Остава левчето за час на паркинга

Снимка: Никола Смиленов

Цени за паркиране в община Шумен да гласува Общинският съвет на сесията на 31 януари, предлага кметът Любомир Христов. 

1 лев на час остава цената за паркиране на лека кола на общински паркинг. 2 лева на час е цената за микробус, а 6 лева за автобус и товарен автомобил. За абонаментно паркиране на един паркинг по избор на лек автомобил таксата ще бъде 40 лева на месец, а за право на ползване на  всички общински паркинги таксата е двойна - 80 лева на месец. 300 лева е годишната цена  за абонаментно паркиране на личен автомобил на един паркинг, 400 лева годишно ще плащат желаещите да паркират колата си на всички паркинги. Цената на абонаментната карта за личните автомобили на служителите на общинската администрация, кметове и кметски наместници от община Шумен, служителите на държавните структури - съдебна власт, прокуратура, МВР, НСС, НАП, областна управа, културни институции да бъде в размер на 35 процента от определената за граждани на един паркинг по избор и на 50 процента от определената цена за абонаментно паркиране на всички паркинги, се предлага в докладната записка. Преференциите ще се ползват след направени писмени искания от съответните административни ръководители до кмета на община Шумен.

Съветниците трябва да утвърдят и цени за ползване на денонощните общински паркинги.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пет градини ще работят през август

Кметът на Община Шумен Любомир Христов се срещна днес с представители на детските заведения и на обществените съвети към тях за да обсъдят графиците за летните месеци. На срещата стана ясно, че през август ще работят пет детски градини. Това са "Слънце", "Брезичка", "Светулка", "Дружба" и "Пролетна дъга". Кметът Христов поиска от представителите на..

публикувано на 22.05.19 в 18:27

Децата в грижа за природата

Над 100 деца се включиха в инициативите на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Шумен по повод Международния ден на биоразнообразието. Специалистите посрещнаха първокласниците от II Основно училище „Д-р Петър Берон“ по повод 22 май – Международния ден на биологичното разнообразие. Малчуганите се запознаха с работата на..

публикувано на 22.05.19 в 18:08

"Капанчетата" на центъра изчезват

Започна частична подмяна на плочките по централната пешеходна зона в Шумен. Дейностите се изпълняват от строителна фирма, с която Общината има сключен договор. Ремонтът ще обхване и дъждоприемните шахти, които създават неудобства за минувачите. Подмяната на старите и изпочупени тротоарни плочки и поставянето на нови на мястото на липсващите започна..

публикувано на 22.05.19 в 16:51

Ученици в РИК

При засилен интерес премина днешният Ден на отворените врати в Районната избирателна комисия в Шумен, каза   говорителят Дилян Нанев. Дни преди изборите за Европейски парламент ученици от Природоматематическата гимназия в града посетиха комисията, където им бе разяснена технологията на изборния процес. Младите хора се интересуваха от..

публикувано на 22.05.19 в 14:46

Прокуратурата се прицели в стрелеца

Окръжната прокуратура в Шумен наблюдава досъдебно производство за опит за убийство, извършен в условията на домашно насилие, за който ви информирахме. След 5 ч. сутринта 30-годишен мъж направил опит да убие бившата си съпруга. Инцидентът е станал в околностите на Шумен. Изяснява се видът на оръжието, с което е бил извършен опитът за убийство на..

публикувано на 22.05.19 в 13:51

МБАЛ - Шумен топи дългове

Финансовата загуба МБАЛ - Шумен за миналата година намалява с около 1 милион лева. Това става ясно от отчета за дейността на дружеството през 2018 г., който ще бъде разгледан от шуменските общински съветници. „Оптимизирани са дейността и щатното разписание. За първото тримесечие на тази година имаме печалба от 72 000 лева. Това каза директорът на..

публикувано на 22.05.19 в 13:22

Бивш съпруг стреля по жена си

Сигнал за простреляна жена е получен в полицията в 5:10 ч. тази сутрин. "Тя е приета в шуменската болница за интервенция, не е сериозно пострадала“, заявиха от Областната дирекция на МВР. Жената е била наранена при изстрел с оръжие от бившия й съпруг на път за работа. По първоначална информация, пострадалата има рана в областта на ухото ...

публикувано на 22.05.19 в 11:37