Тежка верижна катастрофа

| обновено на 05.02.19 в 09:58
Снимка: БНТ

Ограничено е движението по магистрала „Струма“ в участъка Ново Делчево - Сандански в посока София поради тежката верижна катастрофа. Обходният маршрут е: пътен възел Ново Делчево – Рибник. Автомобилите се отклоняват още от пътен възел Петрич през селата и се включват отново на главен път Е-79 на пътен възел Струмяни.

Около 8 часа тази сутрин в участъка е станала тежка верижна катастрофа с около 20-25 автомобила. Един човек е загинал, а много са пострадали. Според първоначална информация, загиналият човек се е опитвал да спре движението, но е бил блъснат от товарен автомобил.

Според данни на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград, всички пострадали вече са извадени от автомобилите и се транспортират до болниците в Петрич и Сандански. Причина за тежкото произшествие вероятно са гъстата мъгла и хлъзгавата пътна настилка в региона.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Без ток на 14 октомври

Заради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, от днес – 14.10 до 17.10 от 8 до 17 ч. са възможни смущения на електрозахранването в района разградските села Костанденец и Сваленик и гр. Цар Калоян; ПС на ВИК, ВЕИ и базови станции на мобилните оператори, намиращи се на територията на посочените..

публикувано на 14.10.19 в 06:30

Празнуваме Петковден

На 14 октомври Православната църква чества паметта на Света Петка Българска (Търновска, Епиватска). Тя е почитана още от гърци, сърби, румънци. Известна е още като Света Параскева - името идва от "петък", Разпети петък. Деня на кръстната смърт на Христос. Име символ на страдание и надежда. В храмовете иконата и обикновено е до тази на Света..

публикувано на 14.10.19 в 06:27

Топло време

И днес ще е предимно слънчево, на места мъгливо или с ниска слоеста облачност. Във вътрешността ще е тихо, а по Черноморието ще духа слаб вятър от изток. Времето остава топло за сезона с температури между 22 и 27 градуса, за Шумен очакваните стойности са 25 градуса.

публикувано на 14.10.19 в 05:33

Проект "Родители в заетост" с нов прием

Нов прием по проекта „Родители в заетост“ стартира Агенцията по заетостта чрез Бюрата по труда. Документи ще се приемат до изчерпване на финансовия ресурс. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. Той помага на родителите с малки деца да се върнат на..

публикувано на 13.10.19 в 12:34

Неделно слънце

Днес ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места - мъгливо или с ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от юг - югоизток и температурите ще се повишат с още градус - два. Максималните ще са между 23 и 28, за Шумен около 25 градуса.

публикувано на 13.10.19 в 07:34

Отлично представяне на Вокална формация "Божур"

   Вокалната формация "Божур" при Народно читалище  "Стилиян Чилингиров - 1963" - Шумен, с ръководител Людмил Ковачев,  безапелационно завоюва първото място и лауреатско звание на 20-я юбилеен фестивал на градската песен "Мара Врачанка" - Враца. С първо място и званието "Лауреат" бе отличен и дуетът Теодора Димитрова и Димитър Вичев...

публикувано на 12.10.19 в 20:44

Слънчева събота - 12 октомври

Днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще има мъгла, или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб южен вятър, по крайбрежието следобед – до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, за Шумен – около 22.

публикувано на 12.10.19 в 08:25