Един достоен българин от Каспичан

Снимка: Архив

84-годишният Стойчо Стойчев от Каспичан е в списъка на достойните българи, отличени от вестник „24 часа“.

Слушателите на Радио Шумен познават дядо Стойчо, който преди няколко месеца направи лично дарение от 50 000 лева на църковното настоятелство на строящия се храм “Св. Пантелеймон и Св. Седмочисленици” в град Каспичан.

Дарителят има скромни желания. Чуйте какви са те от разговора на Мина Денева  със Стойчо Стойчев.
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-добре без Великбритания

Какви са поуките, които Европа трябва си вземе от предстоящия Брекзит? Откриват ли се нови възможности пред съюза или се задава криза на доверие в общия проект? Възможен ли е сценарият, след като Великобритания напусне Европейския съюз – да я последва и Италия? Отговори на тези въпроси потърси Стоян Стоянов от проф. Добромир Добрев, преподавател по..

публикувано на 18.03.19 в 16:28

Парченцата на семейния пъзел

Травматичните събития в рода на човек като убийства, участие във военни действия, измами, аборти оказват влияние върху фамилната система, твърди създателят на семейните констелации Берт Хелингер. Методът показва, че не всичко, което се случва в живота на човек, е резултат на неговите действия, а може несъзнателно да повтаря съдбата на член от..

публикувано на 18.03.19 в 12:11

Гората през детските очи

През далечната 1925 г. се приема поредният нов Закон за горите, чрез който се учредява Първия празник на залесяването. Според запазените от тогава архиви, законът е урежда два празника на залесяване през годината - единият през есента, а другият през пролетта. Всеки по-възрастен от 15 години български гражданин трябвало да засажда най-малко по 5..

публикувано на 15.03.19 в 15:44

Отсрочката за Брекзит не успокои българите на Острова

След политическата драма, която се разигра в британския парламент през последните месеци, вчера депутатите поискаха отсрочка за датата на Брекзит. Така Великобритания няма да напусне Европейския съюз след две седмици. Как българите в Обединеното кралство приеха новината? Какво е икономическото лице на развода? Защо в мобилните съобщения, потвърждаващи..

публикувано на 15.03.19 в 15:04

Недоволство в МВР

Полицаи, пожарникари и спасителите са готови за протестни действия. Това каза в интервю за Радио Шумен председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Причината за недоволството е, че униформените няма да получат обещаното им увеличение на заплащането на нощния труд. В края на седмицата министърът на вътрешните работи Младен..

публикувано на 15.03.19 в 14:59

Световен ден на потребителя

Днес светът отбелязва Световния ден за правата на потребителите. Пазаруването за някои е приятно занимание, за други необходимост, но може да се превърне и в кошмарно изживяване, особено ако не сме запознати с правата си. А практиката показва, че правата на потребителите често са нарушавани в различни сфери.  Всяка година Световният ден за правата..

публикувано на 15.03.19 в 13:41

В търсене на пътя

Доизграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка от Белокопитово до Буховци е приоритетен обект за региона. Това каза при посещението си в Шумен заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той заяви, че до края на април се очаква да започне строителството на 15 км от участъка, което беше забавено от..

публикувано на 14.03.19 в 15:09