Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Цанева представя "Високосният ден"

Габриела Цанева представя днес в Регионална библиотека "Любен Каравелов" осмата си стихосбирка "Високосният ден". Срещата е от 17:30 часа при вход свободен. Книгата е издадена от издателство "Захари Стоянов". Цанева е родена в Русе, завършила е Математическа гимназия "Баба Тонка". Доктор е на техническите науки. По-късно завършва право и работи като адвокат в Софийската адвокатска колегия. Още можете да чуете от интервюто с Габриела Цанева, записано за предаването "Без рамки" на Радио Шумен.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Емоции от първа необходимост

В русенския театър започнаха репетициите на „Емоции от първа необходимост“ – авторски музикален спектакъл по фрагменти от „Страх и мизерия в третия райх“ на Бертолт Брехт.  Режисьор е Ева Данаилова - носител на наградата за млад режисьор "Слави Шкаров" през 2023 г. Темата на спектакъла е изборът, който всекидневно правим.  Участват Ивайло Драганов,..

публикувано на 18.03.24 в 09:14

Отново промяна във фестивала

Музикалният фестивал „Мартенски музикални дни“ ще бъде открит тази вечер в Русе. 63-тото издание на форума трябваше да започне петък, но беше отложено с два дни заради кончината на патриарх Неофит и обявения национален траур. Промяна се наложи и днес – началото на фестивала трябваше да бъде с концерт на цигуларя Светлин Русев и на пианистката..

публикувано на 17.03.24 в 16:16

Започват Мартенските музикални дни

Музикалният фестивал „Мартенски музикални дни“ ще бъде открит тази вечер в Русе. 63-тото издание на форума трябваше да започне на 15 март (петък), но беше отложено с два дни заради обявения национален траур заради кончината на патриарх Неофит. Началото на фестивала ще бъде с концерт на  цигуларя и почетен гражданин на Русе Светлин Русев и пианистката..

публикувано на 17.03.24 в 12:47

Cool Den - между клип, концерти и нов албум

Група Cool Den пусна нов клип по песента си „Време е“. В него са включени кадри от концерти и сцени с трупа за огнен театър, заяви за Радио Шумен вокалът на Cool Den Никола Симеонов. Припомняме, че рок бандата има зад гърба си два успешни албума и множество участия в концерти и фестивали. До края на пролетта се очаква да бъде издаден и трети авторски..

публикувано на 14.03.24 в 16:19
Кремена Димитрова

Баби на фокус

В библиотеките и книжарниците в страната вече може да се открие сборникът „Баба“. В него е включена художествена проза от различни български автори, сред които и свързаните с Шумен Владислав Христов и Йорданка Белева. Съставител на изданието е Кремена Димитрова. Тя е завършила специалност "Културология" в Софийския университет и "Театрознание" в..

публикувано на 14.03.24 в 16:08

Памет за Владигеров

Симфониета - Шумен почита българския композитор Панчо Владигеров (1899-1978) с концерт.  Събитието под надслов „125 години Панчо Владигеров“ ще се състои на 14 март от 18:35 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“. На диригентския подиум застава маестро Славил Димитров. Заедно с оркестъра на Симфониета той ще отведе публиката на музикално пътешествие през..

публикувано на 14.03.24 в 09:30

Парченце от луната

Магическа приказка с акробатика, танци и рок музика ще гостува в Русе на сцената на кукления театър.   В неделя, 17 март , от 11:00 и 12:30 часа малките зрители ще могат да гледат постановката „Парченце от луната“ на Държавния куклен театър – Стара Загора. Спектакълът е подходящ за деца над 6-годишна възраст и впечатлява с визуалните си ефекти..

публикувано на 13.03.24 в 08:51