Край на безводието до дни

До няколко дни проблемът с липсата на вода по силистренските улици "Константин Иречек", "Панарет" и "Мъченик Дазий" ще бъде решен. Това заяви за Радио Шумен зам.-кметът на община Силистра инж. Тихомир Борачев. Според него, проектът за водоснабдяване на тези улици е с давност близо 10 години. От толкова години са и жалбите на живеещи в района. След административната процедура за одобряване на проекта за водоснабдяването на трите улици, полагането на тръбите започна преди седмици и вече е към своя край, каза инж. Борачев.

"Почти на 90% е завършен обектът. От фирмата изпълнител ме уверяват, че до няколко дни ще бъдат напълно завършени изкопните работи. Надяваме се днес на по-голяма част от хората да бъде пусната питейната вода. Смятам, че можем да приключим успешно тази година и напролет да положим бетонова замазка на улицата", посочи той.

Борачев уточни, че преди началото на дейностите, хората, които живеят на тези улици, са били официално предупредени, че няколко дни ще са без вода.

"Реализацията на проекта не е закъсняла. Ние просто се сблъскахме с редица административни изисквания, които не можеше да се прескочат, тъй като законът трябва да се спазва", каза в заключение зам.-кметът на Силистра инж. Тихомир Борачев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят асансьори

Училища, институции, спортни клубове, фирми и граждани от Силистра ще се включат в кампанията „Ден без асансьори“. Координатор и организатор на инициативата за града е Сдружението „Дуросторум-Дръстър-Силистра“. На 24 април символично ще бъдат „затворени“ асансьорите в обществени сгради в града, а доброволци ще призовават всеки да използва стълбите..

публикувано на 16.04.19 в 16:34

Имаш бизнес идея?

Онлайн конкурс за млади предприемачи на тема "Имам бизнес идея!" организират Министерският съвет и 27-те Областни информационни центрове в страната. В надпреварата могат да участват ученици на възраст от 14 до 18 години. Те трябва да създадат видеоклип и да представят своята бизнес идея в специално създадено събитие във фейсбук „Онлайн конкурс..

публикувано на 16.04.19 в 15:33

Изгониха съветник за отсъствия

Районната избирателна комисия в Силистра  е прекратила пълномощията на общинския съветник от листата на БСП в Силистра Георги Ивов Кирилов, съобщиха от комисията. Причина за това решение са отсъствия на общинския съветник от заседания на Общинския съвет и постоянните комисии, за което той е изпратил заявления за служебен ангажимент, но не е представил..

публикувано на 16.04.19 в 11:39

Отново дрогиран зад волана

37-годишен мъж е задържан за притежание на наркотични вещества, съобщават от полицията в Силистра. По ул. „Добрич“ в Силистра мъжът е бил зад волана на лек автомобил „Форд“, когато бил спрян за проверка. С техническо средство е било установено, че той шофира след употреба на канабис, а при претърсване в автомобила му са били намерени около 64..

публикувано на 16.04.19 в 11:21

Най-добрите автомонтьори

Отборът на Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра е на първо място в отборното комплексно класиране в националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС” в София, съобщиха от училището. Отборът е завоювал тази победа сред други 6 отбора от страната - победители в регионалните кръгове на състезанието...

публикувано на 15.04.19 в 16:50
Милен Пенчев, директор на териториалното поделение на НОИ в Силистра, на делото в Специализирания наказателен съд в София за мерките за неотклонение на трима от обвиняемите за източване на бюджета на института.

Шефът на НОИ - Силистра остава

Специализираният наказателен съд отказа да отстрани от длъжност директора на НОИ - Силистра Милен Пенчев. Съдът обаче уважи искането на прокуратурата за отстраняване на сочената за съучастничка Стоянка Симеонова, която е началник на отдел „Пенсии“ в силистренската структура на НОИ. Двамата са обвинени за участие в организирана престъпна група..

публикувано на 15.04.19 в 13:03

Силистра и космосът

Силистра е свързана с историята на българската авиация и космонавтика. През 1979 година местният завод "Оргтехника" е изпълнил важни поръчки за програмата "Интеркосмос". В Звездното градче е изпратен комплект от печатни платки за космическа електронна апаратура, произведени по специална технология. За подготвящите се български космонавти е изработен..

публикувано на 12.04.19 в 13:37