Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" безкомпромисен срещу "Септември"

Снимка: ПФК "Лудогорец"

Футболистите на "Лудогорец" победиха гостуващия "Септември" с 6:0 в двубой от 26-ия кръг на Първа професионална лига. Разградчани поведоха в 8-ата минута, когато румънците Адриан Попа и Драгош Григоре комбинираха, топката беше подадена към Якуб Шверчок и нападателят с глава откри резултата. В 21-вата минута Светослав Дяков изведе Станислав Манолев, той подаде на Шверчок и полякът се разписа за втори път. При попадението той контузи коляното си и няколко минути по-късно беше сменен принудително. В 24-тата минута Антон Недялков беше фаулиран в наказателното поле от Георги Стоичков и главният съдия Ивайло Стоянов отсъди дузпа. Точен от бялата точка беше Драгош Григоре, реализирал първия си гол за "Лудогорец". Три минути преди края на първото полувреме Вандерсон нахлу в наказателното поле и подаде към Марселиньо, който овладя и прати топката в мрежата на Янко Георгиев. На почивката принудително беше заменен и Антон Недялков. В 55-ата минута Марселиньо пусна пак към Варндерсон, той му върна топката и плеймейкърът на празна врата направи 5:0. След 64 минути игра вратарят на "Септември" изби удар на Марселиньо, топката попадна у Клаудиу Кешеру и румънският нападател оформи крайния резултат. В класирането "Лудогорец" е на върха с 62 точки - с пет повече от втория ЦСКА-София и с осем пред третия "Левски".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Завършиха „Ученическите игри 2024”

Наградиха победителите във финалите на „Ученически игри 2024” по волейбол и баскетбол за юноши 11-12 клас, на които Разград бе домакин през последните четири дни. Победител във волейболната надпревара, която се проведе във физкултурния салон на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, е МГ „Д-р Петър Берон”-Варна. Във финалната среща, продължила 55 минути,..

публикувано на 04.05.24 в 15:08

Турнир в памет на Венци

Международен детски футболен турнир „Северна звезда“ ще се проведе от днес до неделя в Русе. Организатори на форума са русенският футболен клуб и Общината. Надпреварата е в памет на 11-годишния футболист Венцеслав Георгиев от школата на „Дунав“. Момчето почина при тренировка на 30 август миналата година, след като бе поразено от мълния. В..

публикувано на 03.05.24 в 07:37

Втори драг край Велики Преслав

Второто издание на драг състезаниетос мотори DRAG ROAD 4D ще събере в събота любителите на високите скорости и адреналина в промишлената зона на Велики Преслав. Зрителите ще имат възможност да видят всички най-бързи състезатели у нас, шампиони в надпреварите на Българската асоциация по мотоциклетизъм, медалисти на писта и дори призьори в..

публикувано на 26.04.24 в 12:44

Плейоф срещу "Рилски спортист"

„Шумен“  завърши с победа редовния сезон в Националната баскетболна лига. Съставът на Янко Янков, който още в предишния кръг си осигури място в плейофите, спечели домакинството си на „Ямбол“ с 84:71. Всички играчи от титулярната петица завършиха двубоя с двуцифрен актив, като най-много – 16 точки, отбеляза Джъстин Кохайда. „Шумен“  завършва..

публикувано на 23.04.24 в 09:23

Отличия за шуменските каратеки

Изключително силно представяне на националните първенства за деца записаха състезателите на Спортния клуб по карате "Киокушин"-Шумен.  Те завоюваха 4 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала. Шампиони станаха: Дарена Борисова при момичета до 10 г. в кат до 35 кг.; Никол Стоева при момичета до 10 г. в кат. + 40 кг.; Ефе Велиев при момчета до 12 г. в кат...

публикувано на 22.04.24 в 12:48
Нургюл Салимова

Седмо място за Нургюл Салимова

Нургюл Салимова завърши с реми дебютното си участие в Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В партия от заключителния 14-и кръг живеещата в Търговищко състезателка стигна до равенство с рускинята Александра Горячкина след 59 хода игра. Така 20-годишната българка събра 5,5 точки, които ѝ отредиха седмото място в крайното..

публикувано на 22.04.24 в 06:29

"Шахматна пролет" в Шумен

Деца от цялата страна привлече в Шумен традиционният турнир "Шахматна пролет" на  Спортния клуб по шахмат "Шумен". Състезанието постави  начало на веригата турнири по ускорен шах "Шахматни сезони" - 2024 с провеждането на Турнир А (за шахматисти до 8 и до 10 години) и Турнир Б (в новия формат - за шахматисти до 13 и до 16 години). "Шахматна..

публикувано на 21.04.24 в 12:03