фирми

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе участваха в съвместни проверки на фирми за нерегламентирано третиране на отпадъци в областния град. Контролът е по разпореждане на главния секретар на Министерството на вътрешните работи и е на обекти, които използват локални отоплителни уреди на твърдо и течно гориво по места. В..

публикувано на 17.12.18 в 17:06