Полицията - при хората

Снимка: Радио Шумен

Регистрираните престъпления в Силистренско през октомври в сравнение със същия месец на миналата година са намалели с близо една четвърт, показва справка от Областната дирекция на МВР. Тази година през октомври са регистрирани 103 престъпления срещу 136 през миналата година. По-нисък е и коефициентът на престъпност. През изминалия месец няма регистрирани убийства и грабежи, а кражбите са 22 срещу 42 за същия период на миналата година.

От полицията определят работата на мобилните екипи в селата без постоянно полицейско присъствие като основен приоритет. През месец октомври са проведени 31 срещи в 19 населени места на територията на Силистренска област. Няма подадени сигнали за престъпления или груби нарушения на обществения ред. Оплакванията на хората и на представителите на местната власт досега са свързани основно с пътната безопасност.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха младеж с дрога в джоба

Криминалисти от полицейското управление в Нови пазар установиха и задържаха местен жител за държане на наркотични вещества. Около 16:50 ч. вчера при обход в града близо до заведение на ул. “Стефан Караджа“ бил забелязан млад мъж със съмнително поведение. При проверката полицаите намерили във вътрешния джоб на якето на 19-годишния младеж 15..

публикувано на 22.01.19 в 10:53

Задържаха три каруци с крадени дърва

Три каруци с незаконна дървесина са задържани при проверки на горските стражари на територията на Шуменска област. Две от каруците са конфискувани в обхвата на Държавното горско стопанство „Нови пазар”. В тях служителите на стопанството са установили общо 1,4 куб. м незаконно добити дърва за огрев, които са иззети. На нарушителите са съставени..

публикувано на 22.01.19 в 09:21

По-високи данъци за старите коли

Общинският съвет във Велики Преслав ще проведе първото си за годината заседание и то започва с предложение за безвъзмездно предоставяне на туристическата спалня в града, направено от кмета Александър Горчев. Той върна за преразглеждане решението, което не можа да определи как да се ползва спалнята и изкара на протест туристите в края на миналата..

публикувано на 22.01.19 в 06:50

Облачно ще е времето днес

И днес времето в региона ще е облачно, но валежи не се очакват. Вятърът ще е умерен и постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, за Шумен около 5 градуса. От утре до края на седмицата ще е облачно и дъждовно. Температурите ще се повишат, като максималните ще надхвърлят 10 - 12 градуса. По съществени..

публикувано на 22.01.19 в 06:25

Бюджет 2019 - под лупа

Приемането на бюджета на Община Шумен за 2019 година се очаква да е една от дискутираните точки на първата за тази година сесия на Общинския съвет. На съветниците ще бъде предложен и отчет за управлението на общинската собственост през миналата година и проектът за разпореждане с общинските имоти през тази година. На заседанието ще бъдат..

публикувано на 21.01.19 в 16:41

Глоби грозят хора с увреждания на пътя

За поредния проблем при въвеждането на системата с електронните винетки сигнализира днес общественият посредник на Шумен Иван Капралов. Този път става дума за безплатните винетки, на които имат право хората с увреждания и които се издават от службите за социално подпомагане. Самите служби приемат такива документи още от началото на годината, но с..

публикувано на 21.01.19 в 16:22

Повече декларации по електронен път

5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация могат да ползват физическите лица, ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари. Това напомнят от Националната агенция за приходите в Шумен. В шуменския офис на приходната агенция за първите 10 дни на 2019 г. са приети 237 декларации за доходи от 2018 г., при 75..

публикувано на 21.01.19 в 15:55