Почетно консулство на Монголия в Русе

Снимка: Областна администрация - Русе

От днес в Русе има почетно консулство на Монголия. То бе открито от областния управител на Русе Галин Григоров и почетния консул на Монголия Камен Милков.

По време на събитието акцентът бе поставен върху изградените отношения между България и Монголия през годините, като бе посочено, че от 30 години насам между двете държави не е сключван подобен тип споразумение, което е в основата на засилване търговските отношения и културния обмен.

Сред основните направления на взаимен интерес ще бъдат внедряването на българския опит в селското стопанство и зеленчукопроизводството, експортът от монголска страна на вълна, кашмир и кожи, както и обменът на студенти между България и Монголия.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови детски кътове в Русе

Общо 24 детски площадки във всички квартали на Русе са обновени от началото на годината, съобщиха от Общината. Те вече са с нови съоръжения за игра, поставени са кошчета, пейки и заграждения, положена е и нова специална ударопоглъщаща настилка с оглед осигуряване безопасността на децата. В момента се работи по още 16 площадки на територията на..

публикувано на 16.10.18 в 13:57

Русенци искат безопасни зони за спорт

2118 подписа сред граждани в Русе бяха събрани само за 5 дни в подкрепа на исканията за видеонаблюдение и активни мерки за безопасно спортуване. Инициативата е на сдружение Runners Of Ruse, като документът беше внесен днес в Общинската администрация. Бегачите и гражданите на Русе настояват исканията, посочени в подписката, да се разгледат на..

публикувано на 16.10.18 в 12:59

Съдът отхвърли жалба за намалени паралелки

Административнияj съд в Русе отхвърли оспорването срещу утвърдения план–прием за учебната 2018/2019 г. в Русенска област. Делото беше образувано по жалба на директора на Математическа гимназия „Баба Тонка“, след като със заповед на началника на Регионалното управление на образованието в учебното заведение беше намален приемът с една паралелка. В хода..

публикувано на 16.10.18 в 06:13

Северин пристига в сряда

След като съдът в германския окръг Целе разреши екстрадирането на 21-годишния Северин Красимиров, очаква се заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова да пристигне в България в сряда вечерта, съобщава БНР. Съдебна охрана ще придружава Северин до София, след което отново с конвой той трябва да бъде отведен до ареста в Русе...

публикувано на 15.10.18 в 16:55

Вигенин в Русе на път за Букурещ

Изграждането на втори мост над р. Дунав при Русе, автомагистралата между Русе и Велико Търново, завършването на магистрала „Хемус“ и свързването на двете пътни артерии са проектите, за които ще лобира днес председателят на Комисията по европейските въпроси и контрола на еврофондовете Кристиан Вигенин. Той ще проведе срещите с партньори в румънската..

публикувано на 15.10.18 в 14:29

Спортни отбори търсят студенти

Под мотото „Разни хора, разни идеали…“ ще се състои първото изложение на студентските клубове и организации в Русенския университет „Ангел Кънчев“.  Събитието е насочено основно към първокурсниците и ще се проведе от 11 до 13 ч. в Корпус 2. На него ще бъдат представени над 35 професионални, културни и спортни клуба. Всички студенти ще могат да се..

публикувано на 15.10.18 в 10:09

Бойната ни слава честват в Ряхово

В Ряхово продължават честванията по повод 100 години от края на Първата световна война и 102-та годишнина от победата на Българската армия при с. Ряхово. На крайбрежната ивица „Десанта“ ще бъде пресъздаден военнополеви лагери на Българската и Румънската войски, ще има музей на открито, ще бъде демонстрирано отбранително съоръжение. Началото е от..

публикувано на 13.10.18 в 07:45