Разиграха мощно земетресение

8
Снимка: Радо Стойков

„Земетресение“ с магнитуд от 7.5 по Рихтер разтърси Община Кубрат. Този сценарий се разигра днес в лудогорския град на демонстративна акция по спасяването на пострадали граждани в населените места в общината. Демонстрацията се осъществи в Спортната зала в Кубрат от екипи на пожарната, Центъра за спешна медицинска помощ в Кубрат и Разград, полицията и доброволческите формирования от града.

На демонстрацията присъстваха представители на общинското ръководство,  ученици и граждани. „Демонстративно изведохме 10 деца от спортното съоръжение, изнесохме дете на носилка и спасихме „човек“, затиснат в автомобила си под тежестта на паднало дърво, вследствие на земния трус вратите на автомобила бяха деформирани и се наложи да бъдат разрязани. След като пострадалите бяха откарани от екипите на Спешна помощ, автомобилът се възпламени. Бързата намеса на огнеборците загаси пожара“. Това разказа за Радио Шумен  Ивайло Иванов – началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кубрат.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Роми - трудови медиатори

Договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „За по-добър живот чрез приобщаване на уязвими групи” подписа Община Кубрат в Министерството на труда и социалната политика. Разработката е на стойност малко над 709 000 лева и е за срок от 18 месеца. По проекта ще бъдат назначени 3 души от ромски произход на трудов договор на длъжност „Трудов..

публикувано на 21.03.19 в 14:55

Социалните услуги - тема в Разград

Национален форум „Инвестиции в кадрите – инвестиция в бъдещето на социалните услуги“ ще се проведе за пръв път в Разград. В него ще участват представители на Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Националният алианс за социална отговорност, ръководители на социални институции и организации, както и..

публикувано на 21.03.19 в 08:16

Старият печат на гимназията

Печат на Разградската реална мъжка гимназия от началото на 20 век получи като дарение директорът на езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“ в лудогорския град Пейчо Георгиев. „Според стари документи, с които разполагаме, печатът е един от първите на училището, но предстоят допълнителни проучвания“, каза за Радио Шумен Георгиев. Той уточни, че..

публикувано на 20.03.19 в 14:48

Заедно за Ники

В Кубрат организират благотворителен концерт в подкрепа на Николай Николов, чиито дом  изгоря на 10 декември миналата година. Концертът ще е под надслов „Заедно за Ники“ и е по инициатива на сдружението с нестопанска цел „Потомци на Дуло“. „Вече намерихме подкрепа от институциите в Кубрат. Концертът ще се осъществи с главната подкрепа на Община..

публикувано на 20.03.19 в 09:25

Грижа за хора в неравностойно положение

Преходно жилище и Наблюдавано жилище ще бъдат разкрити в община Разград. Социалните услуги ще бъдат изградени по проект за 615 000 лв. Преходното жилище ще осигури близка до семейната среда на 8 млади хора от 15 до 18 години, които ще бъдат подпомагани в придобиването на умения за самостоятелен живот. В Наблюдаваното жилище ще живеят 4-ма младежи от..

публикувано на 20.03.19 в 09:01

Пиян мъж се вряза в стълб и избяга

Млад мъж се е врязал в електрически стълб и е напуснал произшествието. Катастрофата, за която е подаден сигнал на телефон 112, станала на 16 март в Лозница, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Пристигналите на мястото полицаи установили лек автомобил „Рено Лагуна“, който се е блъснал в електрически стълб. Показанията на свидетели..

публикувано на 17.03.19 в 11:00

Конски кушии в Юпер

По случай днешният празник Тодоровден Община Кубрат и кметството в Юпер организират конни състезания в четири гари. Кушиите ще се поведат от 10 ч. в местността „Червената бършина“  край кубратското село – съобщиха организаторите. Животните ще се състезават в категории на 1200, 1600, 1800 и 2200 метра.

публикувано на 16.03.19 в 08:17