Полицията - при хората

Снимка: Радио Шумен

Регистрираните престъпления в Силистренско през октомври в сравнение със същия месец на миналата година са намалели с близо една четвърт, показва справка от Областната дирекция на МВР. Тази година през октомври са регистрирани 103 престъпления срещу 136 през миналата година. По-нисък е и коефициентът на престъпност. През изминалия месец няма регистрирани убийства и грабежи, а кражбите са 22 срещу 42 за същия период на миналата година.

От полицията определят работата на мобилните екипи в селата без постоянно полицейско присъствие като основен приоритет. През месец октомври са проведени 31 срещи в 19 населени места на територията на Силистренска област. Няма подадени сигнали за престъпления или груби нарушения на обществения ред. Оплакванията на хората и на представителите на местната власт досега са свързани основно с пътната безопасност.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от Шумен без вода

С нарушено водоподаване ще бъде част от Шумен днес, съобщиха от ВиК дружеството. Това са улиците „Ген. Драгомиров“, „Червена стена“, „Ген. Тотлебен“, „Ген. Паренсов“, „Дунав“, „Стара загора“ и „Уилям Гладстон“. Спирането на водата ще е от 11:00 ч. до 14:00 ч., а причината е присъединяване към градските водоснабдителна и канализационна мрежи на..

публикувано на 21.04.19 в 07:29

Между 12 и 17 градуса ще са дневните температури

Между 2 и 6 градуса бяха температурите в 6 ч. тази сутрин в Североизточна България. Атмосферното налягане е 998 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха - 89%. Днес ще има променлива често значителна облачност. Следобед на отделни места главно над северните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, но след..

публикувано на 21.04.19 в 07:18

ГЕРБ иска поне седем евродепутати

Поне седем евродепутати на ГЕРБ ще има в новия европарламент, каза в Шумен народният представител Тома Биков. Засега последните социологически данни сочат, че ГЕРБ и БСП ще имат по шестима депутати, като социалистите на този етап бележат и лека преднина от 0,8%. Според Тома Биков скандалите по-скоро ще отблъснат много хора да гласуват, отколкото да..

публикувано на 20.04.19 в 14:43

Ателиета за стари занаяти

Занаятчийски ателиета ще работят днес и утре в Шумен по инициатива на Регионалната занаятчийска камара в града и Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“. Те ще са част от изложба базар, посветена на Великденските празници, съобщи за Радио Шумен новоизбраният председател на Камарата Албена Стоянова. Ще се представят седем..

публикувано на 20.04.19 в 08:38

Времето остава хладно

Между 3 и 7 градуса са измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. 3 градуса са отчетени в Разград, 5 – в Шумен, 6 – в Русе, 7 – в Силистра. През деня над региона облачността ще е променлива, често значителна, на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен, временно засилен северен вятър. Очакваните максимални температури..

публикувано на 20.04.19 в 07:30

Кой ще ходи на детска градина в Шумен?

Резултатите от класирането за прием в детските градини и яслените групи на градините в община Шумен вече са оповестени в електронната система. Това съобщиха от местната администрация. Записването на класираните деца  за учебната 2019/2020 година, започва на 22 април от 9.00 часа и ще продължи до 17.00 часа на 24 април.

публикувано на 19.04.19 в 17:26

Илияна Йотова за европейската позиция на България

"Песимист съм по отношение на реформата, от която се нуждаят европейските институции. Крайно време е България да каже какво не ѝ харесва в ЕС, как оценяваме Брекзит и как ще защитим външните граници на Общността." Това каза във Велики Преслав вицепрезидентът Илияна Йотова Тя е в старата столица за награждаването на  победителите в конкурсната..

публикувано на 19.04.19 в 17:25