Почетно консулство на Монголия в Русе

7
Снимка: Областна администрация - Русе

От днес в Русе има почетно консулство на Монголия. То бе открито от областния управител на Русе Галин Григоров и почетния консул на Монголия Камен Милков.

По време на събитието акцентът бе поставен върху изградените отношения между България и Монголия през годините, като бе посочено, че от 30 години насам между двете държави не е сключван подобен тип споразумение, което е в основата на засилване търговските отношения и културния обмен.

Сред основните направления на взаимен интерес ще бъдат внедряването на българския опит в селското стопанство и зеленчукопроизводството, експортът от монголска страна на вълна, кашмир и кожи, както и обменът на студенти между България и Монголия.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пишат Наредба за околната среда

Смесена експертна работна група, която да изработи и приеме Наредба за опазване на околната среда на територията на община Русе ще бъде утвърдена от Общинския съвет на следващата сесия. Предложението е по инициатива на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, групите на ГЕРБ, „Демократична България“, ДПС, „Атака“,  БДЦ, БСД и ПП „Зелените“. В..

публикувано на 21.02.19 в 15:54

Отрязаха местния референдум в Русе

Общинският съвет в Русе отказа провеждането на местен референдум за чиста околна среда. Решението бе гласувано на днешното заседание и беше подкрепено от 29 съветници. 13 гласуваха "против", а шестима - "въздържал се". Според инициативния комитет, организирал подписката, искането било подкрепени от над 15 500 души. След проверка на "ГРАО" е..

публикувано на 21.02.19 в 13:51

Ваксини у дома

15 деца от русенския квартал „Селеметя“ вече са ваксинирани против морбили през последните три дни.  Провокирани от актуалната тема за огнища на заразни заболявания, специалистите по проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе“ посещават лично по домовете хората от квартала с преобладаващо ромско население...

публикувано на 21.02.19 в 11:58

Автобус горя в движение

Автобус е изгорял рано тази сутрин на главния път Русе – Бяла, съобщават от русенската полиция. По първоначална информация причината за пожара е късо съединение. В автобуса, който е с турска регистрация, нямало пътници, само трима шофьори. Никой от тях не е пострадал. Пламъците били потушени от два екипа на противопожарната служба в Бяла...

публикувано на 21.02.19 в 11:47

Цветя пред Вечния огън

С тържествена церемония пред Пантеона на възрожденците в Русе днес отбелязаха 141-ата годишнина от Освобождението на града. В словото си кметът Пламен Стоилов заяви, че е значим ден, в който да се преклоним пред силния и борбен дух на нашия народ и да си спомним за хилядите сънародници, които са отстоявали свободата ни. Негово..

публикувано на 20.02.19 в 15:29

Зумери улесняват незрящите

10 устройства, които улесняват преминаването на незрящи през едно от възловите кръстовища в Русе, това до храма „Всех Святих“, работят от няколко дни. Средствата за купуването и поставянето на зумерите са набрани чрез благотворителните инициативи на Лайънс клуб „Сексагинта приста“. Деница Тиханова, президент на клуба, уточни, че мястото е..

публикувано на 20.02.19 в 15:19

Русе празнува Освобождение

141-вата годишнина от Освобождението на Русе се отбелязва днес. В 10 ч. Русенският митрополит Наум и свещеници от митрополията ще отслужат панихида в храма „Света Троица“. В 10,30 ч. Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев ще изпълни тържествени маршове пред Пантеона на възрожденците, където в 11 ч. ще има тържествената церемония по..

публикувано на 20.02.19 в 09:43