Втора сбирка за снега

Снимка: Община Русе

Строг контрол на фирмите, ангажирани с организацията на подготовката за зимата, обеща кметът на община Русе по време на заседанието на Щаба за реакция при бедствия и аварии. Пламен Стоилов  постави акцент върху необходимостта от внимателно поддържане на новите настилки в града. Той заяви, че при увреждането им, нарушителите ще бъдат глобявани.

При усложнена зимна обстановка, водачите на превозни средства ще могат да ползват платените зони за паркиране безплатно, както и двата общински подземни паркинга (до "Монбат Арена" и до Доходно здание), с цел улесняване на техниката при почистването на малките улици.

Стоилов призова гражданите да бъдат съвестни и да се възползват от тази възможност. Той сподели още, че очаква силна ангажираност от кметовете на малките населени места и ръководителите на институциите, отговарящи за зимната обстановка в града.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Грижа за хората с увреждания в Русе

Център за подкрепа на хора с увреждания и техните семейства изграждат в Русе. Той ще предоставя почасови, мобилни услуги, както и дневна и заместваща грижа. Финансирането на новата иновативна услуга е основно с европейски средства, като има предвидено и държавно финансиране. Община Русе е една от шестте общини конкретни бенефициенти, която е разработила и..

публикувано на 14.11.18 в 13:54

Световният ден за борба с диабета отбелязват в Русе

Световният ден за борба с диабета ще се отбележи в Русе с безплатно измерване на кръвната захар на площада на Централния общински пазар. От 11:00 до 13:00 часа екип от Вътрешно отделение към болница „Медика Русе" ще проведе контролните изследвания и ще информира гражданите за методите на профилактика, а домакините от „Общински пазари“ са осигурили..

публикувано на 14.11.18 в 07:45

Румъния ще почиства Дунав мост през зимата

Зимното почистване на Дунав мост обсъдиха в Русе областният управител Галин Григоров и новоназначения префект на окръг Гюргево - Адриана Пуцару. Тази година снегопочистването ще се осъществява от Румънската страна. Подписан е протокол с ангажиментите и отговорностите на съответните институции. На срещата присъстваха представители на Регионалната..

публикувано на 13.11.18 в 17:07

Покорихме Апалашката пътека в САЩ

Русенец е единственият българин покорил Апалашката пътека в САЩ. Петър Ванев представи днес провеждането на експедицията, която се осъществи с подкрепата на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“, Сдружение „Поломие“ и спонсори. Ванев стартира прехода си на 1 юни. За 109 дни той е преминал през 14 щата по източното крайбрежие на САЩ,..

публикувано на 13.11.18 в 14:37

Русенският университет с нови амбиции

Денят на Русенския университет - 12 ноември, бе тържествено отбелязан с поднасяне на венци пред паметника на неговия патрон Ангел Кънчев и откриване на изложба във фоайето на университета. „Направихме равносметка на изминалата година и отчетохме, че университетът става по-силен, по-мъдър и по-вдъхновен. Можем да отбележим едно много силно вписване на..

публикувано на 12.11.18 в 15:43

Русенският университет празнува

Деня на Русенския университет - 12 ноември - отбелязват днес във ВУЗ-а. Тържествата започват от 10 часа с поднасяне на венец пред паметника на Ангел Кънчев пред Ректората, след което (във фоайето на Ректората) е откриването на изложба с печатни и електронни издания и награждаване на авторите. Тържественото събрание, посветено на 73 години от създаването..

публикувано на 12.11.18 в 09:24

Продължава протестът на русенци

В Русе продължава протестът с искане за чист въздух в града. Участниците в него, които по-рано блокираха движението по Дунав мост, се преместиха пред завода за авточасти в града. Според русенци той е един от основните замърсители на града. Протестиращите бяха помолени от органите на реда да преместят автомобилите си, тъй като стотици товарни..

публикувано на 10.11.18 в 14:05