Ремонтират болницата във Върбица

4
Снимка: Община Върбица

Строителството на болницата във Върбица започна. Ще бъде възстановена порутена болнична сграда, строена преди 40 години. В момента хората от една от най-бедните общини в България са принудени да пътуват за медицинска помощ  до  Шумен, който е отдалечен на 60 километра. 

До 2 години новата болница трябва да заработи, планира кметът на Върбица Мердин Байрям. След приключване на строителните работи за лечебното заведение ще бъдат закупени обзавеждане и съвременна медицинска апаратура. Болницата ще разполага със стационар с най-малко 10 легла и малка операционна зала, в която да се извършват леки хирургични интервенции.

Финансирането от близо 5 милиона лева ще бъде осигурено от общината чрез нисколихвен кредит и собствени приходи. Да работят там ще бъдат поканени студентите по медицина от Върбица, на които общината осигурява стипендии за обучение.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Царски фигури в 3D формат

„Петър и Мария – василевси на българите“ се казва най-новата туристическа атракция  на археологическия музей „Велики Преслав“. Тя представлява фотокът с фигурите на цар Петър и царица Мария, изработени в реални размери в 3D формат. Възстановката пресъздава момент от влизането на българските василевси в Тронната зала, преминавайки под арките на..

публикувано на 24.03.19 в 14:25

Слънчева неделя

Днес времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, по крайбрежието в следобедните часове ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, в района на Шумен около 15 градуса, а по брега на морето от 10 до 13. И утре ни очаква слънчево време, температурите ще се повишат, като на..

публикувано на 24.03.19 в 08:15

Помощ за Николай Чолаков

Николай Чолаков, който в края на миналата година претърпя тежка автомобилна катастрофа, продължава да се бори за пълното си възстановяване. В началото на октомври миналата година край Девня 28-годишният ветеринар Николай Чолаков от Шумен претърпя зверска катастрофа. В следствие на инцидента младият мъж бе в медикаментозна кома, с множество..

публикувано на 23.03.19 в 16:20

Пролетно настроение в село Ивански

Близо двайсет ученици от втори, трети и четвърти клас се включиха днес в уикенд училището в село Ивански под мотото “Добре дошла пролет”. Под ръководството на своите учители Светла Мутафчийска, Пенка Йорданова, Боряна Ранкова и Светослав Маджаров в залите на новия учебен център на Обединеното училище “Христо Ботев” учениците проведоха..

публикувано на 23.03.19 в 14:24

Статистиката започва Наблюдението на домакинските бюджети

90 домакинства от Шуменска област ще участват в Наблюдението на домакинските бюджети, което Националният статистически институт започва от началото на април. Изследването е ежегодно и е най-старото извадково статистическо наблюдение в България, уточняват от Статистиката. Домакинствата попълват дневници за получените доходи и направените разходи през..

публикувано на 23.03.19 в 10:27

Децата и водата

Победителите в конкурса „Водата – извор на живот“ на ВиК-Шумен бяха наградени на специална церемония. Тя се проведе в Художествена галерия “Елена Карамихайлова” на днешния Световния ден на водата – 22 март. В надпреварата се включиха над 700 участници от цяла България, които представиха свои рисунки, макети, музикални и литературни произведения...

публикувано на 22.03.19 в 17:04

Топла храна за повече хора

Домашният социален патронаж във Велики Преслав увеличи броя на ползвателите на топлата кухня. Храна вече получават 250 души от града и селата Имренчево и Мостич. Това стана възможно със завишението на бюджета на 245 000 лв. и с приключването на ремонтите в сградата. В продължение на две години Патронажът подобрява условията за работа, поднови..

публикувано на 22.03.19 в 16:34