Спанакът вече без татул

Снимка: edna.bg

Спанак с татул бе открит вчера в търговската мрежа. Шуменци сигнализираха, че също са купили такива пакети.

Радио Шумен потърси различни позиции по темата.

Кауфланд: Незабавно изтеглихме партидата спанак, за която бяхме сезирани от БАБХ. Преустановихме зареждането от конкретния производител до излизане на резултатите от проверката, съобщиха от "Кауфланд". От днес веригата временно спира продажбата и доставките на пресен български спанак. Клиентите могат да върнат закупената стока и сумата ще им бъде възстановена.

БАБХ: Продължават проверките на Българската агенция по безопасност на храните, след като вчера в търговската мрежа бяха открити опаковки на спанак с татул. Освен големите търговски вериги, се проверяват и по-малките обекти. До момента не са открити нови количества от опасния спанак.

Съветите на токсиколога д-р Петко Загорчев: При съмнения за натравяне поемете повече вода, предизвикайте повръщане и потърсете спешна медицинска помощ.

Повече информация по темата може да чуете в прикачените файлове.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще се сменят ли имена на местности?

Да бъде избрана временна комисия, за да осъвремени имената на местности на територията на Община Шумен. Това е един от въпросите, които общинските съветници ще обсъдят на ноемврийската сесия. Идеята е на Добрин Чайлев от Атака. По думите му, комисията ще работи напълно безвъзмездно, а в мотивите за искането е посочено, че има местности в околностите..

публикувано на 19.11.18 в 17:17

Преславският базар с нови водопроводи

Започна подмяната на водопроводната мрежа на градския базар във Велики Преслав. Всичките 13 павилиона, разположени там ще получат ново водозахранване. Общината финансира строителните работи с 4000 лв. от собствените си приходи. С тези средства се полагат водопроводите и водопроводните отклонения до абонатите. Ремонтът се прави, за да се елиминират течове..

публикувано на 19.11.18 в 17:13

Не на насилието над деца

33 деца, жертви на насилие са получили помощ в Шуменска област през октомври в Детския център „Зона Закрила“. Това съобщи за Радио Шумен директорката на центъра Златка Йорданова по повод днешния Световен ден за борба с насилието над деца."В полицията и съда отчитат, че работят повече по случаи на домашно насилие. Това надали означава, че то се е..

публикувано на 19.11.18 в 16:46

Даряваме кръв за катастрофиралите момчета

Повече от 30 доброволни кръводарители се отзоваха в първите часове на днешния ден, за да помогнат за лечението на младежите от Шумен, които пострадаха в тежката катастрофа край Дибич в събота. Кампанията е по призив на близките на пострадалите в социалните мрежи, на който се отзоваха много млади хора. Това е вторият апел за около седмица, на който шуменци..

публикувано на 19.11.18 в 13:37

Дрогиран открадна кола и катастрофира

25-годишен неправоспособен шуменец е причинил катастрофа с откраднат лек автомобил. Полицията установила, че той е шофирал с положителна на амфетамин проба. Мъжът се е блъснал в метална решетка на фирма на ул.“Цветан Зангов“ в Шумен. На място е изпратен полицейски екип. В хода на проверката е станало ясно, че водачът е откраднал кола от близък автосервиз...

публикувано на 19.11.18 в 11:17

Поредна акция по кръводаряване в Шумен

Поредна спешна акция по кръводаряване има днес в Шумен.   Този път за 16 годишно момче, пострадало при катастрофа.  19 ноември отбелязваме като Световен ден за борба с насилието над деца. Кои са жертвите на насилие, как се разпознават и по какви случаи работи Центърът в Шумен? Започват преговорите по Националния рамков договор за 2019 г. Това..

публикувано на 19.11.18 в 11:07

Да помогнем на Васил

16-годишният Васил от Шумен, който в неделния ден пострада сериозно при катастрофа край Дибич се нуждае от спешно кръводаряване, призовават близки в социалните мрежи. Момчето е в безсъзнание, с множество наранявания и тежка черепно-мозъчна травма. Васил пострада, заедно с свой 18-годишен приятел, докато пътували в лека кола. Автомобилът се е преобърнал..

публикувано на 19.11.18 в 07:07