Втора сбирка за снега

Снимка: Община Русе

Строг контрол на фирмите, ангажирани с организацията на подготовката за зимата, обеща кметът на община Русе по време на заседанието на Щаба за реакция при бедствия и аварии. Пламен Стоилов  постави акцент върху необходимостта от внимателно поддържане на новите настилки в града. Той заяви, че при увреждането им, нарушителите ще бъдат глобявани.

При усложнена зимна обстановка, водачите на превозни средства ще могат да ползват платените зони за паркиране безплатно, както и двата общински подземни паркинга (до "Монбат Арена" и до Доходно здание), с цел улесняване на техниката при почистването на малките улици.

Стоилов призова гражданите да бъдат съвестни и да се възползват от тази възможност. Той сподели още, че очаква силна ангажираност от кметовете на малките населени места и ръководителите на институциите, отговарящи за зимната обстановка в града.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Ценово

Автомобил по проект

Специализиран автомобил с висока проходимост за работа при тежки терени ще получи Община Ценово. Автомобилът е с интервенционно оборудване и е по проекта за трансгранично партньорство между Ценово и румънските общини Хотареле и Гряка срещу природни рискове. Проектът се осъществява вече девети месец и се финансира със 726 000 евро от Европейския..

публикувано на 25.04.19 в 14:14

Украсиха и Ценово

За първи път в центъра на Ценово е поставена украса за Великден. Пред народното читалище „Христо Ботев“ са сложени шарени яйца, великденски зайчета, малки пиленца и кошници с пъстри цветя. Идеята е на местни самодейци и читалищното настоятелство. Служителите на читалището сами са изработили, оцветили и монтирали фигурите, които са изцяло от..

публикувано на 24.04.19 в 15:55

За нормален трафик по празниците

Българските и румънските гранични служби, както и митническите подразделения от двете страни, са създали организация, която да облекчава преминаването на граничния пункт Дунав мост през празничните дни. Ще работят всички гишета за вход и изход. Ще има поставена временна нова хоризонтална маркировка за автомобилите и всички служби ще се..

публикувано на 24.04.19 в 15:19
УМБАЛ „Канев“ в Русе

Дарение за най-малките пациенти

Модерна апаратура получи като дарение педиатричното отделение на Университетската болница "Канев" в Русе. Това съобщиха от лечебното заведение. Осигурени са три инфузионни помпи и апарат за визуализация на вени на бебета и малки деца. Общата стойност на дарението е около 16 000 лева. Инфузионните помпи служат за дозиране на медикаменти и разтвори..

публикувано на 24.04.19 в 14:25

5,8% безработица в Русенско

Малко над 5900 безработни са регистрираните в бюрата по труда в Русенска област към края на март, съобщават от Регионалната служба по заетостта. Броят им намалява с 300 спрямо предходния месец. Нивото на безработица в региона е 5,8%. Най-висок е делът на хората без препитание в община Ветово – 27%, а най-нисък в община Русе – 3,3 на сто. Като..

публикувано на 24.04.19 в 11:05

Кръвта не стига

600 човека ежедневно се нуждаят от кръвопреливане в България, каза днес в Русе д-р Надежда Тодоровска – заместник генерален директор на БЧК. За да се задоволи тяхната потребност от кръв и кръвни продукти, е важно да има ясна стратегия как да се увеличат безвъзмездните дарители. В света 80 % от тях са хора, които са на работните си места или живеят в..

публикувано на 23.04.19 в 16:10

Възрастните шофьори на тестове

До края на годината трябва да се предприемат адекватни мерки, за да се намали броят на пътно-транспортните произшествия.Това заяви в Русе председателят  на Държавната агенция за пътна безопасност Малина Крумова. Като част от тези мерки са обезопасяване на инфрастуктурата, въвеждане на ограничителни системи, успокояване на движението в..

публикувано на 23.04.19 в 15:46