Един достоен българин от Каспичан

Снимка: Архив

84-годишният Стойчо Стойчев от Каспичан е в списъка на достойните българи, отличени от вестник „24 часа“.

Слушателите на Радио Шумен познават дядо Стойчо, който преди няколко месеца направи лично дарение от 50 000 лева на църковното настоятелство на строящия се храм “Св. Пантелеймон и Св. Седмочисленици” в град Каспичан.

Дарителят има скромни желания. Чуйте какви са те от разговора на Мина Денева  със Стойчо Стойчев.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов стартира нова преса в „Алкомет“

Единствената по рода си преса за алуминиеви профили на Балканите заработи в „Алкомет“ АД. Съоръжението бе включено в действие от премиера Бойко Борисов. Пресата е на стойност 50 млн. лв. Тя е произведена в Германия. Подробностите в репортажа на Стоян Стоянов. 

публикувано на 17.05.19 в 17:57

Един ден в неонатологията

Приключи първият ден от инициативата Дни на отворените врати в отделението по неонатология в Многопрофилната болница в Шумен. Поводът е Световният ден на кенгуру грижата, който отбелязваме днес. Млади бъдещи майки от училището за родители в Шумен бяха в отделението и разговаряха с лекарите и акушерките, разгледаха стаите и кувьозите. Младите..

публикувано на 15.05.19 в 13:49

Стефан Цанев и цигулката на Бога

Гост-звездата на театралния фестивал „Нова българска драма“ в Шумен тази година е Стефан Цанев. Известният автор   участва в творческия диалог за съвременна българска драматургия. А тази вечер от 19 ч. в голямата зала на шуменския театър ще се играе постановката му „Цигуларката на Бога“ с участието на неговата съпруга актрисата Доротея Тончева...

публикувано на 13.05.19 в 13:43
 проф. Уилям Федер

Славистиката като лукс

Палеославистът проф. Уилям Федер от Холандия гостува на студентите и преподавателите от Факултета по хуманитарни науки и Научния център „Преславска книжовна школа“ в Шуменския университет. Преди година ученият дари цялата си лична библиотека на висшето училище, която тежи 1 тон и съдържа ценни издания на английски и немски език. Специалистът по..

публикувано на 13.05.19 в 13:38

ШУМЕН ПРАЗНУВА!

На 11 май Шумен празнува! Най-ранно документираното светско честване на Светите братя Кирил и Методий се е състояло именно в Шумен   през 1813 година, факт който многократно бе подчертан днес в празничните слова. Това е и поводът, датата да бъде избрана за ден на града ни. В репортажа на Христина Димитрова проследете тържествените събитията от..

публикувано на 11.05.19 в 14:28

Задачи за евродепутати

"През май стотици милиони граждани ще изберат нов Европейски парламент. Тези граждани на ЕС внимателно ще оценяват кандидатите и програмите, преди да вземат решения, които ще оформят бъдещето на нашия континент и нашата роля на световната сцена през идните години". Това е част от изказване на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни в..

публикувано на 09.05.19 в 13:40

Ако ни ухапе кърлеж

Зачестяват случаите на ухапани от кърлежи шуменци. Най-често те търсят помощ при личните си лекари, в дежурен кабинет или в Спешно приемно отделение на МБАЛ - Шумен. Не самото ухапване  от кърлеж е опасно, а възможността насекомото да е приносител на опасни заболявания като лаймска болест, марсилска, кримска или ку треска, които могат да..

публикувано на 09.05.19 в 13:36