Край на безводието до дни

До няколко дни проблемът с липсата на вода по силистренските улици "Константин Иречек", "Панарет" и "Мъченик Дазий" ще бъде решен. Това заяви за Радио Шумен зам.-кметът на община Силистра инж. Тихомир Борачев. Според него, проектът за водоснабдяване на тези улици е с давност близо 10 години. От толкова години са и жалбите на живеещи в района. След административната процедура за одобряване на проекта за водоснабдяването на трите улици, полагането на тръбите започна преди седмици и вече е към своя край, каза инж. Борачев.

"Почти на 90% е завършен обектът. От фирмата изпълнител ме уверяват, че до няколко дни ще бъдат напълно завършени изкопните работи. Надяваме се днес на по-голяма част от хората да бъде пусната питейната вода. Смятам, че можем да приключим успешно тази година и напролет да положим бетонова замазка на улицата", посочи той.

Борачев уточни, че преди началото на дейностите, хората, които живеят на тези улици, са били официално предупредени, че няколко дни ще са без вода.

"Реализацията на проекта не е закъсняла. Ние просто се сблъскахме с редица административни изисквания, които не можеше да се прескочат, тъй като законът трябва да се спазва", каза в заключение зам.-кметът на Силистра инж. Тихомир Борачев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Трети ден дирят Боян

Без резултат продължава издирването на 16-годишния Боян Маринов, който изчезна във водите на Дунав край Силистра. В акцията участват граничните служби на България и Румъния. Според свидетели на трагедията, при настоящото високо ниво на реката и бързите течения, вероятността тялото да бъде намерено в българската акватория е малка. Боян, който е..

публикувано на 20.06.19 в 11:11

Пръскат срещу комари

Наземна обработка срещу комари ще бъде направена на територията на град Силистра. Това съобщават от местната администрация. Третирането ще бъде на 21 и 22 юни. Пръскането ще се извърши в часове от 22 ч. на 21 юни до 5.00 ч. на 22 юни. Препаратът за обработката е "Ротрин 200".

публикувано на 20.06.19 в 10:05

Уволнение грози пияния шофьор

Районната прокуратура в Силистра ръководи бързото производство срещу шофьора, управлявал училищен автобус, след като употребил алкохол. Вчера при проверка в дунавския град полицаите засякоха водач на училищен автобус, който е с 1,25 промила алкохол в кръвта.  Най-вероятно мъжът ще бъде уволнен, каза днес директорката на Основно училище „Отец Паисий“..

публикувано на 19.06.19 в 15:47

Санирането продължава

Нови 6 блока ще бъдат санирани в Силистра по европейска програма. Строително- ремонтните работи вероятно ще започнат през пролетта на 2020 г. Собствениците на жилищата няма да плащат нищо. Всичко по ремонтите ще бъде за сметка на проекта. „След като се убедиха в ползата при вече санираните 15 блока в Силистра, гражданите станаха по-активни и..

публикувано на 19.06.19 в 13:56

Уреждане на сметки с нож

55-годишен мъж е задържан, след като нанесъл тежка телесна повреда на свой съселянин. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Произшествието е станало вчера около 11:30 ч. в село Кайнарджа. Според първоначалната информация, нападателят пробол в корема на 53-годишен мъж заради неуредени лични отношения. Пострадалият е настанен в..

публикувано на 19.06.19 в 10:45

Издирват отнесено от Дунав момче

Днес ще продължи издирването на момчето, което изчезна снощи във водите на река Дунав край Силистра. Румънските власти също са предупредени, че ще се извършват действия по издирване, като им е подадено и описание на лицето, в случай че тялото бъде открито на тяхна територия. „Исканията за включване на водолази е добре да се направят..

публикувано на 19.06.19 в 09:22

Пеликанчетата вече ловят риба

Излюпените в средата на март къдроглави пеликани в резерват „Сребърна“ вече са напълно самостоятелни, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. Те плуват, ловят риба и правят облитания. Останалите птици, които са били обезпокоени от навлизане на енотовидно куче в колонията, са загнездили в източната част на резервата. Те..

публикувано на 18.06.19 в 16:29