Ж. Иванова: Оставката на Симеонов е малката победа

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

„Това е малката победа“, заяви в ефира на радио Шумен Живка Иванова, представител на майките на деца с увреждания в Силистра, по повод подадената снощи оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Тя изрази надежда, че скоро в Народното събрание ще бъдат приети законите за хората с увреждания и за личната помощ, за които майките на деца с увреждания настояват отдавна. "Аз мисля, че има воля, трябва да има реформа и ние ще продължим да се борим тази реформа да се случи така, както трябва", коментира Иванова. Тя добави, че според нея протестите в страната няма да спрат. „Радвам се, че обществото се събуди, ние бяхме постоянни, но оттук нататък започва сериозната борба“, каза още  тя. Чуйте цялото интервю на Невена Николова:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в движението

Спират движението в двете посоки по АМ „Хемус“ в участъка от п. в. „Белокопитово“ до кръстовището при с. Панайот Волово утре от   23:00 ч. до 24:00 ч., съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Причината е монтаж на рамка за тол системата. За да не се затруднява трафикът през деня, късно вечерта ще се монтира рамката, която е с дължина 32 м,..

обновено на 19.06.19 в 09:26

Седмокласниците решават задачи

Изпитът по математика от външното оценяване на седмокласниците започна в 9 ч. днес. В Шуменска област се очаква теста да решават около 1380 ученици. Решаването на задачите и отбелязването на верните отговори отново става с черен химикал, тъй като проверката на изпитните работи ще бъде по електронен път. Времето за работа на седмокласниците е..

публикувано на 19.06.19 в 09:08

Шумен и три села без вода

От 9.00 часа днес (сряда) ще бъде преустановено водоподаването за гр. Шумен и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов. Това съобщиха от ВиК - Шумен. Причината е планиран ремонт на довеждащия магистрален водопровод от яз. "Тича" и ПС "1300". По предварителни разчети, водоснабдяването ще бъде възстановено в 06.00 часа утре (четвъртък).

обновено на 19.06.19 в 06:20

МБАЛ с воден резервоар

„МБАЛ - Шумен разполага със собствен воден резервоар. Количеството резервна вода ще стигне за нормална работа на болницата за едно денонощие. Проблеми ще има, ако няма вода по-дълго от предварителното обявеното от „ВиК“. Това каза за Радио Шумен директорът на най-голямото в областта  лечебно  заведение д-р Димитър Костов. Радио Шумен припомня,..

публикувано на 18.06.19 в 15:32

УСШ празнува половин век

Ученическата спортна школа "Хан Крум" в Шумен ще представи голям спортен спектакъл по повод 50-годишнината от създаването си. Това съобщи за Радио Шумен Валентин Савчев - директор на школата. "В спектакъла ще бъдат включени само деца от Ученическата спортна школа, в която развиваме 9 вида спорт. Всеки спорт ще бъде представен в рамките на 10 минути в..

публикувано на 18.06.19 в 13:36

КАТ на всеки километър

Засилени проверки по пътищата започват от днес до края на седмицата на територията на област Шумен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Специализираната полицейска операция е във връзка с увеличаването на тежките пътнотранспортни произшествия в страната и загиналите 15 души при катастрофи от 14 до 17 юни. Вниманието на пътните полицаи..

публикувано на 18.06.19 в 12:15
Д-р Петко Загорчев

Ако ни ухапе змия

В сезона на отпуските при разходка сред природата   е много вероятно да срещнете змии. От близо 20-те вида змии, срещани на територията на България, само ухапването от пепелянка и усойница може да бъде заплаха. Те са най-опасни за малки деца и по-възрастни хора, при здрав човек ухапването причинява сериозен дискомфорт, но няма пряка опасност за..

публикувано на 18.06.19 в 10:52