Наградата на херцога

Снимка: фесионална земеделска гимназия „Добруджа“

Професионалната земеделска гимназия „Добруджа“ в Силистра е първото училище в областта, което се включва в „Международната награда на Херцога на Единбург – България“. Това съобщи директорът на гимназията Пламен Славов.

През ноември в Русе са обучени четирима лидери за работа с учениците в гимназията – трима учители и един представител на настоятелството.

Международната награда на херцога на Единбург е програма за личностно развитие за млади хора от 14 до 24-годишна възраст. Те си поставят лични предизвикателства в три направления – доброволчество, придобиване на ново умение и спорт. Дейностите се изпълняват за различен период от време в зависимост от нивото, което покрива участникът – бронз, сребро и злато.

Програмата се реализира от 2014 година от  фондация, лицензирана да предоставя и координира Наградата в България.ВИЖТЕ ОЩЕ

И Силистра на крак заради чумата

Областната епизоотична комисия в Силистра набеляза днес нови мерки срещу разпространението на африканска чума след положителната проба в Девня. Съобщено беше, че населени места от общините Кайнарджа, Алфатар, Силистра и Ситово влизат в така наречената инфектирана зона. В нея са в сила 15 условия, свързани с придвижване на домашни свине и свине от..

публикувано на 21.02.19 в 17:02

Да развеем българското знаме

С инициатива „Да развеем българското знаме“ Община Силистра призовава гражданите да се включат в проявите за Трети март. Церемонията за отбелязване на националния празник на България ще започне с ритуал за издигане на националния трибагреник на централния градски площад. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметниците на Стефан Караджа, Капитан..

публикувано на 21.02.19 в 12:37

Мъж прободен в слабините

24-годишен мъж е заподозрян за причиняване на средна телесна повреда, съобщават от Областната дирекция на МВР - Силистра. Малко преди 4 ч. тази сутрин в игрална зала в Дулово след възникнало спречкване той нанесъл прободна рана в областта на слабините на 28-годишен мъж. Пострадалият е настанен в болница, няма опасност за живота му. По случая е..

публикувано на 21.02.19 в 12:11

Издирват неимунизирани деца

91% от 13-месечните бебета в Силистренска област са имунизирани с комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола. Това показва справка на Регионалната здравна инспекция за миналата година. При 12-годишните деца обхватът е 87 на сто. Според специалистите, данните са незадоволителни, тъй като процентът трябва да е около и над 95. Заради..

публикувано на 20.02.19 в 09:15

Бракониери с моруна гигант

Служители на Отдел „Рибарство и контрол – Централен Дунав” при Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултура (ИАРА) заловиха днес бракониери, извадили от водата 200-килограмова моруна в района на Силистра. „Рибата е жива и е пусната обратно във водите на река Дунав, а по случая се води дознание“, съобщи изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р..

публикувано на 19.02.19 в 14:45

16 000 в торбата

66-годишен от село Нова Черна е ощетен с 16 000 лв. от телефонни измамници. На 13 февруари той се доверил на телефонно обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, и приел да участва в акция за залавяне на измамници. Сложил в торба наличните си пари и я оставил до табелата на изхода на селото в посока Русе с уверението, че сумата ще му..

публикувано на 19.02.19 в 10:12

Силистренци пак се вдигнаха на протест

Против промените в Избирателния кодекс и партийните назначения се обявиха граждани на Силистра, които днес излязоха на протест. Гражданският акт на недоволство се организира от неформалната група „Протест Силистра“. Участниците се вдигнаха срещу повишаване на данъците и таксите. Протестиращите разпространяваха листовки с призиви за достоен..

публикувано на 17.02.19 в 15:49