Изложба-базар в Радио Шумен

Снимка: Радио Шумен

Традиционната благотворителна коледна изложба-базар на предмети, изработени от децата, учителите и терапевтите от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен, ще бъде открита днес (06.12.) във фоайето на Радио Шумен, каза директорът на Центъра Мария Пенева.

"Нека заповядат всички, които желаят. Тя ще бъде изложена няколко седмици. Всеки слушател на Радио Шумен може да дойде и да си купи от нашите предмети. Събраните средства понякога използваме за почерпка на децата. Но по-голяма част от парите използваме за закупуване на материали, за да правим още такива прекрасни творения", посочи тя. 

Официалното откриване е от 17:30 ч. тази вечер в Радио Шумен. Базарът ще остане в сградата  на Радиото до края на 2018 г. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК авария на Пети полк

Авария по уличен водопровод е причината да няма вода в района около зала "Арена Шумен". Тя е възникнала в късния следобед, като в момента работата по отстраняването й продължава, обясняват от ВиК - Шумен. Очаква се водоподаването да бъде възстановено до 20:00 ч. днес.

публикувано на 19.02.19 в 17:12

Лъвски скокове в Шумен

20 петокласници от Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен участваха в състезанието „Лъвски скок“. В надпреварата, която се проведе днес във физкултурния салон на учебното заведение, децата направиха по три опита за скок от място. Първи при момчетата се класира Теодор Тодоров, а най-добър резултат при момичетата показа Цветелина Генова...

публикувано на 19.02.19 в 15:23

Вандали палят новите контейнери

Десет от новите контейнери за битови отпадъци в Шумен, които бяха поставени в северната част на града, вече са повредени. Работници от общинското предприятие по чистотата установиха на ул. „Ген. Драгомиров“ до сухата чешма запалени отпадъци и обгорени съдове. От общинската администрация напомнят, че през миналата година бяха закупени 725..

публикувано на 19.02.19 в 15:06

Музей в куфар

В контекста на 19 февруари мобилният образователен проект „Музей в куфар“ гостува в няколко шуменски училища и детски градини. В увлекателен разказ на Милена Андреева от къща музей „Панайот Волов“ децата от детска градина „Конче Вихрогонче“ бяха запознати с интересни истории от ранните години на Васил Левски. Малчуганите споделиха и своя прочит..

публикувано на 19.02.19 в 13:30

Шумен се поклони пред Левски

Стотици шуменци се наредиха днес пред паметника на Васил Левски с венци и цветя, за да почетат паметта му. Ритуалът бе организиран от Община Шумен  и шуменския Военен гарнизон. Слово за Апостола на свободата произнесе Красимира Чалъкова, уредник в къща музей „Добри Войников“. Стихове за Левски  прозвучаха в изпълнение на учениците от СУ “Васил..

публикувано на 19.02.19 в 12:57

Две каруци с крадени дърва

Две каруци с незаконно добита дървесина са задържани при проверки на горските стражари на територията на Шуменска област. Служителите на ДЛС „Паламара” са хванали нарушител, който транспортирал с каруца 1 куб. м дърва за огрев без документи. По случаят са съставени два акта. Други два акта и два констативни протокола са съставени при обход в..

публикувано на 19.02.19 в 11:45

Екоинспекцията разпореди

РИОСВ - Шумен даде предписания на кметовете да почистят речните корита. Мярката се предприема с цел превенция и във връзка с изискванията на Закона за управление на отпадъците. До всички кметове на общини в Шуменска и Търговищка област са изпратени писма, в които се дава срок до 21 март да бъдат набелязани неотложни дейности. При констатиране на..

публикувано на 19.02.19 в 11:40