Разиграха мощно земетресение

Снимка: Радо Стойков

„Земетресение“ с магнитуд от 7.5 по Рихтер разтърси Община Кубрат. Този сценарий се разигра днес в лудогорския град на демонстративна акция по спасяването на пострадали граждани в населените места в общината. Демонстрацията се осъществи в Спортната зала в Кубрат от екипи на пожарната, Центъра за спешна медицинска помощ в Кубрат и Разград, полицията и доброволческите формирования от града.

На демонстрацията присъстваха представители на общинското ръководство,  ученици и граждани. „Демонстративно изведохме 10 деца от спортното съоръжение, изнесохме дете на носилка и спасихме „човек“, затиснат в автомобила си под тежестта на паднало дърво, вследствие на земния трус вратите на автомобила бяха деформирани и се наложи да бъдат разрязани. След като пострадалите бяха откарани от екипите на Спешна помощ, автомобилът се възпламени. Бързата намеса на огнеборците загаси пожара“. Това разказа за Радио Шумен  Ивайло Иванов – началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кубрат.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Абритус - северната порта

Разград се бори за награди за туризъм

Община Разград е номинирана в две категории в класацията „Годишни награди в туризма 2018”. В категорията за туристическа атракция или обект се състезава Археологическия резерват "Абритус", а за туристическо събитие - Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Подробности за конкурса са публикувани в сайта..

публикувано на 15.11.18 в 16:06

Община Самуил с нова придобивка

Нов багер за 120 000 лева закупи Община Самуил за снегопочистването, каза кметът Бейтула Сали. Около десет машини ще разчистват пътищата през зимните месеци. При необходимост два камиона ще бъдат оборудвани с гребла, уточни той. „Техниката не е достатъчна при тежка зимна обстановка, но нямаме възможност да закупим машини“, коментира Сали. Ръководството..

публикувано на 15.11.18 в 14:14

В Самуил заплашват с протести

Жители на община Самуил са събрали подписка и заплашват с протести, ако на територията на общината бъде изградена лагуна за течна тор. "Такова намерение има ръководството на свинекомплекс в Исперих. Общинското ръководство не е издало разрешение за изграждане на съоръжението. Предстои дело в началото на декември в Разградския административен съд...

публикувано на 15.11.18 в 11:59

Задигнаха бутилки с уиски

Пари и алкохол са откраднати от апартамент в Разград. Жилището, собственост на 37-годишен мъж, е отключено с подбран или подправен ключ вчера. Задигнати са четири бутилки уиски и сумата от 300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 14.11.18 в 10:32

Нова детска площадка в Йонково

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри детска площадка в детската градина в исперихското село Йонково. Площадката е изградена с негово лично дарение, което включва комбинирана пързалка, люлка, клатушка и кошче за смет. С доброволен труд жителите са монтирали съоръженията. В детската градина се обучават 18 деца. Гюнай Хюсмен предостави..

публикувано на 14.11.18 в 07:07

Тертерчани oбнoвяват парка в селoтo си

Жители на кубратскoтo селo Тертер обновяват с доброволен труд парка в селото. Средства за ремонт в размер на 10 000 лева са спечелени по проект oт Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, уточни кметът Никoлай Иванoв. 12 дoбрoвoлци засадиха дръвчета, рoзи, тунии и целoгoдишни цветя. „Вече възстанoвихме oградата на..

публикувано на 14.11.18 в 07:02

Проверка на ремонтни дейности

Кметът на Разград Валентин Василев инспектира ремонтите в населените места в общината. Дейностите започнаха в края на септември - рехабилитация и кърпеж на улици и преасфалтиране на отделни участъци. Общата стойност на предвидените разходи е 145 800 лв. Изборът на улиците за ремонт е направен по предложение на кметовете на населените места, които са се..

публикувано на 13.11.18 в 16:15