Почистват край пътищата

5
Снимка: Община Разград

Продължава почистването на треви и клони в Община Разград.

Днес директорът на Общинското предприятие „Паркстрой“ Валентин Стоянов провери на място как се премахват отпадъците в прилежащите площи край пътя за Търговище, които стесняват пътното платно и ограничават видимостта на водачите. 

Освен храсти и клони, се премахват също наносни образувания до бордюрите на пътя. Почистването на търговищкия път ще се извърши в участъка от кръстовището на бул. “Априлско въстание“ до края на регулацията на града.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ретро бижута на колела

73 ретро автомобила и мотоциклети от цялата страна участваха в четвъртия ретро парад в Кубрат. Събитието беше под патронажа на Авто-мото ретро клуб „Хан Кубрат“ и Община Кубрат. „Купата на кмета“ спечели „Лада“ от 1986 година, собственост на Георги Радев от Кубрат. Първата награда е за русенеца Валентин Василев с „Мерцедес Бенц“ от 1927 година...

публикувано на 25.05.19 в 16:14

Плакети за отличници

Кметът на Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов наградиха днес отличниците на Випуск 2019. 128 зрелостници, които завършват средното си образование с успех над 5,50, получиха по един плакет.  „От утре за вас животът започва по съвсем различен начин, желая ви успешна реализация. Тук, сред вас, може би са..

публикувано на 25.05.19 в 15:13

Промяна в движението заради изборите

Част от улица „Кирил и Методий“ в Разград ще е затворена за движение днес и утре заради провеждането на  изборите за членове на Европейския парламент , информират от полицията. Ограничението ще важи за участъка от улица „Цар Асен“ до улица „Васил Левски“ днес от 12,30 ч. до 17 ч. и утре след 20 ч., когато се очаква да бъде обявен краят на изборния..

публикувано на 25.05.19 в 11:10

Още нови патрулки

Областната дирекция на МВР-Разград получи четири нови автомобила „Шкода”. Те са предназначени за патрулно-постова дейност и вероятно ще бъдат насочени към четирите районни полицейски управления. Колите „Шкода Рапид” са снабдени с лайтбар и допълнително оборудване, необходимо за работата на патрулите. Маркирани са с герба и надписите на Министерство..

публикувано на 22.05.19 в 16:29

6600 заличени от списъците

47 053 души от Разградска област са включени в избирателните списъци за предстоящия евровот на 26 май. Това съобщиха от РИК. 1390 са младежите, които са навършили или предстои да навършат 18 години до деня на изборите. 264 избиратели са вписани да гласуват по настоящ адрес. От списъците по различни причини са заличени над 6600 души. За..

публикувано на 22.05.19 в 13:37

Опит за подкуп на КАТ

47-годишен мъж от благоевградското село Сатовча опитал да подкупи служители на Пътна полиция. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Управляваният от него автомобил е спрян за проверка в село Райнино, община Исперих. Установено е, че водачът не е поставил обезопасителния си колан. За да избегне глобата, шофьорът предложил 20 лв...

публикувано на 22.05.19 в 11:22

Откриват училищно радио

Училищното радио на Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград ще бъде официално открито днес преди училищното тържество за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Събеседници в първото предаване на училищното радио ще бъдат доайенът на разградската радиожурналистика Благосвеста Борисова и младата репортерка..

публикувано на 22.05.19 в 09:58