Нов старчески дом наесен

Снимка: Дом за стари хора

Започна реконструкцията на Дома за стари хора в бившето военно поделение КЕЧ в Шумен. Строителните дейности са стартирали преди няколко дни. Това заяви заместник-кметът по строителство инж. Боян Тодоров.  Предстои 5-те блока на бившата казарма да бъдат основно санирани и пригодени за живеене на възрастните хора. 

"Има да се правят довършителни работи в пети блок, но основно трябва да се извършат строителните дейности в първи, втори, трети и четвърти блок, за да бъде завършен Домът за стари хора. Необходимо е и благоустрояване на терена. Обществената поръчка мина, избрани са фирма изпълнител и надзорна фирма. Преди няколко дни е започнало строителството в старческия дом. То включва подготвителни работи, монтаж на скелета, почистване на участъка и строително-ремонтни работи", посочи той.

Очаква се през август или септември тази година възрастните хора да бъдат преместени в новата сграда, добави още заместник-кметът. Капацитетът на новия старчески дом  ще бъде по-голям , добави още инж. Боян Тодоров.

1,5 млн. лв. за реконструкцията бяха отпуснати с решение на Министерски съвет през август миналата година.

Чуйте целия репортаж на Невена Николова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жител на Мадара осъди Енергото

Окръжният съд в Шумен потвърди решение на Районния съд, с което „Електроразпределение север“ АД е осъдено да заплати обезщетение на собственик на имот в село Мадара, тъй като не го е присъединило към електрическата мрежа. От това той е претърпял имуществени вреди, смята съдът и е присъдил обезщетение от 4807 лева за собственика на имота. В края на..

публикувано на 15.11.19 в 15:29

Най-добрите информатици идват в Шумен

Международният есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ събира в Шумен 180 участници от 9 държави на 22 и 23 ноември. Заедно с него ще се проведе и Националният турнир с още 200 състезатели. В международния турнир ще се включат 51 отбора от Азербайджан, Армения, Казахстан, Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна, Русия и България. За целта са осигурени..

публикувано на 15.11.19 в 13:12

Пиян вилня в рейса

31-годишен варненец е задържан в полицейското управление в Шумен след сигнал, че отправя обиди и закани към пътници в автобус, които пътуват по линията София - Варна. Сигналът бил приет малко след 20 ч. снощи. Съобщено било, че мъж в нетрезво състояние притеснява пътниците и нарушава обществения ред. Полицейски екип бил пратен веднага на автогарата..

публикувано на 15.11.19 в 11:28

Квартал "Херсон" без вода

Заради авария до блок 2 в кв. "Херсон" в Шумен е спряно водоподаването в района. Това съобщиха за Радио Шумен от ВиК дружеството. Екипи в момента работят по отстраняването на проблема. Подаването на вода ще бъде възстановено най-късно в рамките на работния ден.

публикувано на 15.11.19 в 11:21

Промяна в движението

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по улица „Университетска“ на 16 ноември, събота, от 08.00 ч. до 18.00 ч. и на 18 ноември, понеделник, от 08.00 до 18.00 ч. се спира движението на автомобили в частта от отбивката за Гробищния парк до кръговото кръстовище на Главен път I-2. По същото време са забранява и влизането на превозни..

публикувано на 15.11.19 в 11:02

Залесяват опожарена гора

Над 50 декара нова гора ще бъде залесена през следващите седмици в ДГС - Преслав, съобщи директорът на стопанството инж. Живко Алексиев. Служителите на териториалното поделение са събрали 700 килограма жълъди от дървесните видове цер и космат дъб. Залесяването ще бъде между селата Ловец и Сушина, където преди две години изгоря борова гора, създадена..

публикувано на 15.11.19 в 10:14

Свършиха ваксините в аптеките

През следващата седмица безплатните противогрипни ваксини за пенсионерите над 65 години ще бъдат при личните лекари. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Те ще стигнат за 10 процента от хората на тази възраст. Ваксините ще бъдат разпределяни според желанието на пациентите и по преценка на личните лекари. В аптеките..

публикувано на 15.11.19 в 08:53